Οι Φίλοι των Ακουστικών στην Εκθεση. Ιδέες και προτάσεις παρακαλώ!

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
10,142
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ο τίτλος τα λέει όλα!
Όπως όλοι ξέρουμε στις 12, 13 & 14 Οκτωβρίου 2012 θα ξαναγίνει η Έκθεση Athens HiEnd Audio Video Show στο Athenaeum Intercontinental (Λ. Συγγρού 89 – 93).

Το AVClub, δηλαδή το δικό μας αγαπημένο forum, εξασφάλισε θα έχει δικό του χώρο και θα συμμετέχει στην Έκθεση. Θα υπάρχει λοιπόν η ευκαιρία να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, ν' ανταλλάξουμε απόψεις και όχι μόνο.

Θα ήταν λοιπόν μία καλή ευκαιρία για τη μικρή μας παρέα. Να οργανώσουμε μία καινούργια συνάντηση φίλων των ακουστικών. Να φέρουμε πράγματα. Ν' ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις.

-Εσείς τι λέτε;

-Σας αρέσει η ιδέα;

-Μπορούμε να το οργανώσουμε;

-Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Όλες οι ιδέες και προτάσεις ευπρόσδεκτες! :smile:

Σαν ιδεα ειναι πολυ ενδιαφερουσα.Παλιοτερα,ειχα παει αρκετες φορες στις εκθεσεις hi end,και παντα σκεφτομουν οτι θα ηταν ωραια να υπηρχε και καποιος χωρος διαμορφωμενος αποκλειστικα για δοκιμη καλων ακουστικων κτλ.

Το προβλημα οπως το βλεπω εγω,ειναι οτι προσωπικα θα ημουν λιγο διστακτικος να φερω ακριβα ακουστικα δικα μου,τα οποια θα δοκιμασει πολυς κοσμος κατα τη διαρκεια της εκθεσης.Σε καποια συναντηση που θα ειμαστε 5-6,αντε καμια 10ρια ατομα,δε θα το σκεφτομουν,αλλα σε μια εκθεση που θα υπαρχει...αρκετο πληθος...δεν ειμαι τοσο σιγουρος.
Ισως να ειμαι λιγο περιεργος εγω σ'αυτο,και αλλους απο εδω να μη τους νοιαζει :D

Το καλυτερο θα ηταν διαφοροι αντιπροσωποι,που υπαρχουν πολλοι στην Αθηνα για αρκετες εταιριες που βγαζουν καλα μοντελα ακουστικων,να φερουν καποια ακουστικα και λοιπο εξοπλισμο,και να δημιουργηθει ειδικος χωρος στην εκθεση.Στην πραξη τωρα,δυσκολο το βλεπω να γινεται κατι τετοιο βεβαια.

@mstr
Κατ' αρχήν δεν έχεις άδικο, έτσι όπως τοποθετείς το ζήτημα. Όπως το αντιλαμβάνομαι, αναλύεται σε δύο διαφορετικά επί μέρους θέματα.

Για το πρώτο: Η ιδέα είναι να οργανώσουμε μία συνάντηση για τα μέλη-φίλους των ακουστικών του forum, στο δωμάτιο που θα έχει το forum. Για τους φίλους και τα μέλη μας σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Όχι για όλο τον κόσμο και μόνο για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ορίσουμε. Άλλωστε γράφοντας όλο αυτό τον καιρό στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουμε ήδη φτιάξει μιά μικρή παρέα και θα ήταν ωραίο να τα λέγαμε κι' από κοντά. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Άν κάποιος έχει κάποια άλλη, ίσως καλύτερη ιδέα, γιατί όχι;

Για το δεύτερο: Η ιδέα να ζητήσουμε από τις εταιρείες που φέρνουν ακουστικά να μας διαθέσουν κάποια, φαίνεται ενδιαφέρουσα. Θα πρέπει να δούμε, αν μπορεί και στην πράξη να υλοποιηθεί ή αν υπάρχουν τυχόν άλλα θέματα...

Σε ότι αφορά την συνάντηση, εννοείται μέσα.
Σε ότι αφορά εξοπλισμό, θα συμφωνήσω πως στο ευρύ κοινό δεν θα άνοιγα τα παιχνίδια μου.
Σε μεταξύ μας κατάσταση, πολύ ευχαρίστως...
Για παράδειγμα θα ήθελα πολύ ο Χρήστος να ακούσει το δικό μου ODac, και η έκθεση προσφέρει μια τέτοια δυνατότητα.

καλη ιδεα ακουγεται. θα ηταν καλο για οσους εχουν μεταχειρισμενα και θελουν να τα σπρωξουν ,ακουστικα ή κατι αλλο

παντως οι εταιρειες δεν γνωριζω αν εχουν στοκ λογω κρισης και εκτος αυτου διαβασα οτι πλεον σκεφτονται τα ταχυδρομικα και τυχον ζημιες που ενδεχεται να προκυψουν, δηλαδη μην βγειτε και χρεωμενοι στο τελος.

Φυσικά διαφωνώ απόλυτα με το να υπάρχει ευρύ κοινό.

Από την άλλη αν είναι να κουβαλήσω..., θα ήθελα να δω και να γνωρίσω νέα άτομα.

Αν δηλώσουν συμμετοχή κάποιοι που έχουν και διαφορετικά μηχανήματα από αυτά που εμείς οι συνήθεις ύποπτοι αναμασάμε εδώ, τότε ευχαρίστως να φέρω και εγώ, αλλά δεν θα είναι ωραίο κατά την άποψη μου να είμαστε εμείς κι εμείς και να ξανακούσουμε τα ίδια.

Ελπίζω να μην βγαίνει εγωιστικό αυτό που λέω...αλλά να κάνουμε τον κόπο για να ακούσουμε όλοι κάτι καινούργιο...

Επίσης κάτι άλλο... δεν μπορεί αυτό να είναι και τις τρεις μέρες... πρέπει να τηρηθεί από όποιους συμμετάσχουν συγκεκριμένη μέρα/ώρα και διάρκεια... αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να έρθω πχ... και να ακούω μόνος μου τα ακουστικά μου... (κάτι παρόμοιο έγινε και σπίτι σου Μιχάλη...) όχι φλού ωράριο λοιπόν...

Αν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις εννοείτε φυσικά και θα έρθω, και θα φέρω ότι θα ενδιέφερε από τα πράγματά μου να ακούσετε!! και να ακούσω και εγώ, κάτι που δεν ξέρω.

Υγ. Αγαπητέ Gojakla, καλύτερο είναι, αν δεν έχεις αντίρρηση να το δανειστώ για μερικές μέρες... στην έκθεση δεν θα μπορέσω να δω γιατί αυτό το μαραφέτι ακούγεται διαφορετικό σε κάθε pc ή θύρα το συνδέω.

Καλά για μεταχειρισμένα που θέλουν να σπρώξουν δε γίνετε λόγος
Ενώ σκεπτόμαστε να το οργανώσουμε λίγο πιο κλειστά - συνάντηση μελών μας
Δε συζητάμε για κάποια μόνιμη έκθεση όπου θα παραμείνουν εκεί ακουστικά και ενισχυτές για να περνά όλος ο κόσμος της έκθεσης αλλά μια εκδήλωση για τα μέλη μας με ακουστικά.
Δυο ωρίτσες στο χώρο μας, σε ώρα που να βολεύει, που θα είναι αφιερωμένες στο κοινό της κατηγορίας των ακουστικών
Προσωπικά θα χαρώ να δώ όλους τους συνήθεις ύποπτους που συμμετέχουν στην κατηγορία
Που θεωρώ ότι είναι η κατηγορία που ανέβηκε περισσότερο στο δικάναλο φέτος Από το κέφι όλων :-)

Ναι Chris , δε συζητάμε για μόνιμη έκθεση ή μακροχρόνια ή να αφίσει κάποιος τα δικά του ακουστικά χωρίς να είναι εκεί να τα προσέχει. Ραντεβού θα δώσουμε οι ερωτοτροπούντες με όλα αυτά τα λιλιπούτεια και προσωπικά μηχανάκια και ακουστικά. Και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και καμία βόλτα στην έκθεση όλοι μαζί, και να πιούμε και κάνα καφέ ή μπύρα μετά ;-)

Εγώ πάντως πρωτίστως θέλω να δώ τις μούρες σας... οπότε αν κανονιστεί ένα συγκεκριμένο εύρος ωρών (πχ ένα δύωρο εντός των ωρών λειτουργίας της έκθεσης) θα χαρώ πολύ να έρθω να σας ζαλίσω με ερωτήσεις... διψώ για γνώση βλέπετε... αχαχα χαχα.... :ears:

Υγ. Αγαπητέ Gojakla, καλύτερο είναι, αν δεν έχεις αντίρρηση να το δανειστώ για μερικές μέρες... στην έκθεση δεν θα μπορέσω να δω γιατί αυτό το μαραφέτι ακούγεται διαφορετικό σε κάθε pc ή θύρα το συνδέω.

Χρήστο απο εμένα ότι θέλεις. Με έχετε βοηθήσει όλοι τόσο πολύ, που μετά χαράς θα ανταποδώσω... :grandpa:

ΥΓ. Δεν σας κρύβω ότι θέλω πάρα πολύ να γνωρίσω και τον κύριο Optimus Prime... αν μας διαβάζει, οι μπυρίτσες δικές του --» :ernaehrung004:

1) Ακροάσεις με τον προσωπικό εξοπλισμό του κάθε μέλους που θέλει
να συμμετάσχει, συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

2) Προτείνω όχι σε μετατροπή του χώρου μας σε εμποροπανήγυρη, όπως γράφτηκε παραπάνω.
Μια αγοραπωλησία στο "πόδι" μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις...

3) Οχι ακουστικά δανεικά από εταιρίες.Υπάρχει το ρίσκο απο την μια, να πάθουν τυχόν ζημιά
και από την άλλη να φανεί σαν διαφήμιση ή ότι άλλο.

Πάμε με δικά μας, αποκλειστικά, μηχανάκια.

παίδες
ΜΟΝΟ με συγκεκριμένη μέρα ώρα και (γιατί όχι) εκδήλωση ενδιαφέροντος από πριν.

1) Ακροάσεις με τον προσωπικό εξοπλισμό του κάθε μέλους που θέλει
να συμμετάσχει, συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

2) Προτείνω όχι σε μετατροπή του χώρου μας σε εμποροπανήγυρη, όπως γράφτηκε παραπάνω.
Μια αγοραπωλησία στο "πόδι" μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις...

3) Οχι ακουστικά δανεικά από εταιρίες.Υπάρχει το ρίσκο απο την μια, να πάθουν τυχόν ζημιά
και από την άλλη να φανεί σαν διαφήμιση ή ότι άλλο.

Πάμε με δικά μας, αποκλειστικά, μηχανάκια.

οι αντιπροσωποι δυσκολα θα σου παραχωρησουν καποια προιοντα τους . τα μεταφορικα και οι τυχον φθορες ειναι ανασταλτικος παραγοντας. δεν θα το προτεινα να μπλεξει καποιος με αυτες τις ιστοριες.
σχετικα με το 2 που λες ενταξει δεν το βλεπω ασχημο να φερει καποιος κατι που ενας τριτος θα μπορει να ακουσει και να αγορασει σε καλη τιμη. ακουστικα που θελεις να δωσεις μπορεις ανετα να τα φερεις και αποτελει κινητρο. μπορεις να βαλεις και καποια ορια.

Απάντηση: Re: Οι Φίλοι των Ακουστικών στην Εκθεση. Ιδέες και προτάσεις παρακαλώ!

οι αντιπροσωποι δυσκολα θα σου παραχωρησουν καποια προιοντα τους . τα μεταφορικα και οι τυχον φθορες ειναι ανασταλτικος παραγοντας. δεν θα το προτεινα να μπλεξει καποιος με αυτες τις ιστοριες.
σχετικα με το 2 που λες ενταξει δεν το βλεπω ασχημο να φερει καποιος κατι που ενας τριτος θα μπορει να ακουσει και να αγορασει σε καλη τιμη. ακουστικα που θελεις να δωσεις μπορεις ανετα να τα φερεις και αποτελει κινητρο. μπορεις να βαλεις και καποια ορια.

Asimov αν έρθεις στη συνάντηση είμαι σίγουρος ότι θα σου λυθούν πολλές απορίες για το ποιοι είναι όλοι αυτοι που κρύβονται πισω από τα usernames. Η παρέα των ακουστικάριων που είχα την τύχη να γνωρίσω ήταν απλά απίθανη, και να σκεφτείς δε τους έχω γνωρίσει καν όλους. Οπότε θα χαρώ να σας δώ όλους :-)

Πουλάκια μου!

Ενώ εγώ πήζω στο lightroom, εσείς συνωμοτείτε...

Λοιπόν, από εμένα μέσα για τη συνάντηση (με μια επιφύλαξη όμως καθώς θα χρειαστεί να ταξιδέψω εξωτερικό εκείνες τις μέρες).

Για εξοπλισμό δηλώνω σοβαρές επιφυλάξεις... όπως έχω ήδη κάνει δε με προβληματίζει να φέρω το οτιδήποτε σε κλειστό & ελεγχόμενο χώρο/ κύκλο, αλλά εδώ το σκέφτομαι. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα το αποφάσιζα.

τον βασικό αυτό ενδοιασμό εξέφρασα και εγώ στη διαχείριση.
Γι αυτό λέω και με κάθε επιφύλαξη
1. Συγκεκριμένη μέρα ώρα
2. Μια παρουσίαση
3. Ταυτόχρονα display από κατόχους
4. Ολιγόλεπτη δοκιμή - συζήτηση με κατόχους από καταγεγραμμένους ενδιαφερόμενους.

ξανά....με επιφύλαξη.

Α!

Επίσης δε συμφωνώ με το θέμα των αντιπροσώπων...

Αφού θέλουν να πουλήσουν, ας διαθέσουν μηχανάκια.

Δε φαντάζομαι να δώσει σε κανέναν προμήθεια η Α ή Β εταιρία αν για χάρη του - επειδή έβαλε τον εξοπλισμό του - πουλήσει 2, 3 μηχανάκια...

Αν δε σπάσεις αυγά που λένε...

.....σχετικα με το 2 που λες ενταξει δεν το βλεπω ασχημο να φερει καποιος κατι που ενας τριτος θα μπορει να ακουσει και να αγορασει σε καλη τιμη. ακουστικα που θελεις να δωσεις μπορεις ανετα να τα φερεις και αποτελει κινητρο. μπορεις να βαλεις και καποια ορια.

Θα μας επιτρέψεις να καθορίσουμε εμείς το τι θα γίνει στο δωμάτιο του φόρουμ.