Η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί. Πολλά εξαρτώνται από την εγκατεστημένη ραμ. Πολύ φοβάμαι ότι οποιοσδήποτε μοντέρνος browser είναι αργός γι' αυτό το μηχάνημα. Επισημαίνω ότι με ποσά της τάξης των 150 ευρώ (συχνά και μικρότερα, ακόμη και με 80 ευρώ) μπορεί κανείς να βρει διπύρηνο μηχάνημα core 2 duo κι άνω με 2 ή 4GB ram που σηκώνει άνετα και τα windows 7 κι επόμενα αλλά και οποιονδήποτε σύγχρονο browser.
Ευχαριστώ παιδιά. Θα δοκιμάσω τους δύο browsers πρώτα που μου προτείνετε κι αν δεν ... θα κοιτάξω για μνήμη. Αν μπορείτε δώστε κάποια λινκ με τιμές. Να είστε καλά.
Από πικρή πείρα με AMD Sempron του 2007 (μάλλον ταχύτερος του συγκεκριμένου) και με 2GB RAM, το μηχάνημα αυτό με τα συγκεκριμένα windows πρέπει να σέρνεται. Δοκίμασε τους browser που προτάθηκαν. Αλλιώς αναβάθμιση. Με windows xp κάτι γινόταν, αλλά μιλάμε για αρχαίες καταστάσεις πλέον. Νομίζω έχει παύσει εδώ και κάποιους μήνες η επίσημη υποστήριξη των xp...
Έβαλα midori δεν ανοίγει καθόλου. Το απεγκατέστησα κι έβαλα Opera, σέρνεται χειρότερα κι από Firefox. Λέω να δω για μνήμη. Ευχαριστώ πάλι όλους για τις οδηγίες. Αν έχετε να προτείνετε κάποιες μνήμες?
Έχω έναν Acer με XP Home αγορασμένο το 2005 που τον χρησιμοποιώ σε λίγες και συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Επειδή είχα αντίστοιχα προβλήματα, αποφάσισα πέρυσι να αλλάξω τις μνήμες (2*512) σε αντίστοιχες (2*1) που μπορούσαν να τοποθετηθούν.
Δεν μπορώ να πω ότι πετάει αλλά βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση.
Μελέτησε το σύστημά σου, μάθε τις δυνατότητες που έχεις, για την επέκταση της μνήμης, σε σχέση με συχνότητες κλπ, και αγόρασε νέες όσο πιο οικονομικά μπορείς.
θα πάει καλύτερα με περισσότερη μνήμη αλλά το πρόβλημα είναι οι βαριές σελίδες που χρησιμοποιούν πολύ flash. λογικά αρκετές φορές θα τερματίζει ο επεξεργαστής και αυτό επηρεάζει την ταχύτητα στο browsing.
σε p4 3.0 με 2 γίγα μνήμη έχω βάλει ubuntu και ενώ δε λες ότι πετάει κιόλας είναι αξιοπρεπές στο browsing.
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω είναι οι σύγχρονες βαριές σελίδες του παγκοσμίου ιστού που καμιά φορά γονατίζουν τα παλιά συστήματα.
amd athlon I στα 1 Ghz
512 ram
και 128άρα κάρτα γραφικών.
αλλά είχα απενεργοποιήσει το hardware acceleration και επέλεξα να ανοίγουν τα "πρόσθετα" κατ' απαίτησιν (τώρα νομίζω στο μενού το αναφέρει ως προσθήκες).