Οδήγηση Audiovector M3S "signature" με λάμπες

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,119
Αθηνα, Κεραμεικος
Καλησπέρα σας,

όπως λέει και ο τίτλος θα θελα γνώμες για οδήγηση των ηχείων με λάμπες για πιο γλυκό ήχο. Χρηματικό όριο δε θέλω να βάλω με την έννοια οτι απλά θέλω να ακούσω προτάσεις και μετά να ψάξω για μεταχειρισμένο ή καινούριο.

Βασικά θέλω να ακούσω τι προτείνετε γενικά για τα specs του ηχείου αυτού σε λαμπάτο ενισχυτή. Πόσο δυνατός πρέπει να είναι για να τα παίξει σε ικανοποιητικές εντάσεις. Είναι σαλόνι ο χώρος 30 35 τ.μ. αλλα σε πολυκατοικία, οπότε τα ηχεία σχεδόν ποτέ δε μπαίνουν τσίτα.

Πριν κανα εξάμηνο τα είχα ακούσει με έναν ολοκληρωμένο λαμπάτο http://en.unisonresearch.com/136/s6/ ο οποίος είχε περίπου καμιά 30 αριά βατ ανα κανάλι στα 8ω και γενικά τα παιξε πολύ όμορφα και ζεστά. Είχε νομίζω κανα διχίλιαρο, σε μεταχειρισμένη κατάσταση αγορασμένος.

Τώρα τα παίζω με Harman Kardon 990 και είμαι ευχαριστημένος αλλά επειδή είμαι λάτρης της ροκ και μεταλ, παλιά και νέα οι ηχογραφήσεις σε πλειστάκις των περιπτώσεων δεν είναι και οι καλύτερες και αυτό βγαίνει... όταν είναι καθαρή μια παραγωγή πραγματικά κελαηδάνε τα ηχεία με τον harman απλά ψάχνω και κάτι σε λαμπάτο μήπως γλυκαίνει όσο είναι αυτό εφικτό μερικές ηχογραφήσεις.

Σας ευχαριστώ,
Βαγγέλης

Eχω ακούσει τα Μ3 Avantgarde με το tweeter Heil. Ειναι αλήθεια ότι τα ηχεία θέλουν ρεύμα και watts για να παίξουν σωστά. Όσο καλύτερα ενισχυτικά τους βάλεις τόσο καλύτερο ήχο θα πάρεις.

Για τα είδη μουσικής που ακούς μόνο με δοκιμή στο σύστημά σου θα είσαι σίγουρος αν σου κάνουν οι λάμπες. Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε λάμπα με αυτό το ηχείο και με τα είδη μουσικής που ακούς. Θα κερδίσεις κάποια πράγματα με τις λάμπες αλλά θα χάσεις από αλλού.
Οι κακές ροκ-μεταλ εγγραφές-παραγωγές θα παραμείνουν κακές και μπορεί να γλυκάνει ο ήχος αλλά να μην μείνεις ικανοποιημένος μακροπρόθεσμα από το αποτέλεσμα.

Γι' αυτό να δοκιμάσεις ο ίδιος και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Στη θέση σου θα πήγαινα σε ισχυρότερα solid state ενισχυτικά και με πιο ζεστό και γεμάτο ήχο από τον harman.

Last edited:
Eχω ακούσει τα Μ3 Avantgarde με το tweeter Heil. Ειναι αλήθεια ότι τα ηχεία θέλουν ρεύμα και watts για να παίξουν σωστά. Όσο καλύτερα ενισχυτικά τους βάλεις τόσο καλύτερο ήχο θα πάρεις.

Για τα είδη μουσικής που ακούς μόνο με δοκιμή στο σύστημά σου θα είσαι σίγουρος αν σου κάνουν οι λάμπες. Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε λάμπα με αυτό το ηχείο και με τα είδη μουσικής που ακούς. Θα κερδίσεις κάποια πράγματα με τις λάμπες αλλά θα χάσεις από αλλού.
Οι κακές ροκ-μεταλ εγγραφές-παραγωγές θα παραμείνουν κακές και μπορεί να γλυκάνει ο ήχος αλλά να μην μείνεις ικανοποιημένος μακροπρόθεσμα από το αποτέλεσμα.

Στη θέση σου θα πήγαινα σε ισχυρότερα solid state ενισχυτικά και με πιο ζεστό και γεμάτο ήχο από τον harman.

πιθανά να μην έχεις και καθόλου άδικο φίλε μου, έχεις κάτι υπόψιν να προτείνεις;

Όταν είχα τα MI3 Signature ο κατασκευαστής μου είχε προτείνει το σετ προ/Τελ της Exposure μέχρι τα 3000 κόστος...

ναι και μένα ακριβώς τα ίδια μου χε προτείνει μαζί με arcam και γενικά αγγλική σχολή γενικά. είχαν προτείνει και naim αλλά ξεφεύγαμε σε κόστος και το άφησα.

Καλησπέρα σας,

όπως λέει και ο τίτλος θα θελα γνώμες για οδήγηση των ηχείων με λάμπες για πιο γλυκό ήχο. Χρηματικό όριο δε θέλω να βάλω με την έννοια οτι απλά θέλω να ακούσω προτάσεις και μετά να ψάξω για μεταχειρισμένο ή καινούριο.

Βασικά θέλω να ακούσω τι προτείνετε γενικά για τα specs του ηχείου αυτού σε λαμπάτο ενισχυτή. Πόσο δυνατός πρέπει να είναι για να τα παίξει σε ικανοποιητικές εντάσεις. Είναι σαλόνι ο χώρος 30 35 τ.μ. αλλα σε πολυκατοικία, οπότε τα ηχεία σχεδόν ποτέ δε μπαίνουν τσίτα.

Πριν κανα εξάμηνο τα είχα ακούσει με έναν ολοκληρωμένο λαμπάτο http://en.unisonresearch.com/136/s6/ ο οποίος είχε περίπου καμιά 30 αριά βατ ανα κανάλι στα 8ω και γενικά τα παιξε πολύ όμορφα και ζεστά. Είχε νομίζω κανα διχίλιαρο, σε μεταχειρισμένη κατάσταση αγορασμένος.

Τώρα τα παίζω με Harman Kardon 990 και είμαι ευχαριστημένος αλλά επειδή είμαι λάτρης της ροκ και μεταλ, παλιά και νέα οι ηχογραφήσεις σε πλειστάκις των περιπτώσεων δεν είναι και οι καλύτερες και αυτό βγαίνει... όταν είναι καθαρή μια παραγωγή πραγματικά κελαηδάνε τα ηχεία με τον harman απλά ψάχνω και κάτι σε λαμπάτο μήπως γλυκαίνει όσο είναι αυτό εφικτό μερικές ηχογραφήσεις.

Σας ευχαριστώ,
Βαγγέλης

Αγαπητέ φίλε, το γεγονός ότι το σύστημά σου εκθέτει με σαφή τρόπο την διαφορά καλών και κακών ηχογραφήσεων θεωρείται στις περισσότερες των περιπτώσεων πλεονέκτημα. Οπότε σκέψου το λίγο καλύτερα. Μετά μιας και είμαι λάτρης κι εγώ του ροκ και του μέταλ στην δεύτερη περίπτωση η ηχογραφήσεις έχουν γίνει επίτηδες έτσι. Σε παραγωγές τις δεκαετίας του 80 όμως δεν συμβαίνει και τόσο πολύ. Τέλος πάντων.

Αν είσαι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή σου δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις. Η λάμπα έχει άλλες αρετές. Διαφάνεια μουσικότητα και άλλα. Αλλά για να τα συνδυάσεις με ισχύ θέλει να λίγο ψάξιμο και λίγο tweaking με τις λυχνίες. Κι εγώ με λάμπα ακούω αλλά έχω κάνει κάποιες αλλεγές για να φέρω το αποτέλεσμα εκεί που θέλω. Μετά άλλο που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ο τύπος λυχνίας που θα έχει στην έξοδο ο ενισχυτής αν θες να πάρεις παραπάνω ρεύματα. Εγώ ακούω με 6CA7 (EL34 Fat Bottle) με 30 watt στο κανάλι και από εντάσεις δεν έχω ούτε θέμα!

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τον Mystere Ia21 που πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε ότι είναι συμβατός 110% με λυχνίες ΚΤ120. Χρησιμοποιεί δύο λυχνίες εξόδου στο κανάλι όπου αν είναι KT120 θα έχεις 90 βατ στο κανάλι περίπου από ένα εξαιρετικό μηχάνημα. Επίσης προτείνω τον Jadis Orchestra πάλι με ΚΤ120 και φυσικά κάποιον Ayon όπως ο spirit και ο triton αλλά στον δεύτερο πάμε πολύ ψηλά. Για πιο οικονομική επιλογή μπορείς να ακούσεις τον καθ' όλα τίμιο Ekco ev55se με λυχνίες ΚΤ88 που κατά 90% παίρνει kt120. Μια φορά άκουσαν και τον Copland cta 405 που ήταν πολύ δυνατός!!!

Γενικά θα πρότεινα να ψάξεις για ενισχυτικά με λυχνίες kt88 kt120 ή 6550 που έχουν υψηλότερη έξοδο. Και με EL34 θα πάρεις εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά με λιγότερη ισχύ. Επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις πως ένας λαμπάτος ενισχυτής έχει την δυνατότητα του tweaking αλλάζοντας λυχνίες.

Αφήνω για το τέλος τους Tsakiridis που είναι εξαιρετικά μηχανήματα. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους electra monoblock που με λυχνίες 6550 θα σου δώσουν 150 λαμπάτα βατ στο κανάλι!

Βάλε στο παιχνίδι και ενισχυτές με EL34 αν θες περισσότερη μουσικότητα, αν και από ότι κατάλαβα από το ποστ σου μάλλον θα ήταν too much για τα γούστα σου και γι' αυτόν τον λόγο προτείνω ενισχυτές με τους τύπους λυχνίας που προανέφερα.

Εύχομαι να μην σε κούρασα.

Έχω ακούσει κι εγώ τα Audiovector με Cairn προ τελικό και έπαιζε ΤΡΟΜΕΡΑ. Τα πράγματα είναι έτσι. Όντως παίζουν εξαιρετικά και αν τα οδηγήσεις ικανά θα ανταμειφθείς.

Last edited:
Έχω ακούσει κι εγώ τα Audiovector με Cairn προ τελικό και έπαιζε ΤΡΟΜΕΡΑ. Τα πράγματα είναι έτσι. Όντως παίζουν εξαιρετικά και αν τα οδηγήσεις ικανά θα ανταμειφθείς.

Ε'ιναι απαιτητικά σε συνοδά και ισχύ αλλά παίζουν ωραία. Τα είχα ακούσει με Arcam CD33 cd player, C30 pre & P1 monoblocks και ήθελαν κι άλλο.

Αγαπητέ φίλε, το γεγονός ότι το σύστημά σου εκθέτει με σαφή τρόπο την διαφορά καλών και κακών ηχογραφήσεων θεωρείται στις περισσότερες των περιπτώσεων πλεονέκτημα. Οπότε σκέψου το λίγο καλύτερα. Μετά μιας και είμαι λάτρης κι εγώ του ροκ και του μέταλ στην δεύτερη περίπτωση η ηχογραφήσεις έχουν γίνει επίτηδες έτσι. Σε παραγωγές τις δεκαετίας του 80 όμως δεν συμβαίνει και τόσο πολύ. Τέλος πάντων.

Αν είσαι ευχαριστημένος με τον ενισχυτή σου δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις. Η λάμπα έχει άλλες αρετές. Διαφάνεια μουσικότητα και άλλα. Αλλά για να τα συνδυάσεις με ισχύ θέλει να λίγο ψάξιμο και λίγο tweaking με τις λυχνίες. Κι εγώ με λάμπα ακούω αλλά έχω κάνει κάποιες αλλεγές για να φέρω το αποτέλεσμα εκεί που θέλω. Μετά άλλο που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ο τύπος λυχνίας που θα έχει στην έξοδο ο ενισχυτής αν θες να πάρεις παραπάνω ρεύματα. Εγώ ακούω με 6CA7 (EL34 Fat Bottle) με 30 watt στο κανάλι και από εντάσεις δεν έχω ούτε θέμα!

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τον Mystere Ia21 που πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε ότι είναι συμβατός 110% με λυχνίες ΚΤ120. Χρησιμοποιεί δύο λυχνίες εξόδου στο κανάλι όπου αν είναι KT120 θα έχεις 90 βατ στο κανάλι περίπου από ένα εξαιρετικό μηχάνημα. Επίσης προτείνω τον Jadis Orchestra πάλι με ΚΤ120 και φυσικά κάποιον Ayon όπως ο spirit και ο triton αλλά στον δεύτερο πάμε πολύ ψηλά. Για πιο οικονομική επιλογή μπορείς να ακούσεις τον καθ' όλα τίμιο Ekco ev55se με λυχνίες ΚΤ88 που κατά 90% παίρνει kt120. Μια φορά άκουσαν και τον Copland cta 405 που ήταν πολύ δυνατός!!!

Γενικά θα πρότεινα να ψάξεις για ενισχυτικά με λυχνίες kt88 kt120 ή 6550 που έχουν υψηλότερη έξοδο. Και με EL34 θα πάρεις εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά με λιγότερη ισχύ. Επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις πως ένας λαμπάτος ενισχυτής έχει την δυνατότητα του tweaking αλλάζοντας λυχνίες.

Αφήνω για το τέλος τους Tsakiridis που είναι εξαιρετικά μηχανήματα. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους electra monoblock που με λυχνίες 6550 θα σου δώσουν 150 λαμπάτα βατ στο κανάλι!

Βάλε στο παιχνίδι και ενισχυτές με EL34 αν θες περισσότερη μουσικότητα, αν και από ότι κατάλαβα από το ποστ σου μάλλον θα ήταν too much για τα γούστα σου και γι' αυτόν τον λόγο προτείνω ενισχυτές με τους τύπους λυχνίας που προανέφερα.

Εύχομαι να μην σε κούρασα.

ήσουν πέρα του δέοντος κατατοπιστικός φίλε μου!! σε ευχαριστώ πολύ!

γενικότερα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Νομίζω οτι θα παραμείνω με τον harman μιας και είμαι και ευχαριστημένος. ο λαμπάτος δε θα αντικαθιστούσε αναγκαστικά τον harman, απλά θα τον είχα σαν δεύτερο, δε θέλω να διώξω τον harman, απλά αναρωτιόμουνα πως θα κέρδιζα σε πιο γλυκό ήχο. Πράγμα λίγο οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς με τις μουσικές που ακούω :P
σαν δύναμη πάντως πραγματικά ποτέ δεν έχω νιώσει οτι τα ηχεία θέλουν και "άλλο". οι στάθμες που πιάνουν είναι πραγματικά δυνατές για τον οποιονδήποτε και όταν η παραγωγή το επιτρέπει είναι και πεντακάθαρες βλέπε κάτι dire straits, pink floyd και jazz όπως miles davis "sketches of spain". Σαφώς και θα υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρανζιστοράτοι ενισχυτές και πιο δυνατοί επίσης, δεν έχω δοκιμάσει και πολλούς, αλλά με τον harman μπορώ να πω οτι είμαι οκ προς το πάρον τουλάχιστον.

Πάντως με μια πεντακάθαρη παραγωγή μέταλ βλέπε Tool στα περισσότερα άλμπουμ τους ή στο καινούριο Witchcraft "Legend" για όσους ακούνε ροκιές τα ηχεία με τον harman ροκάρουν τρελά! Δυναμώνεις και δυναμώνεις και δυναμώνεις μέχρι που το κόβεις γιατί νομίζεις οτι κάποιος θα καλέσει την αστυνομία!

Ίσως μια λαμπάτη πηγή να σου έδινε αυτό που ψάχνεις, αλλά και πάλι δεν υπάρχει λόγος. Αν σε ικανοποιεί αυτό που έχεις δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε έξοδα.

Ακούγεται ωραίο σύστημα. Θα μπορούσες να το παρουσιάσεις στην αντίστοιχη κατηγορία.

Re: Απάντηση: Οδήγηση Audiovector M3S "signature" με λάμπες

Τα ηχεία σου φωνάζουν από μακριά...τρανζίστορ θέλουμε!

δε διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες αλλά επειδή έτυχε και τα άκουσα με τον unison και μου άρεσε το ηχόχρωμα που έβγαλε...γι αυτό άνοιξα και το θέμα άλλωστε.

Ο Harman το ξέρω οτι δεν είναι της κατηγορίας του ηχείου αλλά θεωρώ οτι μου δίνει τα απαραίτητα όπως όγκο σε χαμηλά, διαφάνεια ψηλά και έχει αρκετό ρεύμα για να τα σπρώξει. Ηταν σίγουρα λύση value for money, αλλά ακόμα και στο avmentor που το θεωρώ κορυφή τα χε πάει περίφημα στο συγκριτικό με τους 10 ολοκληρωμένους ενισχυτές όπου στις μετρήσεις ήταν σχεδόν παντού πρώτος. Νομίζω οτι για να παιρνα κάτι άλλο με τα δικά του ρεύματα και βατ θα πρεπε να ανέβω κατακόρυφα, ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος!!

Θεωρώ οτι το audiovector είναι hi-end και καλά, ενώ ο ενισχυτής είναι κατηγορία hi-fi αλλά top κατηγορία hi-fi ως προς τις δυνατότητες που έχει. Το δε cd player το οποίο είναι αυτό http://www.audioreview.com/cat/digital-sources/cd-players/sansui/cd-210/prd_123681_1586crx.aspx, ίσως είναι ο αδύναμος κρίκος.
Και λέω ίσως γιατί μέχρι να μπω να διαβάζω στο forum θεωρούσα οτι η πηγή είναι σημαντική αλλά όχι τόσο όσο άλλα πράγματα (ενισχυτής, ηχεία). Θεωρούσα οτι αρκεί να δουλεύει σωστά, δε μπορούσα να φανταστώ οτι "χρωματίζει" μια ηχογράφηση, μάλλον κάνω λάθος. Καλώδια (άλλη μεγάλη απάτη εκεί πέρα) έχω του κιλού από τον Κατουμά με 2 ευρώ το μέτρο ένα 2*2,5μμ.

Σε τρανζίστορ προς το παρών δε θέλω να ψαχτώ τώρα γιατί θεωρώ οτι θα πρέπει να ξεφύγω σε τιμή, αλλά εννοείται όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες. Σε πηγή αν έχετε να προτείνετε κάτι καλοδεχούμενο και αυτό.

Τώρα που ξέρετε όλο το σύστημα μου ακούω χεχε!

δεν εχω διαβασει τα ποστ ....
ωστόσο θα σου πω οτι τα ηχεια και με τρανζίστορ ειναι στο φουλ οι αρμονικες...(δοκιμασμένο, μετρημένο με ανάλογο τεστ σιντι) ...το ηχειο θελει προ τελικο για να κουνηθεί σωστα. και ο κατασκευαστης σου προτείνει τριενισχυση... !!!
οτι του δωσεις θα σου το ανταποδώσει... ακουει απο συνοδα, απο καλωδια κλπ..

και μιλαω για το m3...οχι το mi3...