Οικονομικά & Κινέζικα… DACs

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Βλέπω με πολύ ενδιαφέρον την αγορά κάποιου οικονομικού Dac από Κίνα, στο εύρος τιμής 150-250 ευρώ…

Προφανώς και δεν περιμένω την ηχητική αποκάλυψη με μια τέτοια αγορά, οι προδιαγραφές όμως θυμίζουν μηχανάκια του χιλιάρικου αν ξεχάσουμε τη μάρκα.

Θα έκανα την κίνηση για το Matrix mini-I, αλλά δεν υπάρχει στοκ πλέον, οπότε μάλλον κινούμαι ανάμεσα σε:

- Aune mini usb dac mkII
- HLLY DMK-IV usb dac

Αν κάνετε τον κόπο να τα δείτε, η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά τους είναι ασύλληπτα για τις τιμές τους. Στην περίπτωση του Aune, με τα χρήματα αυτά μάλλον ούτε το κουτί δεν παίρνεις σε επώνυμο μηχανάκι.

Δες γνωρίζω αν έχετε συζητήσει ήδη πάνω σε κάποιο από αυτά…

Αν υπάρχει άποψη, έστω και ακαδημαϊκά βάση των εικόνων στο δίκτυο, θα με ενδιέφερε η άποψή σας!

δες το beresford caiman για φτηνο dac.

+1
τα κινεζικα μπορει να φαινονται καλοφτιαγμενα αλλα το θεμα ειναι η εκαστοτε υλοποίηση. Και το caiman και τα παλαιοτερα 7520 θα τιμησουν τα λεφτα που θα τους δωσεις

Με ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα 96/24 καθώς πλέον κατεβάζω αρκετά...

Τα pcm2xxx είναι κάτω του μετρίου. Απέφυγέ τα οπωσδήποτε. Έχουμε δοκιμάσει 2 ντιούικα - σωστα φτιαγμένα - και τα συγκεκριμένα υστερούν αισθητά ηχητικά.

Re: Απάντηση: Οικονομικά & Κινέζικα… DACs

Τα pcm2xxx είναι κάτω του μετρίου. Απέφυγέ τα οπωσδήποτε. Έχουμε δοκιμάσει 2 ντιούικα - σωστα φτιαγμένα - και τα συγκεκριμένα υστερούν αισθητά ηχητικά.

Σε τσιπάκι αναφέρεσαι; για ποιο dac; δε το έπιασα...

ολα παιζουν τωρα 24/96 για να μην πω 192.
το beresford δεν πρεπει να ξεπερναη τα 250.

Δεν αναφέρεται καθαρά στο site τους... αν το έχετε δοκιμάσει πάω πάσο. Σε τιμή είναι εντός ακτίνας δράσης πάντως.

Δεν αναφέρεται καθαρά στο site τους... αν το έχετε δοκιμάσει πάω πάσο. Σε τιμή είναι εντός ακτίνας δράσης πάντως.

το caiman παει μεχρι 96 απο spdif και μαλλον 48 απο usb.
παρε ενα review.

http://www.techradar.com/reviews/au...fi-accessories/beresford-caiman-673787/review

επισης στο τυφλο που διοργανωσε το avclub πηγε πολυ καλα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74732

Βλέπω με πολύ ενδιαφέρον την αγορά κάποιου οικονομικού Dac από Κίνα, στο εύρος τιμής 150-250 ευρώ…

Προφανώς και δεν περιμένω την ηχητική αποκάλυψη με μια τέτοια αγορά, οι προδιαγραφές όμως θυμίζουν μηχανάκια του χιλιάρικου αν ξεχάσουμε τη μάρκα.

Θα έκανα την κίνηση για το Matrix mini-I, αλλά δεν υπάρχει στοκ πλέον, οπότε μάλλον κινούμαι ανάμεσα σε:

- Aune mini usb dac mkII
- HLLY DMK-IV usb dac

Αν κάνετε τον κόπο να τα δείτε, η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά τους είναι ασύλληπτα για τις τιμές τους. Στην περίπτωση του Aune, με τα χρήματα αυτά μάλλον ούτε το κουτί δεν παίρνεις σε επώνυμο μηχανάκι.

