office 2007-πρόβλημα

mitnik

Established Member
20 June 2006
268
Πριν μια εβδομάδα πήρα καινούριο laptop με εγκατεστημένο,εκτός των άλλων, και το office 2007 για δοκιμαστική λειτουργία 60 ημερών όπως έλεγε.
Από χθες το πρωί δεν λειτουργούν world, excell και πιθανώς και τα υπόλοιπα προγράμματα του office. Συγκεκριμένα στο world μπορώ να ανοίξω οποιοδήποτε έγγραφο αλλά μόνο για ανάγνωση. Αν πάω να γράψω ή να κάνω κάτι άλλο μου γράφει κάτω: this modification is not allowed because the selection is locked. Θα πρέπει να πω ότι πριν γίνει αυτό και ενώ κατέβαζα διάφορα άρχισε να μου βγάζει μηνύματα για ιούς και άρχισε τα κολλήματα.
Έκανα επαναφορά συστήματος και όλα εντάξει εκτός του office.
Έχω windows 7 64x.
Αν έχει κάποιος καμιά καλή ιδέα.
Ευχαριστώ.

Όταν αγόρασες το laptop, ήταν εγκατεστημένα ή έκανε εγκατάσταση τη στιγμή που το άνοιξες για πρώτη φορά?

Νομίζω ότι ήταν ήδη εγκατεστημένο το office.

Κάποιος φίλος μου είπε να κάνω επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
"return your computer to factory condition" όπως το αναφέρει στον πίνακα ελέγχου. Λέω να το κάνω μια και δεν έχω βάλει τίποτα σπουδαίο ακόμα στον σκληρό. Δεν θα χρειαστεί καν να πάρω back up. Η επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία που έκανα δεν είχε αποτελέσματα.

Έχεις κάνει Activate το Office?
Ανοίγεις το Word:
Office button (επάνω αριστερά) > Word Options
Ανοίγει νέο παράθυρο > Resources > Activate
Αν το Activation του Office δεν είναι το πρόβλημα, πές μου και συνεχίζουμε...

Την έκανα την μα@%*#@ μου.
Ακολούθησα την συμβουλή του φίλου μου και έκανα "return your computer to factory condition".
Τώρα δεν χρειάζεται να ψάχνω για το πρόβλημα που είχα στο office
γιατί δεν έχω πλέον office.
Αφού τελείωσε η διαδικασία, (περίπου 1 ώρα), και άνοιξε ο υπολογιστής,
όλα ήταν φυσιολογικά εκτός από το office που έλειπε εντελώς.
Μπορώ να κάνω κάτι;

Λειπει και μία εφαρμογή της hp που έτρεχε μόλις άνοιγε ο υπολογιστής αλλά
δεν με πειράζει καθόλου αυτό.

Κατέβασε το office 2010 από την Microsoft. Έτσι κι αλλιώς trial είχες, μη σκας.
http://www7.buyoffice.microsoft.com/emea1/default.aspx?torb=4&WT.mc_id=CEEMiG_elGR_lnk_try
Η microsoft το δίνει όμως για 30 ημέρες, νομίζω. Έπειτα από αυτό το διάστημα θα μπορείς να διαβάζεις αρχεία με το πρόγραμμα, αλλά δεν θα μπορείς να τροποποιείς ή να δημιουργείς νέα.
Για να ενεργοποιήσεις την δοκιμαστική έκδοση πρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο windows live, ή να έχεις ήδη έναν λογαριασμό hotmail.

Μπορεις , να πας εκει που αγορασες το φορητο και να το ξαναβαλεις!!!!!τυχαιο δεν νομιζω!!!!

Απάντηση: Re: office 2007-πρόβλημα

Μπορεις , να πας εκει που αγορασες το φορητο και να το ξαναβαλεις!!!!!τυχαιο δεν νομιζω!!!!

Το αγόρασα από e-shop μέσω ίντερνετ.
Εδώ που μένω υπάρχει κατάστημα αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να κάνουν αυτό που λες.
Νομίζω πως είναι μόνο για διανομές.
Μπορώ όμως να πάω να ρωτήσω.

Περί OpenOffice

http://download.services.openoffice...l/3.2.1/OOo_3.2.1_Win_x86_install-wJRE_el.exe

κατέβασε το δωρεάν.

Δεν είναι το microsoft office αλλα το Ελληνικό OpenOffice.

http://el.openoffice.org/about-downloads.html

Καλημέρα,

Χρησιμοποιώ ως εναλλακτική λύση το OpenOffice εδώ και χρόνια. Εντάξει, δεν έχει όλα τα καλούδια του MS Office (του λείπει λ.χ. το MS Outlook, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα για αποστολή/λήψη αλληλογραφίας, μιας και τα Windows έχουν έτσι κι αλλιώς το Outlook Express γι αυτή τη δουλειά), αλλά έχει απολύτως συμβατό κειμενογράφο με το MS Office και μάλιστα σου επιτρέπει να τα σώζεις ακόμα και ως αρχεία .doc, ενώ η τελευταία έκδοση διαβάζει ακόμα και αρχεία .docx (δηλαδή, αρχεία του MS Word των τελευταίων εκδόσεων του MS Office). Έχει, φυσικά, εκτός του κειμενογράφου και τα υπόλοιπα σοβαρά προγράμματα, που είναι συμβατά με το MS Office, και μάλιστα κάποια που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Ενδεικτικά:

- OpenOffice Base: Πρόγραμμα δημιουργίας Data Base (Βάσης Δεδομένων), ανάλογο με το Access
- OpenOffice Calc: Πρόγραμμα ανάλογο με το Excel
- OpenOfiice Draw: Πρόγραμμα ανάλογο με το Paint ή το Picture Manager
- OpenOffice Impress: Πρόγραμμα ανάλογο με το PowerPoint
- OpenOffice Math: Πρόγραμμα επεξεργασίας μαθηματικών και επιστημονικών τύπων και εξισώσεων
- OpenOffice Writer: Κειμενογράφος και επεξεργαστής κειμένων, προτύπων κλπ., πρόγραμμα ανάλογο με το Word.
- OpenOffice Org: Ολόκληρη η σουίτα του OpenOffice, μέσω της οποίας επιλέγεις ποιό από τα επί μέρους παραπάνω προγράμματα θέλεις.

Μέχρι σήμερα είναι - ακόμα - free. Επειδή όμως η εταιρεία που το ανέπτυξε, το εγκατέλειψε, η σημερινή που το διαθέτει (Oracle) μπορεί να το μετατρέψει ανά πάσα στιγμή σε εμπορικό. Κατέβασέ το όσο είναι ακόμα ελεύθερο.
-