Οικονομική τηλεόραση 32-36"

teodor_ch

AVClub Addicted Member
Αντιγράφω ποστ μου απο διπλανό φόρουμ.
(Ενημερώνω γιατί δε μου αρέσει όταν το κάνουν άλλοι στα κρυφά!)
Όλα ισχύουν και εδώ φυσικά, τα δύο site ανοίγουν ταυτόχρονα σε κάθε περιήγηση κυρίως για home theaters!

Γειά σας,

Είμαι ένα φρεσκότατο μέλος στα χαρτιά. Έχω μπεί αρκετές φορές στο παρελθόν για να θαυμάσω τα home theater σας μιας και θα ήθελα πολύ να αποκτήσω όοοοοταν φτιάξω σπίτι!

Στο θέμα λοιπόν.
Με την κοπέλα μου θέλουμε να αγοράσουμε τηλεόραση για να αντικαταστήσουμε μία 14" CRT που υπάρχει στο διαμέρισμα που νοικιάζουμε.

1)Απόσταση θέασης.

Περίπου 2.5 μέτρα. Ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει χώρος να μπεί αλλού!

2)Χρήση αυτής.

40% ταινίες
50% τηλεόραση (απλό σήμα γιατί δεν υπάρχει τίποτα ψηφιακό ακόμα (Κρήτη επαρχία))
10% αν τα χωρέσω στο δωμάτιο υπολογιστής

Αγώνες ποδοσφαίρου δεν βλέπουμε καθόλου και ποτέ!

3)Χρηματικό όριο που θέλετε να κινηθείτε.

Όσο πιο κάτω τόσο το καλύτερο εννοείται!
Μιας και χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές και οι τηλεοράσεις δε διαφέρουν πολύ, επένδυση σε τέτοια προϊόντα δεν υφίσταται.
Απο 300 ευρώ μέχρι 400 (ταβάνι τα 450) ευρώ.

4)Ενδιαφέρον σε επιπλέον χαρακτηριστικά.

Εδώ είναι που τα έχω μπερδέψει λίγο.
Έχουμε ήδη,
ένα λίγο παλιό λαπτοπ με διπύρηνο στα 2.2 περίπου το οποίο μέχρι τώρα παίζει μια χαρά ότι και να του πετάξω στην οθόνη του (15.4")
5.1 ηχεία της creative
desktop υπολογιστή (λίγο μακριά βέβαια, αλλά κάτι θα κάνουμε) με δυνατό επεξεργαστή και καινούργια κάρτα γραφικών ATI 6950

Οι απαιτήσεις απο τον εξοπλισμό
5.1 ήχο απο τα ηχεία
Full HD σωστή εικόνα

Τί δεν έχω καταλάβει.
Μπορεί το λαπτοπ με τη vga (dsub) να βγάλει καλή εικόνα? Θα ζορίζετε παραπάνω?
Προσφέρει κάτι παραπάνω η διασύνδεση με το desktop (hdmi κλπ)?
Για να πάρω τον 5.1 ήχο μπορώ μόνο μέσω desktop?

Τώρα αν έχει και card reader ακόμα καλύτερα γιατί βγάζουμε πολλές φωτογραφίες.

5)Αν έχετε δεί κάποιο-α μοντέλα που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον καλό θα ήταν να βάζετε κάποιο λινκ αυτού/ων.Κάνετε την αναζήτηση πιό ευκολή και γρήγορή για τυχόν συμβουλές ή αντιπροτάσεις

Δυστυχώς δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα.
Κυρίως γιατί δεν ξέρουμε τί να προσέξουμε στα χαρακτηριστικά.
Απο όσο διάβασα ούτε το HD ready δε μας χρειάζεται λόγω απόσταση και ίντσες που μπορούμε να αγοράσουμε!?!
Θα ήθελα βέβαια HD 1080 για όταν συνδεθεί με τον υπολογιστή σε κανένα παιχνιδάκι.

Έπειτα, 50 ή 100Hz? Πρακτικά τί αλλάζει?
Φαίνεται διαφορά σε ποιές περιπτώσεις? (τηλεόραση, ταινίες απο υπολογιστή, στατικές εικόνες?)

Μοντέλα που έχω διαβάσει απο εδώ μέσα είναι
samsung c530
lg 450

Ευχαριστώ πολύ!
Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να είμαι κατα ένα ποσό φτωχότερος!

Λίγη τάξη τώρα....
Μετά απο αρκετές ώρες ψαξίματος και επειδή τα παραπάνω μοντέλα είναι δυσεύρετα πλέον έχω κατασταλάξει στα επόμενα δύο...

http://www.skroutz.gr/s/331509/Samsung-LE32D550-32.html
355 ευρώ απο Λημναίος (+μεταφορικά)

http://www.skroutz.gr/s/262643/LG-32LD550-32.html
400 ευρώ απο multirama (χωρίς μεταφορικά)

http://www.skroutz.gr/s/264633/LG-32LD450-32.html
330 ευρώ απο tsampas.gr (χωρίς μεταφορικά)

και μία στις 37"
http://www.skroutz.gr/s/264626/LG-37LD450-37.html
400 ευρώ απο public.gr (+μεταφορικά)

Παραμένει άγνοια μου εάν προσφέρουν κάτι τα 100Hz της LG LD550 σε σχέση με τη Samsung D550.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι LG δεν παίζουν ταινίες απο τη USB out-of-the-box και θέλουν ξεκλείδωμα. Όπως επίσης ότι οι samsung έχουν λίγο καλύτερο media player.

+-70ευρώ διαφορά έχουν οι επιλογές μου και έχω πελαγώσει λίγο!
Καμία βοήθεια???

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=83102

Διαβασε και αυτο το νημα θα σου φανει χρησιμο.

τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα! :ADFADF1:
Σίγουρα δεν βλέπουμε αθλητικά.
Οπότε στις ταινίες, ένας που έρχεται απο 14" CRT (ή 20" MVA πανελ στο pc) θα καταλάβει διαφορά 50 vs 100Hz?

Και το budget είναι περιορισμένο 300-400ευρώ.
Με βάση τα όσα έχω διαβάσει κατα καιρούς το έχω όνειρο να έχω μία "χάλια" τηλεόραση στο σαλόνι για καθημερινά και για ταινίες να κατεβάζω το πανί....

Οπότε δε μπορώ να δικαιολογήσω περισσότερα λεφτά για μία "πολύ καλή" τηλεόραση!

Προσωπικά θα πήγαινα στην Samsung γιατί θεωρώ καλύτερη την επεξεργασία της στο τηλεοπτικό (αν και σε αυτό τον τομέα αρκετά θα εξαρτώνται και από την λήψη των αναλογικών που έχεις). Η ύπαρξη καλού media player είναι κι αυτό ένα θετικό, όπως και το γεγονός πως ένα VA πάνελ θα σου δώσει καλύτερες αντιθέσεις όταν θα βλέπεις τις ταινίες σου. Τα 100Hz στα χαρτιά θα σου δώσουν λιγότερη θολούρα στην κίνηση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για 32 ίντσες και σχετικά "φτηνές" υλοποιήσεις στις οποίες αμφιβάλλω αν η διαφορά θα είναι εμφανής.

Από την άλλη με τα σημερινά δεδομένα θεωρώ την αγορά 32άρας/37άρας ασύμφορη, από την στιγμή που κάτω από 500 ευρώ υπάρχουν αξιοπρεπείς 40άρες-42άρες.

http://www.skroutz.gr/s/331493/Samsung-LE40D550-40.html

http://www.skroutz.gr/s/325340/Panasonic-TX-P42U30E-42.html (αν τελικά αποκλείσεις την χρήση σαν pc monitor μια πλάσμα είναι σούπερ για την χρήση σου).

Όσον αφορά τον 5.1 ήχο νομίζω ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις δυνατότητες της κάρτας ήχου σου. Μπορείς να κάνεις και στην κατηγορία HTPC σχετική ερώτηση.

Απο τη μία έχουμε τη
LG-32LD450-32 στα 330 ευρώ τελική
μετά σαν πιο καλή έλεγα τη
Samsung LE32D550-32 355+μεταφορικά

Για τηλεόραση κρεβατοκάμαρας στα 2.5 μέτρα, με μέση τηλεθέαση 1μιση ώρα την ημέρα πιστεύεις ότι αξίζει το 100αρικο παραπάνω για την
Panasonic P42U30 με 475 τελική?

Η Panasonic είναι σε όλους τους τομείς (χρώματα, μαύρο, ταχύτητα, media player (σημαντικό)) καλύτερη απο τη samsung παραπάνω?

Ευχαριστώ που μοιράστηκες την άποψη σου :)

Απο οικονομική ΚΑΙ 32-36"
πήγαμε στις 450+ ευρώ με 40+ ίντσες!

Katarxin na se...proidopioisw...eimai entelos asxetos sto thema t.v.
k egw na lisw tis..apories mou thelw mpenontas sto AVCLUB
Auto pou mou ekane entiposi itan auto pou diavasa sto teleutaio sou post
<mesi tiletheasi 1misi wra tin mera>
Gnwmi mou...an exeis kataliksi twra se 2-3 t.v. pare tin pio oikonomiki mias k panw katw, opoies sou prwtinane, pezoun stin idia...katigoria, diafores aisthites-me to mati- den nomizw na deis k pali gia *1misi wra tin mera*..polla mou fenonte, oxi ta 450 euro alla k ta 350..
filika...enas asxetos :)

αν σε ενδιαφέρει οπωσδήποτε ο media player της τηλεόρασης πήγαινε προς samsung και βεβαιώσου ότι παίζει από το usb. στις πανασόνικ το κομμάτι media player είναι αχίλλειος πτέρνα.

Γράψε λάθος φίλε μου. Δεν κατάλαβα ότι υπάρχει και άλλη τηλεόραση και ότι η χρήση της συγκεκριμένης θα είναι σχετικά περιορισμένη.

Σε αυτή την περίπτωση νομίζω μια χαρά θα σε καλύψει μια 32άρα.

Όσον αφορά το media player η Samsung είναι μπροστά γενικώς.

Re: Απάντηση: Οικονομική τηλεόραση 32-36"

Katarxin na se...proidopioisw...eimai entelos asxetos sto thema t.v.
k egw na lisw tis..apories mou thelw mpenontas sto AVCLUB
Auto pou mou ekane entiposi itan auto pou diavasa sto teleutaio sou post
<mesi tiletheasi 1misi wra tin mera>
Gnwmi mou...an exeis kataliksi twra se 2-3 t.v. pare tin pio oikonomiki mias k panw katw, opoies sou prwtinane, pezoun stin idia...katigoria, diafores aisthites-me to mati- den nomizw na deis k pali gia *1misi wra tin mera*..polla mou fenonte, oxi ta 450 euro alla k ta 350..
filika...enas asxetos :)

έχεις απόλυτο δίκιο
και δεν χρειάζεσαι να είσαι σχετικός για να το πείς :)

1μιση ώρα/μέρα είναι ο μέσος όρος στο περίπου
περισσότερο απο όλα τη τηλεόραση τη θέλει η κοπέλα μου για να βλέπουμε ταινίες ανθρώπινα!
στραβολαιμιάζουμε/στραβωνόμαστε κάθε φορά στο λάπτοπ με την 15,4"

τώρα απο τα 355+μεταφορικά, να πεταχτώ στα 475 τελική μόνο αν δίπλα δίπλα υπάρχει ο παράγοντας "ουάου, και γ@μ0 η εικόνα!"

Παιδιά, δεν υπάρχει άλλη τηλεόραση (η CRT 14" δεν είναι τηλεόραση πλέον!) στο σπίτι!
Δικό μου λάθος που σας μπέρδεψα!
Η κρεβατοκάμαρα είναι όλο το σπίτι ΚΑΙ δεν υπάρχει σταγόνα χρόνου (6ήμερο δουλειά με 10ωρα...) για χαζέψουμε καμιά σαχλαμάρα.
Οι ταινίες είναι το σημαντικότερο κομμάτι προς το παρόν.

Last edited:
Για εμενα η αγορα της Panasonic P42U30 ειναι η καλυτερη λυση.

Απλως θα εχεις περισσοτερες ανακλασεις και ξεχνας και το media player (δεν εχει).

Σε αντιθετη περιπτωση πας για την Samsung 40D550 που προτεινει και ο Γιωργος.

Χανεις σε κινηματογραφικη αισθηση αλλα κερδιζεις media player και την πιθανη χρηση ως μονιτορ κατι για το οποιο δεν κανουν οι πλασμα.

Πολύ μπέρδεμα η κατάσταση :Banane0:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Γιάννη για αυτό άλλωστε σου είπα να πας σε 40-42 γιατί με τα +100 ευρώ δεν παίρνεις μόνο καλύτερη εικόνα, αλλά και +70-75% σε μέγεθος.

32-inch-16x9-vs-42-inch-16x9.png

http://www.displaywars.com/32-inch-16x9-vs-42-inch-16x9

Από την άλλη αν το budget σου είναι αυστηρά στα δεδομένα που είπες, δεν χρειάζεται να τρελαθείς κιόλας. Σε σχέση με την 14άρα CRT και η 32άρα σούπερ αναβάθμιση είναι :ernaehrung004:

Για εμενα η αγορα της Panasonic P42U30 ειναι η καλυτερη λυση.

Απλως θα εχεις περισσοτερες ανακλασεις και ξεχνας και το media player (δεν εχει).

Σε αντιθετη περιπτωση πας για την Samsung 40D550 που προτεινει και ο Γιωργος.

Χανεις σε κινηματογραφικη αισθηση αλλα κερδιζεις media player και την πιθανη χρηση ως μονιτορ κατι για το οποιο δεν κανουν οι πλασμα.

Να πας στην 42u30 προτείνω και εγώ.

Ενημέρωση!

Πέρασα χτές με την κοπέλα μου απο...
plaisio, multirama, kotsovolos, ilektro(kati), electronet (μπορεί να ξέχασα και κανένα μαγαζί!)

γενικά όπου έβρισκα τηλεοράσεις έμπαινα!

Είδα απο κοντά τη philips U30 Plasma και την samsung LCD D550.
Να πώ την αλήθεια δε με ενθουσίασε η πλάσμα. Δεν έκανα καμία ρύθμιση βέβαια, αλλά δεν είδα και μεγάλες διαφορές απο τη σαμσουνγκ. Ίσα ίσα που η samsung μου φαινόταν πιο έντονη στα χρώματα και με περισσότερο sharpness.
Αυτά βέβαια μπορεί να αλλάζουν. Και ο πωλητής μας έβγαζε αρχαία τη τεχνολογία πλασμα και μας πήγαινε στις led.

Το συμπέρασμα???
Οι 42" είναι ΠΑΡΑ πολλές για το χώρο μου!
1) Δε χωράει στο έπιπλο
2) Είναι πολύ μεγάλη για τα 2-2.5 μέτρα που τη θέλουμε

Ιδανικό μέγεθος απο όσο καταλάβαμε είναι οι 37".

Το συζητάμε λίγο σήμερα, να πάρω και 1-2 απαντήσεις σε προσφορές που ζήτησα και επανέρχομαι.

Κοιταξε να δεις αν θελεις μπορεις να ακουσεις τον πωλητη και να παρεις μια γιγαντιαια 32" τηλεορασαρα "LED" (δηλαδη LCD με λιγα λογια).

Αν θελεις να ακουσεις καποιους που ισως να εχουν προσωπικη εμπειρια και δεν παπαγαλιζουν απλα τα διαφημιστικα φυλλαδια των εταιρειων παρε τουλαχιστον 40" (και αυτη μικρη ειναι ομως ουσιαστικα για θεαση ταινιων) χωρις να ειναι απαραιτητο να εχει Χριστουγεννιατικα λαμπακια για φωτισμο.

Κοιταξε να δεις αν θελεις μπορεις να ακουσεις τον πωλητη και να παρεις μια γιγαντιαια 32" τηλεορασαρα "LED" (δηλαδη LCD με λιγα λογια).

Αν θελεις να ακουσεις καποιους που ισως να εχουν προσωπικη εμπειρια και δεν παπαγαλιζουν απλα τα διαφημιστικα φυλλαδια των εταιρειων παρε τουλαχιστον 40" (και αυτη μικρη ειναι ομως ουσιαστικα για θεαση ταινιων) χωρις να ειναι απαραιτητο να εχει Χριστουγεννιατικα λαμπακια για φωτισμο.

Μα εννοείται ότι τον πωλητή τον έγραψα κανονικότατα :D
Εδώ τηλεόραση δεν είχα αποφασίσει και ήθελε να μου πουλήσει σταθεροποιητή τάσης! :worshippy:

Απλά έγραψα την εμπειρία μου.
Σε μαγαζί με αρκετό φως η πλάσμα φαινόταν χειρότερη απο τη lcd.
Σε μαγαζί λίγο πιο σκοτεινό η πλάσμα φαινόταν το ίδιο.
Απο παλιότερη εμπειρία η πλάσμα σε σκοτάδι φαίνεται τέλεια!

Δυστυχώς με την κοπέλα μου αποκλείσαμε τις >37" γιατί δε χωράνε στο δωμάτιο και μας φάνηκαν λίγο μεγάλες (και εννοείται δεν έχουμε τα λεφτά!).
Αν μας την έκαναν δώρο θα βρίσκαμε να τη βάζαμε :D

Έχουμε αποφασίσει λοιπόν 32" γιατί τις αντέχουμε οικονομικά και αν βρεθεί καλή προσφορά στις 36-37" που είναι το ιδανικότερο μέγεθος.

ΥΓ. Δεν σας ρωτάω για να μή λάβω υπόψιν τη συμβουλή σας!
Δε μπήκα στο parents.gr να ρωτήσω...μπήκα στο εξειδικευμένο φόρουμ!
Οι πωλητές είναι απλά για να γελάμε ;)

Νομιζω οτι..κοιταζει για καποια μεταξυ 32-37"
Η 42C3E παντως απο αυτα που διαβασα κ καταλαβα νομιζω οτι αξιζει τα χρηματα της

Η TV θα τοποθετηθει στο υπνοδωματιο ή στο καθιστικο/σαλονι?

Μένουμε σε ένα δυάρι.
Στο ένα δωμάτιο είναι η κουζίνα και ένα τραπέζι να τρώμε,
και στο άλλο δωμάτιο έχουμε κρεβάτι, ντουλάπα, ένα γραφειάκι (γυναικείο...) και μία συρταριέρα όπου απο πάνω θα μπεί η τηλεόραση.

Μία τηλεόραση θα έχει όλο το σπίτι, ένα desktop και ένα laptop.

Η 42C3E στα 380 δέ κάνει;

Λόγω μεγέθους πρωτίστως δε μας κάνει.
Έπειτα θα συνδεθεί με τον υπολογιστή (καλύτερα όχι πλάσμα) και για αυτό θα ήθελα 1080p να αποβλακωθώ σε κανένα παιχνιδάκι!
Τέλος καλό είναι να έχει και media player (usb) μπας και γλυτώσουμε τα +100watt του υπολογιστή όταν θα βλέπουμε ταινίες.

Έχουμε εξελίξεις!

Εν ολίγοις,
χρήματα μέχρι 550 ευρώ
και αποκλειστικά αγορά απο το πλαίσιο.

Με βάση τις τιμές του πλαισίου οι επιλογές είναι:
1) Panasonic TX-L32E30E LED TV 32"
2) LG 42LK530 LCD TV 42''
3) Samsung UE32D5500 LED TV 32''
4) Panasonic TX-P42U30 Plasma TV 42''
5) LG 32LV5500 LED 32''
6) LG 32LV4500 LED 32''
7) Samsung LE32D550 LCD TV 32''

Εγώ έχω κολλήσει στη τελευταία samsung!
Εσείς λέτε Panasonic U30...
Δυστυχώς δεν έχει καμία 36/37" που είναι η ιδανικότερη.
Όποια και να διαλέξουμε θα γίνει δώρο τελικά οπότε το value/money δε μας ενδιαφέρει πολύ.

Θέλουμε
1) usb με πολύ καλό media player
2) καλή απόδοση σε διασύνδεση με υπολογιστή
3) 1920χ1080
4) να την απολαύσουμε στις ταινίες

Αν έχει και ethernet ακόμα καλύτερα...

Πάλι μπερδευτήκαμε