ocz Vertex 3 - κάτι έχω κάνει λάθος!

Βασικά ίσως το μόνο σκόπιμο να κάνεις είναι να βάλεις το δίσκο σου να λειτουργεί ως AHCI.
Είναι αρκετά εύκολο, αρκεί ήρεμα να κάνεις τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

http://www.mydigitallife.info/how-to-enable-ahci-support-in-windows/

αν έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα, κάνε μια μετάφραση της σελίδας στο Google.
Όπως θα διαβάσεις στη σελίδα, πρέπει να κάνεις μια αλλαγή σε μια τιμή στη registry. ΜΕΤΑ από αυτή την αλλαγή, θα μπεις στο BIOS και θα επιλέξεις λειτουργία AHCI.

Αν είναι απαραίτητη κάποια άλλη ενέργεια για ενεργοποίηση του TRIM θα σε ενημερώσουν τα σαίνια μας εδώ ;) καθώς εγώ δεν χρησιμοποιώ ακόμη SSD σε υπολογιστή δικό μου.

δηλαδη εκτος απο την αλλαγη στο bios απο ide σε ahci mode πρεπει να γινει και αυτη ι διαδικασια. αυτο ισχυει και σε περιπτωση που κανω format???

Απάντηση: Re: ocz Vertex 3 - κάτι έχω κάνει λάθος!

δηλαδη εκτος απο την αλλαγη στο bios απο ide σε ahci mode πρεπει να γινει και αυτη ι διαδικασια. αυτο ισχυει και σε περιπτωση που κανω format???

Η παραπάνω διαδικασία είναι για να αποφύγεις το φορμάτ, αν κάνεις την αλλαγή στο bios χωρίς να προηγηθεί η διαδικασία, δεν θα μπορείς να μπουτάρεις τον υπολογιστή. (κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει φορμάτ μόνο γι αυτή την αλλαγή, μην περιμένεις τη μέρα με τη νύχτα σε διαφορές)
Αν κάνεις φορμάτ, πριν ξεκινήσεις το φορματ να κάνεις την αλλαγή στο bios.
Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου να κρατήσεις αντίγραφα των αρχείων σου!

ο μοναδικος λογος που θελω να το γυρισω σε AHCI ειναι για να λειτουργησει το trim του δισκου, και οχι για να δω αλλαγη σε ταχυτητα.

ρωτησα εναν τεχνικο απο το καταστημα που τον αγορασα και μου ειπε οτι μονο σε AHCI λειτουργει το TRIM.

Τωρα ελπιζω να μην επεσα θυμα παραπληροφορησης και κανω τοση διαδικασια τσαμπα!!

Η δικη σας γνωμη ποια ειναι???

οκ audiov, εχεις απαντησει δεν το προσεξα.

αρα κανω format παλι και γυριζω τον ssd σε ahci, σε περιπτωση που δεν τον αναγνωρισει σε ahci κανω εγκατασταση τους driver του chipset. Σωστα?

Οχι, απαντησαν και αλλοι πανω στο ιδιο θεμα.
Πριν κανεις φορματ δοκιμασε την λυση αντιμετωπισης του προβληματος.
Αλλά αν κατι δεν σου εχει παει καλα ετσι και αλλιως κατα την εγκατασταση τοτε μια φρεσκια ειναι προτιμοτερη.

και κατι αλλο. Μην κανεις partition τον δισκο.

Φίλε μου θα κάνεις την παρακάτω διαδικασία:
Τα βήματα πρέπει να γίνουν ΠΡΙΝ η επιλογή AHCI είναι ενεργοποιημένη στο BIOS για να αποφευχθεί η συντριβή του συστήματος.
  1. Πληκτρολογήστε RegEdit στο Έναρξη αναζήτησης και πατήστε Enter για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
  2. Εάν το παράθυρο διαλόγου UAC ζητά και ρωτά "Θέλετε να επιτρέψει το παρακάτω πρόγραμμα για να κάνετε αλλαγές σε αυτό τον υπολογιστή;", κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.
  3. Στο Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ msahci
  4. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη και επιλέξτε Τροποποίηση .
    edit-ahci-start.png
  5. Ορίστε τα δεδομένα τιμής για "Start" σε 0 , και κάντε κλικ στο ΟΚ.
    ahci-start-support.png

Προεπιλεγμένη τιμή (όταν Achi είναι απενεργοποιημένη): 3 για τα Windows 7 και 4 για τα Windows Vista.
  6. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
  7. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.
  8. Πηγαίνετε στο ρυθμίσεις του BIOS και να καταστεί δυνατή η υποστήριξη AHCI. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και την επανεκκίνηση του υπολογιστή και πάλι.
  9. Μετά την εκκίνηση του συστήματος επάνω, τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα οδηγούς συσκευών για το AHCI. Αφού ολοκλήρωσε την εγκατάσταση, τα Windows θα ξεκινήσει πάλι για μια ακόμη φορά.

Μετά από τα παραπάνω, αν τυχόν για κάποιο λόγο δεν είναι ήδη ενεργό το TRIM, τότε δίνεις και την παρακάτω εντολή:

1. Ανοίγεις ένα παράθυρο Command Prompt
(Administrator mode,πληκτρολογείς “CMD” στη μπάρα αναζήτησης του Windows Start Menu)

2. Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογείς την εντολή όπως φαίνεται και στην εικόνα:

fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0

Page4.jpg

Μετά από όλα αυτά είσαι έτοιμος. ΤΕΛΟΣ

- Αν τυχόν δεν δουλέψει για σένα η παραπάνω διαδικασία, ή κάτι πάει στραβά, τότε αναγκαστικά θα κάνεις επανεγκατάσταση των windows, όπου πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση, θα έχεις επιλέξει AHCI στο Bios και όλα τα υπόλοιπα κανονικά όπως συνήθως.

Μην τη φοβάσαι τη διαδικασία, εκτύπωσε τις οδηγίες ή σημείωσε τες κάπου και κάνε τη διαδικασία. Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται όλα όσα σου έχουν πει τα παιδιά εδώ στο φόρουμ.

andre74 ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου... θα το κανω και θα επανελθω για να σας πω το αποτελεσμα.

το δευτερο δισκο (μηχανικος western digital 1tb) το βαζω σε ide ή σε ahci κι αυτόν???

η δεν παιζει καθολου ρολο τι θα τον κανω αυτον?

Στο bios θα βαλεις ολους τους ελεγκτες δισκων σε AHCI (αν σου ξεχωριζει το SATA2 με το SATA3).

τελικα εγινε format απο την αρχη, αφου πρωτα εγινε αλλαγη απο ide σε ahci

εγκατεστησα και τον intel rapid storage driver

οι νεες ταχυτητες που πηρα ειναι: http://imageshack.us/photo/my-images/860/ssdc.jpg/

το ερωτημα που εξακολουθει να υπαρχει ειναι αν λειτουργει το trim του δισκου.

πως μπορω να το ελεγξω???