Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Απάντηση: Re: Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Καναλι 16:9 στην "ψηφιακη πλατφορμα" της Nova?!?!

Παει, χαλασε ο κοσμος....
Δεν χάλασε τίποτα.
Με την έναρξη της μετάδοσης του ΣΚΑΙ αποκαταστάθηκε η τάξη.
4:3 λοιπόν για όλους..

Attachments

• SKAI 4_3.jpg
    SKAI 4_3.jpg
    62.1 KB · Views: 28
Τόσο στα screenshots που ανέβασε ο Σωτήρης με την δοκιμαστική εκπομπή όσο και στα πρωινά τα δικά μου, (ενημερωτική κάρτα) η μετάδοση γινόταν σε 16:9.
Συνεπώς η τεχνολογία μετάδοσης 16:9 υπάρχει.

Τώρα θα θέσω ένα άλλο προβληματισμό. Που στηρίζεται η επιμονή της Νοβα στις 4:3 μεταδόσεις? Εχει κάνει σχετική έρευνα και έχει διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία των συνδρομητών της χρησιμοποιεί παλαιές τηλεοράσεις CRT και συνεπώς είναι επιβεβλημένη η μετάδοση στο format 4:3?
Τουλάχιστον τα κινηματογραφικά κανάλια θα έπρεπε να εκπέμπουν στο original format.

Μήπως γνωρίζει να μας πει κάποιος ποια είναι η σκοπιμότητα ένταξης του ΣΚΑΙ στην ΝΟΒΑ?
Με ποιους εκατέρωθεν όρους έγινε αυτή η "ιστορική" συμφωνία?

Η διανομή του σήματος για διεύρυνση της γεωγραφικής κάλυψης του καναλιού στην επαρχία θα μπορούσε να γίνει και απο τον HellasSat.
Η ευρωπαική προβολή του καναλιού είναι μια εκδοχή.

Re: Απάντηση: Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Νομιζω οτι τα Ελληνικα καναλια απλως χρησιμοποιουν προιστορικης τεχνολογιας εξοπλισμο (20 χρονια πισω) με αποτελεσμα να εχουν μεινει στο 4:3.

Ο ΣΚΑΙ δεν εντάσσεται στα κανάλια που αναφέρεις.
Απο την έναρξη του μεταδίδεται σε 16:9.

Η ΝΟΒΑ έχει την τεχνολογική δυνατότητα να μεταδώσει σε 16:9 τα κινηματογραφικά της κανάλια.

Το λοιπά επίγεια κανάλια που αναμεταδίδονται στο μπουκέτο, μάλλον δεν μας αφορούν και δεν γκρινιάζουμε για αυτά.

Ναι, το μεσημέρι το έβλεπα 16/9, τώρα είναι 4/3..Τουλάχιστον άφησαν τον ήχο στα 192 kb/s.

Παρατηρήσεις καινούριου θεατή:

1) οι ρεπόρτερ θηλυκού γένους είναι κλάσεις πιο πάνω απο τις αντίστοιχες των υπολοίπων καναλιών. :worshippy:

2)το αυτί μου δεν έχει συνηθίσει τις μεταγλωττίσεις. Σε ορισμένα δεν μου έρχεται καθόλου, σε άλλα ούτε που το προσέχω. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να δίνουν δύο φέρουσες ήχου, τον αυθεντικό και τον ελληνικό.

3) πολύ το λιβανίζουν αυτό το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ. Μου θυμίζουν μια κακάσχημη συμμαθήτρια μου που έλεγε συνέχεια "πως έχει ένα 4ρι στην Αθήνα".

Νομίζω πως η nova παραμένει σε αυτό το πρότυπο για πολλούς λόγους. Θα θέσω το 4:3 ως οικονομικό ζήτημα. Εχω την εντύπωση πως τα δικαιώματα εκπομπής σε 4:3 είναι πιο φτηνά από ότι το σωστό πρότυπο ( 16:9 ή μεγαλύτερο ) όπως ότι δεν έχουν διενεργήσει κάποια έρευνα πάνω στην πελατεία τους ... Εαν είχαμε κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε με όλους τους πελάτες της Nova και να τους δώσουμε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις υπηρεσίες τους καλό θα ήταν ...

Νομίζω πως η nova παραμένει σε αυτό το πρότυπο για πολλούς λόγους. Θα θέσω το 4:3 ως οικονομικό ζήτημα. Εχω την εντύπωση πως τα δικαιώματα εκπομπής σε 4:3 είναι πιο φτηνά από ότι το σωστό πρότυπο ( 16:9 ή μεγαλύτερο ) όπως ότι δεν έχουν διενεργήσει κάποια έρευνα πάνω στην πελατεία τους ... Εαν είχαμε κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε με όλους τους πελάτες της Nova και να τους δώσουμε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις υπηρεσίες τους καλό θα ήταν ...

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο εδώ μέσα; τόσα μέλη έχει το φόρουμ και τόσα μέλη είναι εγγεγραμμένα και σε άλλα φόρα, οπότε μπορούμε να έχουμε μια εικόνα.

Αυτό το ερωτηματολόγιο πρέπει να γίνει μέσα από την Netmed για όλους τους πελάτες της ... Οτι εξωτερικό , δεν θα ληφθεί υπ'οψιν , διότι είναι μικρός ο αριθμός πελατών nova στο Internet ...

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο εδώ μέσα; τόσα μέλη έχει το φόρουμ και τόσα μέλη είναι εγγεγραμμένα και σε άλλα φόρα, οπότε μπορούμε να έχουμε μια εικόνα.
Ναι, μπορούμε να το κάνουμε και είναι πολύ καλή ιδέα.
Θα ετοιμάσω ένα γκάλοπ.
Βέβαια το δείγμα δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό αλλά δεν παύει να είναι δείγμα.

Re: Απάντηση: Ο ΣΚΑΙ στη Nova απο αύριο

Ο ΣΚΑΙ δεν εντάσσεται στα κανάλια που αναφέρεις.
Απο την έναρξη του μεταδίδεται σε 16:9.

Nαι το ξερω αυτο. Μαλιστα προσφατα ετυχε να συναντησω τον πιλοτο του ελικοπτερου του Σκαι και του μετεφερα τα συγχαρητηρια μου για την εικονα του σταθμου.

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ΣΚΑΙ την μετάδοση του από τον Hellas Sat 39E και να μείνει αποκλειστικά με την πολύ συμπιεσμένη εικόνα της Νόβα για την τροφοδοσία των αναμεταδοτών του, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όπως κάνει π.χ. ο ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη, που μεταδίδεται μέσω Νόβα με την χειρότερη ποιότητα εικόνας από όλα τα ελληνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας! Οι HDready δεκτεςθα αναγκαστούν σε λιγο να διαγράψουν το κανάλι... Ο ΣΚΑΙ πρωτοπορεί τεχνολογικά γι αυτό και του έγινε πρόσφατα αφιέρωμα στο Γαλλικό περιοδικό TeleSatellite, οπότε δεν νομίζω να οπισθοδρομήσει. Το παράδειγμα του οποίου θα έπρεπε να ακολουθήσουν και τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας! Να εκπέμπουν δηλαδή ελευθερα με τέλεια ποιότητα εικόνας και ήχου από τον Hellas Sat 39E, για την τροφοδοσία των επίγειων αναμεταδοτών τους στην ελληνική επικράτεια, αλλά και των διαδικτυακών πλατφόρμων στο μέλλον και ταυτόχρονα κωδικοποιημένα από την Νόβα στις 13Ε.
Πιστεύω ότι αργά `η γρήγορα με την έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από τα ιδιωτικά κανάλια, τα μπουκέτα καναλιών που ετοιμάζουν θα μπουν σ` αυτή την διαδικασία…

Μακαρι Νικολα, μακαρι. Αλλα δεν ειναι πιθανο το σεναριο να παραμεινεθι μεν στις 39Ε αλλα να κλειδωσει σε BISS/RAS/PowerVu ωστε να λαμβανεται αποκλειστικα απο δεκτες οι οποιοι τροφοδοτουν τους επιγειους πομπους ? Η να αλλαχτει το συστημα αναμεταδοσης σε Digicipher 8PSK η απλα θα ταν μεγαλο το κοστος της αλλαγης ?

Σαφως και δειχνει το θετικο παραδειγμα ο ΣΚΑΪ. Και μαλιστα θα πρεπε να πρωτοπορουν τα κρατικα μαζι με τα επιγεια ψηφιακα ωστε να φτανουν σε καθε γωνια της χωρας. Αλλα τι λεμε τωρα, ουτε στη σελιδα τους δε προσφερουν τις ειδησεις και την προγνωση καιρου του Σακη Αρναουτογλου της ΕΤ3 σε ποιοτικο stream !!

Τελικά, τον έκανε τον ΣΚΑΪ σαν τα μούτρα της η ΝΟΒΑ!
Τι είναι αυτό το 4/3 βρε παιδιά και τι θολούρα είναι αυτή; Έτσι δείχνει στο επίγειο και στίς 39; Πάλι καλά που έχει αξιοπρεπέστατο ήχο....192 kb/s γαρ.

Δεν ξέρω... Εγώ βλέπω μονίμως σε 16:9... Σαφώς και θολούρα... Αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια της νόβα έτσι έιναι... Αλλά το σήμα, όποτε και αν το είδα ήταν 16:9....

Δεν ξέρω...

Μια ερώτηση για όσους βλέπουν τον ΣΚΑΊ στο high definition της ΝΟΒΑ.

-Βλέπετε στην αριστερή μεριά της οθόνης μια μαύρη λωρίδα πλάτους 3 εκ, περίπου; Όχι πάντα αλλά αρκετά συχνά..