Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Κάντζα, 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΑΪ ΣΤΗ NOVA

Η NOVA βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από σχετική συμφωνία, ένα ακόμα ελληνικό κανάλι, ο ΣΚΑΪ, έρχεται να προστεθεί στο μπουκέτο της ελληνικής ψηφιακής πλατφόρμας.

Από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στη διάθεση των συνδρομητών της NOVA, στη θέση 112, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ελληνικά κανάλια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
κ. Χάρη Μπότσαρη 210-6602343 [email protected]

Κάποιος φίλος ρώτησε το τεχνικό τους τμήμα, και του είπαν ότι θα συνεχίσουν την εκπομπή από τον hellas sat.

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ΣΚΑΙ την μετάδοση του από τον Hellas Sat 39E και να μείνει αποκλειστικά με την πολύ συμπιεσμένη εικόνα της Νόβα για την τροφοδοσία των αναμεταδοτών του, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όπως κάνει π.χ. ο ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη, που μεταδίδεται μέσω Νόβα με την χειρότερη ποιότητα εικόνας από όλα τα ελληνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας! Οι HDready δεκτεςθα αναγκαστούν σε λιγο να διαγράψουν το κανάλι... Ο ΣΚΑΙ πρωτοπορεί τεχνολογικά γι αυτό και του έγινε πρόσφατα αφιέρωμα στο Γαλλικό περιοδικό TeleSatellite, οπότε δεν νομίζω να οπισθοδρομήσει. Το παράδειγμα του οποίου θα έπρεπε να ακολουθήσουν και τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας! Να εκπέμπουν δηλαδή ελευθερα με τέλεια ποιότητα εικόνας και ήχου από τον Hellas Sat 39E, για την τροφοδοσία των επίγειων αναμεταδοτών τους στην ελληνική επικράτεια, αλλά και των διαδικτυακών πλατφόρμων στο μέλλον και ταυτόχρονα κωδικοποιημένα από την Νόβα στις 13Ε.
Πιστεύω ότι αργά `η γρήγορα με την έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από τα ιδιωτικά κανάλια, τα μπουκέτα καναλιών που ετοιμάζουν θα μπουν σ` αυτή την διαδικασία…

Ως επιβεβαίωση της συμπίεσης της nova, έκανα νωρίτερα μία σύγκριση του bitrate που έχει ο Σκάι στον Hellas Sat σε σχέση με αυτό που του διαθέτει τώρα η nova στη δικιά της συχνότητα (δεν βλέπω το κανάλι μιας και δεν έχω συνδρομή, αλλά το bitrate είναι ενδεικτικό). Η nova του δίνει περίπου το μισό!

Το bitrate από Hellas Sat,

skai_ote.jpg

και από nova...

skai_nova.jpg

Αγαπητέ NicolasA καλώς ήρθες στο Avclub!

To Avclub έχει εκθειάσει την τεχνολογική υπεροχή και το αρκετά ποιοτικό περιεχόμενο του ΣΚΑΙ. Εχει σταλεί σχετική επιστολή στο κανάλι και είναι μέσα στα άμεσα σχέδια μας, οργανωμένη επίσκεψη μελών στις εγκαταστάσεις του.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η επιλογή του Σκαι προβλημάτισε όσους γνωρίζουν και μπορούν να αξιολογήσουν την σκοπιμότητα της ένταξης του καναλιού στο πακέτο της Νόβα. Η πανευρωπαϊκή μετάδοση απο δημοφιλή τροχιακή θέση δεν είναι μικρό πράγμα. Ας ελπίσουμε να μείνει μόνο εκεί.

Χωρίς να ανοίγει το κανάλι δίνει
bitrate Video 2506 kb/s
bitrate Audio 192 kb/s

τα οποία μάλλον δεν είναι σωστά μιας και είναι δοκιμαστική εκπομπή.

Γιατί να μην είναι σωστά; Ταιριάζουν ακριβώς με αυτά που έβαλα πιο πάνω. H διαφορά είναι ότι το bitrate στα snapshots είναι σε Kbytes/sec, και αυτό που βλέπεις είναι σε kilobits/sec (πολλαπλασιάζεις Χ8 στη πρώτη περίπτωση για να έχεις kilobits/sec). Άλλα κανάλια της nova έχουν ακόμα χαμηλότερο bitrate!

Χωρίς να ανοίγει το κανάλι δίνει
bitrate Video 2506 kb/s
bitrate Audio 192 kb/s

τα οποία μάλλον δεν είναι σωστά μιας και είναι δοκιμαστική εκπομπή.

Δεν είπα ότι μέτρησες λάθος εσύ κι εγώ σωστά..
Είπα ότι αυτά που μέτρησα πιθανόν να μην είναι σωστά μιας και είναι δοκιμαστική εκπομπή και απο την άλλη δεν βλέπω τι μετράω γιατί δεν ανοίγει το κανάλι. Όπως ξέρεις οι περισσότεροι παροχείς έχουν VBR οπότε το bitrate θα είναι διαφορετικό αν μεταδίδει μια κάρτα από όταν έχει κανονική ροή.
Αυτό είπα...

Άλλο νέο, ο χρυσός ΑΝΤ1 μας αφήνει χρόνους από τις 6 Σεπτ., σύμφωνα με την κάρτα που έχουν βγάλει!!! Θα στεναχωρηθώ αφάνταστα που δεν θα μπορώ να δω την "Λάμψη" και τον"πρωινό καφέ" και ιδιαίτερα τα επεισόδια που έβλεπα φαντάρος.
Να υποθέσω ότι θα κάνουν μπουκέτο με τον ΑΝΤ1 Europe;

:worshippy::worshippy::worshippy:

Κατάλαβα από την αρχή τι εννοούσες για τη μέτρηση. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε κάρτα εκείνη τη στιγμή που μέτρησες, γιατί κάποιοι φίλοι σε άλλο φόρουμ είχαν ήδη εικόνα με το κανονικό πρόγραμμα του Σκάι (όχι με τους δέκτες της nova που δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, αλλά σε dreambox, humax 5400, και commander) και έβαλαν και κάποια screenshot. Τώρα κι εμένα μου φάνηκε παράξενο που είχε cbr αντί vbr, αλλά θα δούμε τι τελικά θα είναι...

Μιας και δεν μπορώ να κάνω edit στο προηγούμενο, να συμπληρώσω ότι έκανα ένα δεύτερο τσεκάρισμα τώρα, και σίγουρα αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί vbr, με μεγαλύτερη μέση τιμή του bitrate σε σχέση με τη προηγούμενη φορά. Εκείνη την ώρα είχε ειδήσεις, τώρα έπεσα σε διαφημιστικό διάλειμμα που είχε αρκετή κίνηση στην εικόνα.

skai_nova2.png

Αλλά μόλις ξεκίνησε ξανά ο διακαναλικός τηλεμαραθώνιος για τις πυρκαγιές η μέση τιμή του bitrate έπεσε πάλι...

skai_nova3.png

..και κάτι άλλο που θυμήθηκα τώρα!
Το φορματ εικόνας είναι 4:3 ( ; ) για κοιτάξτε καλά στους δέκτες σας. Μιλάμε πάντα για τις 13, όχι για τις 39 east.

Είσαι λίγο άπιστος Θωμάς, ή μου φαίνεται; :smile::smile:

screenshot (κακής ποιότητας) από commander,

dsc00471vr0.jpg

Και ένα από dream...

screenshotskai1.jpg

ΥΓ. τα screenshots δεν είναι δικά μου.

Απάντηση: Re: Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Καναλι 16:9 στην "ψηφιακη πλατφορμα" της Nova?!?!

Παει, χαλασε ο κοσμος....
Αυτό ξαναπέστο φίλε μου.... :flipout::flipout::flipout:
Τελικά όλα τα κανάλια είναι δυστυχώς αποκλειστικά στην Νόβα... Θα φτάσει η τιμή στα 100 ευρώ τον μήνα στο τέλος...:furious3: