Οι υπότιτλοι φαίνονται ιερογλυφικά στον player και στον converter. Τι φταίει;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,342
Αθήνα
Μια βοήθεια παρακαλώ σε έναν καινούργιο στο...''άθλημα''.

Έχω κατεβάσει μια ταινία σε μορφή mkv και ένα αρχείο με ελληνικούς υπότιτλους (srt).
Όταν δοκίμασα να παίξω την ταινία με έναν player (VLC) , οι υπότιτλοι φαίνονται ως ιερογλυφικά.
Όταν δοκίμασα με έναν converter (Xilisoft Video Converter Ultimate) να μετατρέψω το αρχείο mkv σε αρχεία DVD, ο ενσωματωμένος player του converter δείχνει επίσης ως ιερογλυφικά τους υπότιτλους.
Υπ'όψιν ότι όταν ανοίγω (με το Notepad) το αρχείο srt, φαίνονται κανονικά οι υπότιτλοι στα ελληνικά.

Καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και πώς μποορεί να διορθωθεί;

Ευχαριστώ

To πιο πιθανό είναι τα προγράμματα να μην χρησιμοποιούν Unicode γραμματοσειρές.

Σε Win7, πήγαινε Control Panel\Clock, Language, and Region\Region and Language και δήλωσε τα Ελληνικά ως γλώσσα για μη Unicode προγράμματα.

Δεν έχω κανένα από τα δύο προγράμματα.
Σίγουρα παντώς θα έχουν κάποια ρύθμιση για ελληνικά.
Αν δεν αλλάξει ούτε έτσι κάτι και μιλάμε για καινούργια εγκατάσταση ...

Start --> Control Panel --> Clock,Language, and Region --> Change Display Language --> Administrave
Στο δεύτερο κουτάκι εκεί που λέει Language for non-Unicode programs έχει μια επιλογή:
change system locale...
To πατάς και επιλέγεις curent system locale: Greek (Greece)

edit: με πρόλαβε ο Kostas

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Στο μενού του vlc: tools > Preferences > Subtitles & OSD > Greek(Windows-1253).

Το έκανα και είναι ΟΚ!

Τώρα όμως (ίσως) παραμένει το πρόβλημα με το αρχείο DVD που θα προκύψει (θέλει ακόμη πολλή ώρα η μετατροπή). Θα φαίνονται σωστά τα ελληνικά όταν παίζει το δισκάκι στο DVD player;

Δεν το θυμάμαι καλά το Xilisoft...
Το είχα χρησιμοπιήσει και εγώ μερικές φορές, αλλά για απλή μετατροπή, όχι και για προσθήκη υποτίτλων.
Αν δεν βρεις λύση, να ρίξω μια ματιά αύριο μπας και το έχω κάπου.

Σκέφτηκα ότι μπορώ να αναπαράγω την ταινία στο PS3 αφού τη μετατρέψω, αφού mkv δεν υποστηρίζει η κονσόλα.
Τα διαθέσιμα formats που μπορεί να παίξει το PS3 είναι: H.264 HD, DivX HD, Xvid HD, WMV HD (αυτό με επιφύλαξη),.
Η ταινία ως H.264 HD και WMV HD θα είναι 2,7 GB ενώ ως DivX HD και Xvid HD θα είναι 3,3 GB.
Η διαφορά του μεγέθους υποτίθεται ότι δείχνει και διαφορά στην ποιότητα; Υποθέτω ότι όχι αφού το original αρχείο (mkv) είναι μόλις 1,7 GB.
Mε τους υπότιτλους λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με κανένα format.

Τι να προτιμήσω τελικά;