Δες γνωρίζω αν έχετε συζητήσει ήδη πάνω σε κάποιο από αυτά…

Αν υπάρχει άποψη, έστω και ακαδημαϊκά βάση των εικόνων στο δίκτυο, θα με ενδιέφερε η άποψή σας!

To Aune το έχω, και μάλιστα το έχω αναβαθμίσει ελαφρά, αλλάζοντας τελεστικούς (2 χ OPA2107 προς το παρών) και τοποθετώντας linear ps (@20v 1a).

Ακούγεται εξαιρετικά το ενισχυτικό του μέρος, κάνοντας το έναν πολύ καλό ενισχυτή ακουστικών, τολμώ να πω ότι μπορεί να συγκριθεί με τρεις φορές πιο ακριβούς ενισχυτές... αλλά το DAC του είναι πολύ μέτριο.

Δεν θα το συνιστούσα λοιπόν παρά μόνο σαν ενισχυτή ακουστικών (με επικουρική χρήση του DAC συνδεδεμένο στο latpop).

Για φτηνό DAC από Κίνα θα συνιστούσα το νέο σφαγμένο DAC, το οποίο επίσης το έχω και παρότι σε κατάσταση ακόμα "μαμά" παίζει αρκετά καλά, είναι όμως DIY...(χωρίς USB).

To Hilly δεν το ξέρω, έχω όμως διαβάσει καλά λόγια σε ξένα φόρα, για το Musiland USB monitor II... χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία... μειονέκτημά του μάλλον οι εξειδικευμένοι drivers... με τους οποίους όμως προς το παρών, δουλεύει άψογα.

Λευτέρη, δες την εξωτερική κάρτα EMU 0404, περίπου στα 200 ευρώ με ευκολίες σε πολλά ελληνικά καταστήματα ... είναι εξαιρετική και ήδη από 5ετίας περνάει μέχρι 192αρι αρχείο από usb όταν οι χαιεντάδες ακόμη ψάχνονται ...

έπειτα, αν θέλεις και άλλη βελτίωση, με 20 ευρώ παίρνεις τάση κατ' ευθείαν κατ' ευθείαν από το τσιπ του ντακ (παρακάμπτοντας το αναλογικό τμήμα εξόδου) και βελτιώνεις και την τροφοδοσία ... αν δεν ξέρεις, το κάνουν σε 10 λεπτά πολλοί φίλοι ντιούηδες και εδώ μέσα ...

να μην αναφέρω και τις λοιπές δυνατότητες του τύπου : ρπιπάρισμα/εγγραφή βινυλίων σε 24/96 ή 24/192, χρήση της για μετρήσεις (υπάρχει σχετικό νήμα στο κλαμπ), συμπαθέστατος ενισχυτής ακουστικών κλπ. κλπ.

δες και ένα λινκ : http://www.computeraudiophile.com/content/24192-USB-20-beer-budget-EMU-0404-mini-review

Ξέρεις τι με ενδιαφέρει πολύ;

Να μπορώ να παίζω αρχεία 96/24 στο βασικό setup - δηλαδή universal dvd player -> dac -> αναλογικό προενισχυτή.

Επίσης η δυνατότητα προενίσχυσης ακουστικών είναι σημαντική...

Re: Απάντηση: Re: Οικονομικά & Κινέζικα… DACs

Αν το καψεις με συγκεκριμενα προγραμματα παιζει κανονικα.
(παρτο ψυχραιμα ετσι? :flipout:)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38592

Ευχαριστώ...

πρακτικά λοιπόν "ξεγελάμε" το player;

Με το blu ray (βλέπε υπογραφή) θα πάρω 96/24 από την ψηφιακή λοιπόν;

:drummer:

γιά blue ray δεν ξέρω (εγώ προσωπικά).
Όμως αν έχεις δισκάκια dvdaudio αυτά σίγουρα γίνονται wav και μετά ό,τι θες με αντίστοιχα προγράμματα.

γιά blue ray δεν ξέρω (εγώ προσωπικά).
Όμως αν έχεις δισκάκια dvdaudio αυτά σίγουρα γίνονται wav και μετά ό,τι θες με αντίστοιχα προγράμματα.

Flac 96/24 έχω...