Οδηγίες προς ναυτιλομένους

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,115
Θα ηθελα την βοηθεια σας στο στησιμο του δορυφορικου μου set up. Σημερα παραλαμβανω τον εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή) της OTE ΤV και θα πρέπει να το στήσω. Επελεξα να μην αγοράσω το πιάτο που δίνουν μαζί γιατί θα ήθελά, εφόσον μπορώ, να τοποθετήσω ένα καλύτερο πιάτο και να λαμβάνω σήμα και από άλλους δορυφόρους, για τα ελεύθερα κανάλια τους

Τι θα μου προτείνατε από πιάτο και γενικά ρυθμίσεις?

Θα ηθελα την βοηθεια σας στο στησιμο του δορυφορικου μου set up. Σημερα παραλαμβανω τον εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή) της OTE ΤV και θα πρέπει να το στήσω. Επελεξα να μην αγοράσω το πιάτο που δίνουν μαζί γιατί θα ήθελά, εφόσον μπορώ, να τοποθετήσω ένα καλύτερο πιάτο και να λαμβάνω σήμα και από άλλους δορυφόρους, για τα ελεύθερα κανάλια τους

Τι θα μου προτείνατε από πιάτο και γενικά ρυθμίσεις?

Τα βασικά ερωτήματα είναι πάντα τα ίδια στην περίπτωση που κάποιος είναι αρχάριος. Το πρώτο και βασικό όμως είναι πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις. Από αυτό ξεκινάμε. Όταν το πάρεις απόφαση αυτό, τότε έχει νόημα να πούμε περισσότερα. Αν σου περισσεύει χρόνος, ψάξε παλαιότερα post μου. Η ίδια κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές.

βασικά θα ήθελα να ξεκινήσω μ' ενα πιατο με το οποιο θα μπορουσα να λαμβανω σημα από τα καναλια των ελευθερων δορυφόρων (3, 4 όσοι είναι αυτοί). Αργότερα ίσως να προσθέσω και έναν ακόμα αποκωδικοποιητή hd

Αρχικό κόστος για πιάτο και ρυθμίσεις εως 300 Ε

Ελεύθερα κανάλια υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους δορυφόρους, οι οποίοι είναι πολλοί περισσότεροι από 3-4.

300 μόνο για πιάτο και εγκατάσταση είναι αρκετά χρήματα. Μπορείς να εγκαταστήσεις αρκετά μεγάλο κάτοπτρο με αρκετά lnb ή ακόμα και κινητό.

Όπως ειπώθηκε ήδη, η ίδια κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές. Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσεις το τι θέλεις να κάνεις τελικά!

θα με ενδιέφεραν δορυφοροι που μεταδιδουν καναλια με ελευθερο αθλητικο περιεχομενο. Ποσους δορυφορους θα επρεπε να εχω κατα νου και τι ειδους πιατο θα επρεπε να βαλω? Μου εχουν προτεινει το Wave Frontier T90 ειναι αρκετο?

tio δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο τώρα τελευταία. 300 μόνο για πιάτο (και παρελκόμενα) είναι πολύ καλά. Υπολόγισε όμως οτι ίσως να χρειαστούν και έξοδα εγκατάστασης (σε wave ειδικά δεν τα γλυτώνεις). Κάνε ένα κόπο και ψάξε παλαιότερα post μου. Έχω απαντήσει τουλάχιστο σε 4-5 παιδιά για τα ίδια πράγματα (σταθερά, κινητά, wave, ελεύθερα αθλητικά κτλ). Κάντο και τα ξαναλέμε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις πιάτο 1.10 η μικρότερη διάμετρος και αργότερα αν βαρεθείς τους 4 δορυφόρους, το κάνεις και κινητό, για να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις σε όποιο δορυφόρο ξεφυτρώνει ανα πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Αυτό με τη προυπόθεση οτι θα αγοράσεις και έναν άλλο δέκτη(στο μέλλον), όπως έγραψες.

νομιζω οτι η θεαση free καναλιως δεν εχει να επιδειξει και τιποτα σπουδαιο.πρεπει να τσεκαρεις τι καναλια ειναι free και σου αρεσουν στο http://gr.kingofsat.net/ και με βαση απο εκει επελεξε τι δορυφορους θες να δεις..

πολυ ενδιαφερον λινκ! απ οσο ειδα, θα με ενδιεφεραν οι Hotbird, Astra (19,5), του ΟΤΕ (ποιος ειναι?) και 4ος ειτε ο Τουρκικος ειτε ο Eurobird (28)?

υπαρχει καποιο καναλι που μεταδιδει ελευθερα champions league?

Ναι αλλά βρίσκονται κυρίως στον Turksat.
Προβλήματα...
1 Εφόσον σκοπεύεις το πιάτο να πιάνει ΟΤΕ δλδ 9Ε, η απόσταση μέχρι τις 42 είναι μεγάλη για παράκεντρη λήψη (ΔΕΧΟΜΑΙ διορθώσεις επ' αυτού μιας και ΔΕΝ είμαι "παράκεντρος"). Άρα πας σε κινητό. Το wave δεν είναι (για μένα) ικανοποιητικό. Το γιατί το έχω γράψει σε άλλα post.
2 Αρκετά (και μεταξύ αυτών αυτά που δείχνουν και τα σπουδαιότερα παιχνίδια) έχουν κωδικοποίηση σε BISS η οποία σπάει τόσο εύκολα που θεωρούνται "ελεύθερα". ΔΕΝ ξέρω όμως αν ο δέκτης του ΟΤΕ παίρνει κλειδιά BISS. Αν κάποιος ΞΕΡΕΙ οτι γίνεται (και πόσο εύκολο είναι) ας μιλήσει αυτός καλύτερα. Αν δεν γίνεται, πρέπει να πάρεις και δέκτη, πράγμα που ανεβάζει το κόστος.

Αφου εχεις τον δεκτη του οτε πρεπει να ξερεις οτι παιρνει μεχρι 4 δορυφορους, δεν υποστηριζει κινητο, ουτε biss. Μπορεις να ξεκινησεις με πιατο 1-1,10 και τους 9Ε(ΟΤΕ), 13Ε, 19,2Ε και ισως καποιον αλλο, αλλα κοντινο πχ 23Ε. Καναλια για CL. Italia1-Canale5(13E). ZDFHD(19E).

Last edited by a moderator: