Οδηγος MPC HC για σωστη αναπαραγωγη Bluray

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Υπαρχει κανενας οδηγος που να λεει βημα βημα τι πρεπει να κανουμε για να εχουμε σωστη αναπαραγωγη εικονας και ηχου για τα blυray μεσω του Media player classic home cinema edition; H για καποιο αλλο προγραμμα που θα παιζει χωρις πολλες ρυθμισεις σωστα. Τα menu δεν με πολυ ενδιαφερουν αλλα αν ειναι κατι ευκολο γιατι οχι..

οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα να αναπαραγω σωστα καποια bluray rips που εχω σε δομη folder (m2ts αρχεια).

σε καποια αρχεια m2ts που παιζω η εικονα ειναι πολυ αργη και το ιδιο και ο ηχος.. ποια filters πρεπει να εγκαταστησω;

το συγκεκριμενο m2ts αρχειο, εχει απο οσο θυμαμαι, ηχο LPCM. Σε DTS-HD MA μου αναβει κανονικα η ενδειξη του ενισχυτη και τα παιζει σωστα.

το pc το οποιο εχω ειναι ενα i3 με 2 gb ram με την onboard καρτα γραφικων και ηχου της μητρικης asrock H55m, , win7 32bit συνδεμενο στον ενισχυτη μου μεσω HDMI.

Last edited:
Κανονικά Blu ray με μενού δεν θα παίξεις με τίποτα με τον MPC-HC.

Αλλά ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα μενού, ο MPC-HC δεν είναι καλή ιδέα για BD με σωστή δομή φακέλλων, γιατί πολλοί τίτλοι έχουν την ταινία σπασμένη σε πολλά μικρά M2TS (seamless branching κτλ).

Γενικά για Blu Rays, αν μπορείς, βάλε TMT να ξεμπερδεύεις.

ελπίζω αυτό να είναι κάποιο freeware ; είναι της αρκσοφτ το total media theater; αυτό υπάρχει σε κάποια επίσημη δωρεάν έκδοση;

Ο MPC-HC παίζει (σε "καθαρό" PC) με άψογη κίνηση και συγχρονισμό τα Blu-ray χωρίς καμία ρύθμιση (χωρίς τα menu όμως). Πρέπει να κάνεις δεξί κλίκ- filters κατά την αναπαραγωγή να δείς ποια φίλτρα χρησιμοποιείς (μην έχεις βάλει εσύ κανένα παραπανίσιο και κομπλάρει). Πρέπει να χρησιμοποιείς MPC video decoder κανονικά και να αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)"

Δοκιμασε με τον KMPlayer.
Τα παιζει τα αρχεια αυτα.

Στον KMPlayer μπορεις να προσθεσεις σαν εξωτερικο αποκωδικοποιητη τον Cyberlink H.264/AVC decoder.
Καθως και να αλλαξεις τον splitter σε gabest.
Αλλά και απο default καλα τα παει.

File-open directory-επιλογή του file που έιναι η ταινία και θα "δει" μόνο του το .mpls και θα αρχίσει την αναπαραγωγή χωρίς τα menu όπως σωστά ειπώθηκε παραπάνω.

Τώρα για φίλτρα δεν νομίζω να χρειάζεσαι σε "καθαρό" PC απο τυχόν προηγούμενα εγκατεστημένα φιλτρα-codecs.

Σε μένα σε Win7 "καθαρά" δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Last edited:
Δεν Έχω βάλει κανένα filter Μόνο τον MPC HC. Έχει Μόνο πρόβλημα σε κάποια m2ts αρχεία όπου τα Παίζει σε slow motion, Ειδικά ο ήχος είναι παραμορφωμενος. Το Μόνο που κάνω είναι να πετάξω το m2ts πάνω στο MPC HC.

Μετα εγκατέστησα haali, ac3 filter, coreavc pro k ffdshow.
Δοκίμασα κ το TmT το οποίο στο ίδιο αρχείο μου έδωσε σωστό ήχο Αλλα δεν είχα εικόνα.

Επίσης στα αρχεία που Έχω δοκιμάσει με dtshd ma ήχο., τα αναπαράγει σωστά. Το πρόβλημα είναι σε κάποια trueHD k lpcm

Με TrueHD να είσαι σίγουρος όλοι έχουμε θεματάκια...

Εμένα μπορεί την πρώτη στιγμή να τα παίξει και μετά να τα ξαναβάλω, να έχω εικόνα αλλά όχι ήχο!! Αν κάνω όμως ενα drag τον κέρσορα του mpc πιο πίσω στην ταινία επανέρχεται!! Αυτά σε .mkv βέβαια

Γενικά το trueHD μέχρι στιγμής είναι λίγο περίεργο σε HTPCs...

Haali, core avc δεν τα χρειάζεσαι αφού χρειάζεσαι bitstream και FFdshow tryout και όχι το "απλό" stable.

