Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική με το παρών νήμα για Ohmikes αποριές.
Σε έναν ενισχυτή τελικό 5 κάναλο ( Adcom 7500 ) 5x150 watt@8ohm, αν συνδέσεις στις 3 εξόδους από τις 5, περιφεριακά ηχεία των 6 ohm , συγκεκριμένα τα focal jm lamb των 70 - 100 Watt ( δορυφόροι απο το πακέτο του sib & cub ) και μάλιστα από τη κάθε μία έξοδο του ενισχυτή συνδέσεις 2 ζευγάρια καλώδια που καταλήγουν αντίστοιχα σε 2 ηχεία στη κάθε έξοδο, τι ακριβώς συμβαίνει ohmika;
Το σύστημα βέβαια να σας πω οτι το έχω στημένο έτσι 3 χρόνια, και συγκεγκριμένα από τις 5 εξόδους για ηχεία του Adcom χρησιμοποιώ μόνο τις 4, τις 3 όπως είπα παραπάνω για τα περφεριακά ( left kai right surround kai mia back surround, από 2 ηχεία στη κάθε έξοδο, σύνολο 6 ηχεία ) και μία για ένα κεντρικό ηχείο μεγάλο 300 watt @ 8 ohm, audiovector avantgard
Για front left & right έχω 2 μονομπλόκ τελικούς sphinx protject 12, 150 watt @ 8ohm που οδηγούν 2 kef reference 205, 300 watt @ 8ohm.
Ο προενισχυτής είναι ο marantz 8000.
Το τελικό αποτέλεσμα σε χώρο των 30 τ.μ. ακόμα και σε πολύ υψηλές εντάσεις είναι πάρα πάρα πολύ καλό, αλλά η απορία μου είναι τι συμβαίνει με τη σύνδεση που έχω κάνει με το τρόπο που περιέγραψα, για τα περιφεριακά;
Πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχω, με εξαίρεση μετά από ένα έλεγχο που έκανα, οτι έχει καεί το ένα τουίτερ από τα 6 περιφερικά ηχεία. Όχι οτι το είχα ακούσει απλά το διαπίστωσα μετά τον έλεγχο που είχα κάνει έτσι για καλό κακό.
Συγνώμη αν κούρασα με τη περιγραφή μου, αλλά θα εκτιμούσα πολύ τις γνώσεις όποιου μπορεί να μου τις πει.
Αν θέλετε κάποια διευκρίνηση ακόμα, στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ.