Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

Λευτέρη μια κεραία multi που έχω, έχει στην βάση των lnb την καμπυλότητα αυτή.
Στις άλλες "κανονοκές" κεραίες που δοκίμασα να δώσω κάποια καμπυλότητα στην βάση των lnb ,είχα χειρότερα αποτελέσματα.
Ίσως παίζει ρόλο η γενική σχεδίαση των κεραιών αυτών τύπου toroidal .

Προβλημάτων συνέχεια...

Σήμερα αγόρασα ένα disecq 1/8 που μοιάζει με αυτό εδώ, με τη διαφορά ότι εκεί που γράφει "DISEqC switch", το δικό μου γράφει "GOTO nn switch". O Εdision Piccollo όμως δε βλέπει τίποτα. Πήγα στις ρυθμίσεις και δήλωσα τον κάθε δορυφόρο στην αντίστοιχη θέση (1/8, 2/8 κλπ) αλλά σήμα μηδέν... τι μπορεί να φταίει;

Λοιπόν, το μυστήριο λύθηκε. Μια ανάγνωση των οδηγιών χρήσης (η οποία έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, δε μπορούσα όμως να φανταστώ τι θα έλεγε) με πληροφόρησε ότι η συσκευή είναι στην ουσία ένας "προσομοιωτής μοτέρ", οπότε πρέπει οι δορυφόροι να "ανιχνευθούν" με τις αντίστοιχες εντολές. Έτσι, λύθηκε το πρόβλημα και βλέπω όλους τους δορυφόρους μου. Το αστείο είναι ότι εμφανίζεται το μήνυμα "Moving dish" κάθε φορά που αλλάζω δορυφόρο.

Ακριβώς. Το πλεονέκτημα σε αυτή την υλοποίηση είναι ότι όταν κάνω τροποποιήσεις δε χρειάζεται να θυμάμαι σε ποια θέση είναι το κάθε lnb. Tα βρίσκει μόνο του.

Έχω δουλέψει πιο παλιά διακόπτες τέτοιους με DISEqC 1.2.
Κάθε λίγο έχανε τις θέσεις και έπρεπε να ψάξω ξανά.
Έψαχνες έναν δορυφόρο σου κατέβαζε άλλο.

Μόνο πλεονεκτήματα δεν έχει ο τρόπος αυτός.
Στο τέλος αγανάκτησα και πήρα νέους δέκτες που είχαν όλοι DISEqC 1.1.

να κανω μια ερωτηση..
εχω κινητο πιατο και το τοξο ειναι 45Ε εως 45W. επειδη απο τις 24,5 W και περα εχω να "πατησω τα ποδια μου" παααρα πολυ καιρο. σκεφτομαι αν ειναι ευκολο και χωρις τεχνικο να κανω το μοτερ να σταματαει στις 24,5 W ωστε την διαδρομη που θα κερδισω (απο 24,5W μεχρι 45W) να την εχω στην ανατολη;(53E, 57E..)

μικρή ερώτηση και από μένα, έχω στήσει ένα 80ρι με κέντρο τις 28,2Ε και παράκεντρα τον 19Ε αλλά έχω χάσει όλον τον 1Η...

είναι δυνατόν να γίνει κάτι ή να μη χτυπιέμαι άδικα ???

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Επειδή αυτό το θέμα το έχει ανοίξει ο Λευτέρης, θα πρότεινα να μη γράφουμε για διάφορα θέματα διαφόρων εγκαταστάσεων στο παρόν θέμα αλλά να εντάξουμε όλα αυτά σε ένα νέο ενιαίο θέμα ή έστω σε ξεχωριστά θέματα για κάθε περίπτωση. Θα ήθελα και τη γνώμη του Λευτέρη.

Last edited:
Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Επειδή αυτό το θέμα το έχει ανοίξει ο Λευτέρης, θα πρότεινα να μη γράφουμε για διάφορα θέματα διαφόρων εγκαταστάσεων στο παρόν θέμα αλλά να εντάξουμε όλα αυτά σε ένα νέο ενιαίο θέμα ή έστω σε ξεχωριστά θέματα για κάθε περίπτωση. Θα ήθελα και τη γνώμη του Λευτέρη.

να ανοιγα νεο θεμα για μια ερωτηση;; οπως βλεπεις δεν το εκανα. τωρα αν θελει ο Φιλιππας να παει το ποστ μου καπου αλλου οκ.

Re: Απάντηση: Οδηγώντας στα όρια ένα πιάτο

No problem Άκη.
To θέμα δεν αφορά μόνο την δική μου εγκατάσταση, μπορεί όποιος θέλει να μας ενημερώνει για τις όποιες προσπάθειες έκανε στο παρελθόν ή θα κάνει προσεχώς.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=660534&postcount=4

80άρι πιάτο κοιτάει τώρα τον Hotbird και τον 19.2. Θέλω να δω και τις 28 και 39 μοίρες, τι είναι προτιμότερο, δεύτερο 80άρι να κοιτάει τους δύο αυτούς, ή να πάρω ένα 120άρι και να βάλω και τα 4 LNB πάνω του με κέντρο τις 28?

Πας για 1,20, μπορείς να βάλεις όλα τα lnb σε αυτό και να εκμεταλλευθείς το 80άρι για άλλο δορυφόρο...