Οδήγηση Yamaha HPH-Pro500

Stavros_Bartzokas

Senior Member
23 June 2006
542
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!

Πείτε μου τη γνώμη σας, σχετικά με την επαρκή οδήγηση των Yamaha HPH-Pro500.

Χαρακτηριστικά ακουστικών:
Design: Over-ear, closed back, rigid aluminum alloy earcup
Driver: Type Dynamic, neodymium magnet
Driver Unit: 50 mm
Impedance : 23 ohms (1 kHz)
Maximum Input:1,000 mW
Sound Pressure Level: 106 dB ±3 dB (1 kHz, 1 mW)

Θεωρείτε πως η έξοδος ακουστικών της Soundcraft Compact10, μπορεί να τα οδηγήσει;

Χαρακτηριστικά κονσόλας:
Input & output levels
Mic input max level ............ +16dBu
Line input max level ........... +30dBu
Stereo input max level ....... +20dBu
Mix output max level ......... +20dBu
Headphones (@ 200Ω) ........ 300mW

Εναλλακτικά, τι θα προτείνατε για προενισχυτή ακουστικών, μέχρι τα 100 ευρώ;

Ευχαριστώ πολύ! :o

Η Soundcraft Compact 10 (είμαι κάτοχος) μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά τα περισσότερα -ακόμα και αναίσθητα- ακουστικά.
Έχω επιφυλάξεις όμως για την ποιότητα του ενσωματωμένου ενισχυτή ακουστικών της.
Δηλαδή, για ακρόαση με σκοπό τη μουσική απόλαυση και όχι για απλό monitoring των τρεχουσών εργασιών, δε θα την επέλεγα.
Από την άλλη μπορεί να αποδειχτεί καλύτερη από άλλες συνηθισμένες μέτριες πηγές (υπολογιστές με on-board κάρτες ήχου, κινητά κλπ).

Οπότε, απλά δοκιμάζεις.

Απάντηση: Re: Οδήγηση Yamaha HPH-Pro500

Ευχαριστώ (και πάλι)! :o

Δοκιμή, θα γίνει! Σύγκριση με..."κανονικό" προενισχυτή ακουστικών, δε θα γίνει...
Η δοκιμή με άλλα ακουστικά, δίνει την εντύπωση πως, ποιοτικά, ασφαλώς και δεν είναι κάτι εξαιρετικό.
Πάντως, όντως, είναι προτιμότερη από υπολογιστές και κινητά! :antlers:
Τέλος πάγκων...ίσως καταλήξουμε σε έναν συνδυασμό DAC/προενισχυτή, σε χαμηλό κόστος.

[Παρένθεση: εν συντομία, ένα σχόλιο για την Compact 10 (την οποία επίσης έχω);
Για ένα μικρό home-studio, αλλά και για μία (πολύ) μικρή ηχητική κάλυψη (π.χ. μία γιορτή με CD, υπολογιστή και ένα/δυο μικρόφωνα) θεωρώ πως είναι ακετά καλή.
Για χρήση ως...προενισχυτής εισόδου, σε Hi-Fi σύστημα, πόσο ποιοτική μπορεί να θεωρηθεί;
Αντέχει τη σύγκριση με έναν προενισχυτή Hi-Fi της οικονομικής κατηγορίας τιμής;]

Re: Απάντηση: Re: Οδήγηση Yamaha HPH-Pro500

........................................
[Παρένθεση: εν συντομία, ένα σχόλιο για την Compact 10 (την οποία επίσης έχω);
Για ένα μικρό home-studio, αλλά και για μία (πολύ) μικρή ηχητική κάλυψη (π.χ. μία γιορτή με CD, υπολογιστή και ένα/δυο μικρόφωνα) θεωρώ πως είναι ακετά καλή.
Για χρήση ως...προενισχυτής εισόδου, σε Hi-Fi σύστημα, πόσο ποιοτική μπορεί να θεωρηθεί;
Αντέχει τη σύγκριση με έναν προενισχυτή Hi-Fi της οικονομικής κατηγορίας τιμής;]
Ακριβώς όπως το λες. Σ' αυτό που περιγράφεις -ένα πολύ μικρό live- είναι καλή.
Τις κονσόλες τις διαλέγουμε συνήθως για τους προενισχυτές μικροφώνων τους που συνήθως τους δουλεύουμε από direct out εξόδους, για τα υπόλοιπα κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς.

Η συγκεκριμένη έχει καλούς προενισχυτές μικροφώνων, την έχω δοκιμάσει. Για τα υπόλοιπα είναι οριακά μόνο επαρκής.
Υπάρχουν βέβαια κονσόλες που είναι καλές και για τα υπόλοιπα, αλλά είναι άλλου κόστους, μέχρι πολλών-πολλών χιλιάδων ευρώ.

Φυσικά ο κανόνας είναι απλός: Δοκιμάζεις και συγκρίνεις κάθε φορά με ότι έχεις διαθέσιμο. Αν το αποτέλεσμα προκύψει ίδιο ή και καλύτερο τότε το κρατάς.
Καλές δοκιμές!