Ο πιο γρήγορος

Όχι, είναι όπως βγήκαν στη σάρωση. 'Ομως τα ίδια κανάλια άνοιγαν πολύ πιο γρήγορα, ακόμα και το HD της ΝΕΡΙΤ.

Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος

Όχι, είναι όπως βγήκαν στη σάρωση. 'Ομως τα ίδια κανάλια άνοιγαν πολύ πιο γρήγορα, ακόμα και το HD της ΝΕΡΙΤ.
Τότε που μετράγαμε την ταχύτητα στο zapping μεταξύ των δεκτών, είχαμε δει αρκετή διαφορά στην ταχύτητα όταν τα κανάλια ήταν στην σειρά που τα έχει η Digea, και όταν τα κανάλια μπαίνουν στην σειρά που θέλουμε εμείς. Όταν πας σε κανάλι που είναι σε διαφορετική τετράδα (συχνότητα) από το προηγούμενο τότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ότι όταν πας σε κανάλι που είναι στην ίδια τετράδα με το προηγούμενο. Αλλά δεν ασχοληθήκαμε περισσότερο, γιατί θεωρήσαμε αυτονόητο ότι τα κανάλια μπαίνουν στην σειρά που θέλουμε εμείς άσχετα με το τι επίπτωση έχει αυτό στον χρόνο. Και μιλάγαμε για την γενική αίσθηση ταχύτητας που έχει ο δέκτης.
Πάντως η LG των γονιών μου είναι πιο αργή στο zapping από τους ALI μου. Και φυσικά η σειρά των καναλιών είναι στην σειρά που θέλουμε εμείς.

Πάντως ο Ferguson 650 αλλάζει τα κανάλια πολύ πιο αργά από μία LG απλή 32άρα TV με ενσωματωμένο δέκτη mpeg-4 που είδα σήμερα σε γνωστό. Kάνει pερίπου τον διπλάσιο χρόνο...

Διάβασα κάτι ενδιαφέρον για τον δέκτη: επηρεάζεται η ταχύτητα αλλαγής καναλιών απο την ταχύτητα του USB stick που είναι πάνω του. Φαντάζομαι οτι έχει να κάνει με το timeshift οπότε δοκίμασε με timeshift απενεργοποιημένο ή χωρίς stick στον δέκτη.

Α, ναι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι χαρακτηριστικό όλων των δεκτών με επεξεργαστή ALI 3601 και ALI 3801.
Όταν είναι ενεργό το Timeshift και υπάρχει συνδεδεμένο αποθηκευτικό μέσο, κάνει εγγραφή του προγράμματος από την στιγμή που έκανες zapping, και μέχρι να ξανακάνεις zapping. Τότε διαγράφεται το πρόγραμμα που είχε αποθηκευτεί και αρχίζει να γράφει το κανάλι που έχεις πάει τώρα.
Αυτό σημαίνει ότι έτσι αποκτάς replay. Μπορείς να πας πίσω και να δεις κάτι που πέρασε. Κάτι σαν εγγραφή δηλαδή, αλλά αν κάνεις κανονική εγγραφή μέσω κουμπιού εγγραφής ή EPG, τότε δεν μπορείς να κάνεις zapping γιατί πας μόνο σε κανάλι της τετράδας. Έτσι έχεις κανονικό zapping.
Αρνητικό: έτσι ο δέκτης γίνεται πολύ αργός. Μία φορά που το δοκίμασα αισθανόμουν σαν να κόλλαγε ο δέκτης, ειδικά στο zapping. Από τότε το timeshift είναι απενεργοποιημένο. Για ότι χρειαστώ κάνω κανονική εγγραφή.
Επίσης αρνητικό είναι ότι έτσι γίνεται συνεχής εγγραφή και διαγραφή εγγραφής, οπότε φθείρεται πολύ και το αποθηκευτικό μέσο.

Έβγαλα απο τη ναφθαλίνη ένα δέκτη μου με Mstar7828. Είχα ξεχάσει πόσο αργός είναι. Σε σύγκριση με τον ALi3801 που είχα στη θέση του, πολλές φορές νομίζω οτι έχει κολλήσει και δεν αλλάζει κανάλι.

Αυτό ακριβώς το πράγμα με έκανε να αφήσω τον πρώτο μου δέκτη που είχε M-Star 7828 και να πάρω τον F&U 2205 που ήταν τότε ο πιο γρήγορος. Όταν ο F&U με έκανε να θέλω να τον πετάξω από το παράθυρο με τα παλαβά που έκανε σε εγγραφές και media player, πήρα τον πρώτον μου ALI 3601. Δεν είχαν βγει ακόμα τότε οι M-Star 7818. Ήθελα από καιρό να δοκιμάσω έναν M-Star 7818, αλλά τώρα πρέπει να έχω τηλεόραση με ξεχωριστές ρυθμίσεις σε κάθε θύρα HDMI, ή όλοι οι ALI μου να έχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις εικόνας. Λόγω διαφορετικών αρχικών ρυθμίσεων στην εικόνα (χρώματα, φωτεινότητα, αντίθεση) δεν χωράνε μαζί ALI και M-Star αν δεν μπορείς να αλλάξεις ξεχωριστά την κάθε ρύθμιση.