Re: Απάντηση: Οδηγος MPC HC για σωστη αναπαραγωγη Bluray

Ο MPC-HC παίζει (σε "καθαρό" PC) με άψογη κίνηση και συγχρονισμό τα Blu-ray χωρίς καμία ρύθμιση (χωρίς τα menu όμως). Πρέπει να κάνεις δεξί κλίκ- filters κατά την αναπαραγωγή να δείς ποια φίλτρα χρησιμοποιείς (μην έχεις βάλει εσύ κανένα παραπανίσιο και κομπλάρει). Πρέπει να χρησιμοποιείς MPC video decoder κανονικά και να αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)"

Επειδή δεν μου δουλεύει ο MPC-HC σε καθαρό pc, τί σημαίνει "να χρησιμοποιείς MPC video decoder κανονικά και να αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)" ?

να παιζει με τον εσωτερικό video decoder του MPC-HC και να χρησιμοποιεί hardware acceleration (να κανει την αποκωδικοποίηση η κάρτα γραφικων).
αν δεν λεει κατω DXVA τοτε τη δουλειά την κάνει ο επεξεργαστης.
Αν σου αρέσει αυτο που βλέπεις δεν παίζει ρόλο αν λεει DXVA η όχι.
Προσωπικά δεν μου αρέσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγος MPC HC για σωστη αναπαραγωγη Bluray

Επειδή δεν μου δουλεύει ο MPC-HC σε καθαρό pc, τί σημαίνει "να χρησιμοποιείς MPC video decoder κανονικά και να αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)" ?

Σημαίνει ότι το Decoding γίνεται σε επίπεδο Hardware απ' την κάρτα γραφικών σου και δεν επιβαρύνεται ο επεξεργαστής.

σας ευχαριστώ πολύ!
(πώς θα επιλέξω πως να λειτουργεί ο MPC-HC, όταν δεν έχω δεί ακόμη ούτε μια εικόνα ? μένει για ώρα στο opening...)

η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για αναπαραγωγή BluRay με MPC και δωρεάν φίλτρα
αυτή τη στιγμή ειναι:
ΜPC-HC x86 (download)
LAV Splitter
---->MPC Video Decoder -->MAdVR
----> LAV Audio* --------->Reclock (Προαιρετικα)​

Στα Options του MPC τα κλασσικά :
Playback --->Output --->madVR
Aν θελουμε προαιρετικά βαζουμε και Audio Renderer το Reclock
Internal Filters:
,ξετικάρουμε στα source filters
DTS/Ace,Matroska,MPEG PS/TS/PVA,
στα tranform filters μονο DTS,AC3,LPCM,MPEG AUDIO
subtitles :
Font--->default style Greek
External Filters:
Add Filter... -->LAV Audio Decoder (prefer)
Πατάμε δυο φορές πανω στο LAV Audio
και τικάρουμε ολα τα κουτακια για Bitstream

XdoMQ.jpg

Σωζουμε κλείνουμε τον MPC-HC
τον ανοιγουμε παταμε Ctrl+D
και ψαχνουμε το δισκάκι στο Pc μας

* οσοι δουλεύουν με ffdshow audio decoder και είναι ευχαριστημένοι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να αλλάξουν

Last edited:
Φίλε portioli σε ευχαριστώ πολύ!
Είμαι πολύ νέος στο χώρο και θα ήθελα διευκρινήσεις:
1) Αφού κατέβασα το NadVr, μετέφερα σύμφωνα με τις οδηγίες το αρχείο .ytp στον φάκελο του MPC-HC και έτσι δημιουργήθηκε η επιλογή MadVr την οποία και επέλεξα. Σωστά;
2) Με το LAV audio μιας και μάλλον πρόκειται για ήχο ακόμη δεν ασχολήθηκα για να δώ πρώτα εικόνα και να συνεχίσω... Σωστά;

(όμως ο media player μένει με τις ώρες στο opening...)

κατέβασα την v. 0.26 του LAV, έκανα και τα υπόλοιπα βήματα όπως λεπτομερώς αναφέρεις και ο MPC ξαναβγάζει: "cannot render the file".

Μου είπαν πως με τον ΚΜPlayer σε 2 λεπτάκια είναι ΟΚ!
Φυσικά σε εμένα δεν δουλεύει! "Δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός συνδυασμού φίλτρων για την απόδοση της ροής. error Num: 80040218.
(δεν απεγκατέστησα ούτε τροποποίησα κάτι από τον κατά Portioli "φτιαγμένο" MPC-HC.

H ελληνική packardbell δεν είναι εξουσιοδοτημένοι μου είπαν από το 210-6011901. Μίλησα με τενικό της packardbell στην Ιταλία 801-500-20-113, θα το δουν και θα μου ...προτείνουν... το κατάλληλο software!

πες μου λίγο, (i)τι λειτουργικό έχεις, (i)αν σου παίζει αλλα αρχεία .avi .mkv
και (iii) αν σου παίζουν άλλα αρχεία με τον windows media player τον κανονικό των windows