Οδηγίες Αναβάθμισης ήχου σε σύστημα Home Cinema

msan

New member
7 July 2006
86
καλησπέρα παιδιά από Σάμο!!
Υπάρχον Εξοπλισμός.
1. Ενισχυτής YAMAHA RX-V2500 (χωρίς HDMI, αλλά με ψηφιακές εισόδους (οπτικαλ ) ήχου )
2.- Ηχεία Mission V63 (αριστερά - δεξιά ) για τα οποία ο συνφουρμίτης warewolf73 ( ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ )με πληροφόρησε ότι υπάρχουν και τα volare . Τέτοια ένδειξη όμως δεν υπάρχει στο ταμπελάκι των δικών μου ... Ποια η διαφορά μεταξύ τους αλήθεια?
3. Κεντρικό Mission V6C
4 Πίσω τα Mission V60 ( τα οποία τώρα δεν είναι συνδεδεμένα λόγω βλάβης των ασύρματων ενισχυτών που τα οδηγούσαν )
5 SUB REL STRATA II
6 Τηλεόραση SONY BRAVIA 42 inc Full HD
7. Δορυφορικός δέκτης ΟΤΕ
8. Προβολέας OPTOMA HD73 (720p)

Επειδή πρόκειται από το μικρό εφάπαξ που πρόκειται να πάρω, να διαθέσω 2 έως το πολύ 3000 για το χόμπυ μας και με δεδομένο ότι είμαι σχεδόν ΑΣΧΕΤΟΣ ME AYTO, θα παρακαλούσα να με βοηθούσατε στα εξής.

1.- Για να δω αισθητή διαφορά στην ποιότητα του ήχου ( δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος από τον υφιστάμενο, λείπουν πρίμα και δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ισχύς, γιατί ζω σε πολυκατοικία ), θα πρέπει να αλλάξω τα ηχεία ή και τον ενισχυτή και εάν ναι με ποια και ποιον?
2. Με δεδομένο επίσης ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον χώρο μου για την ενσύρματη οδήγηση των πίσω ηχείων, έχετε να μου προτείνετε κάποια αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή για την οδήγησή τους, όπως παραπάνω?
3. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον προβολέα, σαφώς καλύτερο από τον υφιστάμενο, έστω και για μελλοντική αγορά αν τα χρήματα δεν επαρκουν.. ( απόσταση ηλεκτρικής οθόνης από τον ταβανωμένο προβολέα 3,6 m, συνήθη απόσταση θέασης περίπου 3 μ και ύψος χώρου 2,50 μ )

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!!!

Φιλικά

Μανώλης
ΣΑΜΟΣ

Φίλε Toliskot, τόσο τα πρίμα όσο και τα μπάσα δίνονται μέσω του tone control με max και στις 2 περιπτώσεις το +6... Από ότι ξέρω υπάρχει και setup που κάνει και equalizing, το οποίο όμως δεν το έχω επιχειρήσει... Λέτε να είναι αυτό?

Οχι αδελφέ σωστά έχεις καταλάβει και οι δύο ρυθμίσεις είναι στο +6...

Θα τον κάψεις τον ενισχυτή σου! :speechless-smiley-0
Σου προτείνω να τα βάλεις και τα δύο στο μηδέν και να απενεργοποιήσεις το tone control. Βάλε όλα σου τα ηχεία σε small mode από το μενού του ενισχυτή και στη συνέχεια άνοιξε τέρμα το φίλτρο του sub και ρύθμισε την στάθμη του εκεί που σου αρέσει.

Tα ηχεια σου ειναι τα volare v63. Ετσι ειναι απλως ολοκληρη η ονομασια τους, στο ταμπελακι πισω δεν αναγραφεται η λεξη volare.

mission_v63_eisa.jpg

Tα ηχεια εχουν μια τονωση στη χαμηλη και μεσουψηλη περιοχη. Για τα δικα μου γουστα παραειναι πριματα στις μεσουψηλες. Μηπως αναφερεσαι σε παραπανω φασμα. ?

Ειχες αναφερει οτι πριν ειχες μπροστα στον ενισχυτη τα wharfedale.
Μηπως ετρεξες καποια ψηφιακη ισοσταθμιση με το μικροφωνο του ενισχυτη και ειχε κοψει πριμα, αλλα τωρα που εβαλες τα mission δεν ξανα ετρεξες calibration. ?

Aν δεν ισχυει το παραπανω, δοκιμασε να τα ξανα ακουσεις χωρις να δωσεις +6db στα μπασα.
Τα ηχεια ηδη βγαζουν τονισμενα μπασα και ενδεχεται να το παρακανεις και να σου δημιουργειται η εντυπωση απλα η ελλειψη απο πριμα.

Επισης δοκιμασε να κανεις αναπαραγωγη καποιας μουσικης, αφαιρεσε τα καπακια και πλησιασε τα αυτια σου στα τουιτερ μηπως καποιο ή και τα 2 εχουν καει (λιγο σπανιο)

Μηπως ειχες συνηθισει με τον διαφορετικο ηχο των wharfedale. ? Mεταξυ τους εχεις την αισθηση οτι σου λειπουν πριμα ή σαν γενικη αισθηση το λες. ?
Επαναλαμβανω, τα ηχεια ειναι πριματα στις μεσουψηλες. Μονο μουντα δεν τα λες.

Δεν βρισκω online καποιο διαγραμμα frequency response, αλλα θυμαμαι σε ενα τευχος του ηχος-εικονα οπου τα ειχαν μετρησει και εδιναν καπου 2+ db παραπανω στις μεσουψηλες.

Οποτε πιστευω οτι ισως η αισθηση που εχεις οφειλεται σε καποια ρυθμιση του ενισχυτη.
Αν εχει καποια επιλογη Pure/direct δοκιμασε την.

Τελος ασχετο με τα παραπανω ενω σου ειχα αναφερει την λυση καναλιων για καλωδιωση ηχειων πισω , καθως και του hdmi προβολεα, ξεχασα να αναφερω οτι υπαρχουν και ασυρματα hdmi. Ομως, ειναι σχετικα ακριβα, δεν ξερεις αν αντιμετωπισεις καποιο προβλημα απο παρασιτα στο χωρο και ειναι λιγο αστοχο να βαλεις ασυρματο hdmi για τον προβολεα , αλλα να βαλεις καναλια για καλωδιωση πισω ηχειων. Για αυτο και δεν ειχα αναφερει τιποτε.

Και φυσικα προσπαθησε τα surround να τα οδηγησεις ενσυρματα απο τον ενισχυτη AV και οχι με καποιο σετακι 20-30 watt με ασυρματο ενισχυτη, θα χασουν αρκετα.

Οδηγουσες τα mission v63 με ασυρματο ενισχυτη σαν surround οπου χαραμιζοταν.
Εδω εγω τα οδηγουσα με 2χ80w και οταν τους εβαλα 2Χ130 μεταμορφωθηκαν.

Μηπως βρισκεσαι αρκετα off axis απο τα τουιτερ. ? Δοκιμασε να τα στρεψεις λιγο προς τα μεσα, προς τον ακροατη.
Δεν εχω ακουσει και τα συγκεκριμενα wharfedale που εχεις μηπως εχουν αρκετα διαφορετικο ακουσμα και ειχες συνηθισει σε αυτα. Ισως τα προτιμας σε ακροαση μουσικης. ?

Παντως για ταινιες, μιας και εχεις το κεντρικο τους και τα surround, εχεις αριστο ματσαρισμα μεταξυ τους.

image_1235_1.jpg

Δεν εχω καταλαβει τι σε ενοχλει ακομη. Αν ειναι γενικα ο ηχος τους, ισως να μην σου καθεται ο ηχος των mission γενικα. Ριξε μια ματια στις ρυθμισεις ενισχυτη μπας και εκει ειναι το θεμα.!

Φοβαμαι ομως μηπως απλα εχεις συνηθισει στον πολυ χρωματισμενο στα ακρα ηχο. Τα ηχεια εχουν πολυ καλη καμινα και βγαζουν καλο, πολυ και γρηγορο μπασο οπου καλυπτει τα 35τ.μ. σαλονι μου μια χαρα. Εσυ εδωσες και +6 db μπασα ακομη. ? Καθως και πριμα. ?

Τι διαφορες εντοπιζεις στον ηχο σε σχεση με τα wharfedale. ?
Σε ταχυτητα, αναλυση, sound stage, καθαροτητα, κλπ κλπ (περαν της διαφορετικης ισοσταθμισης)

Last edited:
Iσως ακουστει λιγο κουτο αυτο που θα πω, αλλα θα το πω.!

Τσεκαρε πισω στις συνδεσεις των ηχειων αν υπαρχουν οι μεταλλικες γεφυρες στους ακροδεκτες.
Μηπως λειπει ή εχει κουνηθει καποια και δεν δινει σημα στα τουιτερ.! (δεχονται διπλοκαλωδιωση ή ενα καλωδιο αλλα με τις μεταλλικες γεφυρες επανω στο ηχειο)

08_sysmission-3.jpg