Οι δυό πρώτοι ενισχυτές με DOLBY VOLUME...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Last edited:
ένα είδος κομπρέσορα ,σαν adaptive DRC τις yamaha αλλά με την σφραγίδα τις DOLBY ...έτσι για να έχουμε λόγους να σκάμε λεφτα

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το σπόρ,αλλά το έβαλα γιατί θεώρησα,ότι θα ήταν ενδιαφέρον στην κατηγορία.

Σχετικά με τον Arcam γράφεται(Hi FI news):

"...incoporates Dolby volume technology to maintain a consistent sound level across all sources at all times.A sophisticated combination of spectral-and time-based loudness analysis facilitates level normalisation without compression artefacts or undesirable signal pumpking".

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το σπόρ,αλλά το έβαλα γιατί θεώρησα,ότι θα ήταν ενδιαφέρον στην κατηγορία.

Σχετικά με τον Arcam γράφεται(Hi FI news):

"...incoporates Dolby volume technology to maintain a consistent sound level across all sources at all times.A sophisticated combination of spectral-and time-based loudness analysis facilitates level normalisation without compression artefacts or undesirable signal pumpking".

....και πολύ καλά έκανες...

Δεν ξέρω τι είναι το stepped attenuator (γράψε δυο λόγια παραπάνω βρε Μιχάλη), αλλά, αν έχω καταλάβει καλά, είναι ένα σύστημα που διατηρεί στο ίδιο επίπεδο την ένταση όταν γυρίζουμε από πηγή σε πηγή.

Ένα σχετικό πρόβλημα αντιμετωπίζω με τον νέο μου ενισχυτή, προσπαθώντας να συγκρίνω Dolby Digital + με Dolby TrueHD. Γυρνώντας από το πρώτο στο δεύτερο, η ένταση αυξάνει, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η εντύπωση.

Πρακτικά είναι επιλογέας αντίστασης...

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί ένα κύκλωμα όπου ανάλογα με την πηγή θα πηγαίνει ένας motorized επιλογέας αντίστασης στην ανάλογη αντίσταση εισόδου...

Σε motorized σίγουρα δεν θα είναι ακαριαίο, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο σωστοί από το ψηφιακό compresson και πιο φτηνοί από το να πληρώνουν royalties στην Dolby.
Ρελέ ίσως;
Εντελώς ακαδημαϊκά, αλλά εντάξει... Δεν μιλάμε και για πυρηνική φυσική... -bye-