Οι πρώτες νότες

22 June 2006
1,097
Sweden
Είμαι πάλι εδώ..

Ιδέα για το thread, το El condor pasa (If I could) των Simon & Garfunkel που το άκουσα σήμερα μετά από πολλά χρόνια.

Τα 2 πρώτα κομμάτια που θυμάμαι:

Heart of gold - Neil Young
El condor pasa (If I could) - Simon & Garfunkel

Και τα δύο από το ραδιόφωνο. Περίπου '73-74.

Νομίζω ότι το πρώτο κομμάτι που θυμάμαι ήταν... δε μπορώ να θυμηθώ, σκάλωσα!:blush:
Ειλικρινά, δε μου βγαίνει.

Πάντως, όταν είχα αρχίσει ν' ακούω Cure, ο ήχος τους μου φαινόταν αόριστα οικείος...

Υ.Γ. Καιρός ήταν!
Θα τα πούμε στην έκθεση (ίσως και νωρίτερα).

"Lady Jane" - The Rolling Stones

"Harry Rag" - The Kinks...καλοκαίρι 1967, σε κατασκήνωση, από το φορητό μικρό πικάπ (tepaz lyon) του ομαδάρχη :blink:

stones.jpg

Kinks2.jpg

Welcome back George! Long time no see. -bye-:D

το 'do you love me' σε διαφήμιση της ΥΕΝΕΔ για στερεοφωνικά της ΑΚΑΙ.

Πρέπει να ήταν το 1971 και ήμουν 8 χρονών....

Αν και βέβαια σε πιό τρυφερή ηλικία , είχα ήδη γνωρίσει το μεγάλο συγκρότημα των Partridge Family , αποκτώντας το τρισμέγιστης καλλιτεχνικής αξίας άλμπουμ τους Sound magazine περιέχον το big hit " Ι think I love you" ( στην ελληνική έκδοση του )

God save the queen λίγους μήνες μετά τη κυκλοφορία του (αλήθεια κλείνει 30 χρόνια φέτος), κάποτε στο Παγκράτι..

Λίγο μετά Vicious σε άλλον ψαγμένο...

Στο καπάκι αγόρασα Queen για να ξεσκίζω το Dragon Attack..

p.s. Γιώργο που χάθηκες?

ειμαι βεβαιος για το πoιο ηταν το πρωτο τραγουδι που εμαθα τον τιτλο του και το συγκροτημα!

Radio Ga Ga - Queen:grinning-smiley-043

Είμαι πάλι εδώ..

Ιδέα για το thread, το El condor pasa (If I could) των Simon & Garfunkel που το άκουσα σήμερα μετά από πολλά χρόνια.

Heart of gold - Neil Young
El condor pasa (If I could) - Simon & Garfunkel

Και τα δύο από το ραδιόφωνο. Περίπου '73-74.

Wellcome back ... :drummer:

.

.

Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι

Mountains->Socrates
Με είχε πάρει ο ξάδελφος μου-> (αδελφός μου) ο Χρήστος σε μια συναυλία τους που έδωσαν στο Κλειστό (στη Λάρισα) το 1980 (τότε ήμουν 11 χρονών).
Μου έχει χαραχτεί στη μνήμη...

Ήταν 66-67. Πολύ μικρός, νήπιο. Από τις πρώτες αναμνήσεις που έχω. Ακόμη δεν είχα πάει σχολείο...
Η μάνα μου τραγουδούσε (έχει ωραία φωνή):

"Κοιμίσου και παράγγειλα στην πόλη τα προικιά σου....."

"Μια βοσκοπούλα αγάπησα μια ζηλεμένη κόρη....."

Αυτό που θυμάμαι αρκετά καλά είναι το "Γελεκάκι":
"Το γελεκάκι που φορείς
εγώ τόχω ραμμένο...."

και τον "Μπαρμπα-Γιάννη τον κανατά"

Δυστυχώς δεν κληρονόμησα την φωνή της.

Κάποτε πρέπει να τα βρω αυτά (και κάποια άλλα) τα τραγούδια.

Οι δικοί μου ισχυρίζονται οτι σε ηλικία περίπου τριών χρονών τραγούδαγα ένα κομμάτι του Πασχάλη(Ουρανέ που περνάς...σε όποια πόρτα σταματάς...κάτι περίπου τέτοιο).Εγώ η αλήθεια είναι οτι δεν το θυμάμαι αυτό(επιλεκτική μνήμη??μάλλον:flipout:)

Το 78 αποκτήσαμε επισήμως το πρώτο ραδιοκασετόφωνο γιατί μέχρι τότε υπήρχε μόνο ράδιο. όπου το οικειοποιήθηκα εγώ για να γράφω κασσέτες κυρίως βράδυ όπου απο τα πρώτα κομμάτια που άκουσα και εντυπωσιάστηκα ήταν το thats the way I like it - Kc.Επίσης ένα βράδυ είχα ηχογραφήσει το "μιλώ για τα παιδιά μου" της Μοσχολιού γεγονός που με σημάδεψε αφού θυμάμαι οτι είχα χαρακτηριστικά στεναχωρηθεί και οι γονείς μου έπρεπε να μου εξηγήσουν τα πάντα περί μετανάστευσης κοκ.Το θέμα ξεπεράστηκε γρήγορα και επέστρεψα στα γνωστά hits της εποχής!!

Απάντηση: Re: Οι πρώτες νότες

Οι δικοί μου ισχυρίζονται οτι σε ηλικία περίπου τριών χρονών τραγούδαγα ένα κομμάτι του Πασχάλη(Ουρανέ που περνάς...σε όποια πόρτα σταματάς...κάτι περίπου τέτοιο).

Αυτό ήτανε το Take me home, country roads του John Denver. :guitarist: