ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FM TUNER

Το 2001, φοιτητης, στο εξωτερικο μπηκα σε ενα μαγαζι με μεταχειρισμενα για να περιεργαστω τα διαφορα μηχανηματα που υπηρχαν εκει.

Το ιδιο διαστημα εψαχνα για fm-tuner που θα επαιρνα μαζι μου στις διακοπες στην ελλαδα.

Με το που μπηκα μου γυαλισε ενα παλιο ραδιοφωνο (με το μεγαλο ρυθμιστικο για τις συχνοτητες) και κατι οργανακια για την ληψη και το "κεντραρισμα" του σταθμου.
Πηγαινω στον πωλητη και του λεω... ενδιαφερομαι για tuner...

-Μου λεει: εχουμε αυτα και εκεινα, ειναι καλα εχουν ψηφιακες ενδειξεις, δυνατοτητες, τηλεχειριστηρια...

-Οχι φιλε μου, του λεω, εκεινο στη γωνια ποσο κανει?

-Μου λεει, αυτο ειναι παλιο, εχουμε καινουργια με τηλεχειρισμο, και μνημες

-Σε ευχαριστω του λεω, σιγουρα ειναι πολυ καλα αλλα εγω θελω εκεινο το παλιο, ποσο κανει?

-Μου λεει, 12λιρες

(το ακουω και κοντεψα να φυγω χωρις να πληρωσω... ακομα θυμαμαι που ειχα το παλιο ραδιοφωνο στα χερια μου στο λεωφορειο στο γυρισμο στο σπιτι)

συγνωμη που σε (σας) ταλαιπωρησα με την παραπανω ιστορια.

(...)

φιλε μου, παρε ενα μεταχειρισμενο του 1970-1980 (απο ebay ισως?) με στιβαρη κατασκευη και εμφανιση (και το βαρυ μεγαλο ρυθμιστικο βεβαιως) απο τα παλια και δεν θα θελεις να το αποχωριστεις ποτε.
τι να το κανεις το φθηνο το καινουριο? μια αηδια made in china θα ειναι και σε μερικα χρονια δεν θα θελεις ουτε να το φτυσεις.:flipout::flipout::flipout:
(οταν εδραιωθει το DAB στην ελλαδα-φεξε μου και γλιστρησα-, παιρνεις ενα αλλο ποιοτικο σε καλη τιμη...)

Last edited:
Απάντηση: Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FM TUNER

Το 2001, φοιτητης, στο εξωτερικο μπηκα σε ενα μαγαζι με μεταχειρισμενα για να περιεργαστω τα διαφορα μηχανηματα που υπηρχαν εκει.

Το ιδιο διαστημα εψαχνα για fm-tuner που θα επαιρνα μαζι μου στις διακοπες στην ελλαδα.

Με το που μπηκα μου γυαλισε ενα παλιο ραδιοφωνο (με το μεγαλο ρυθμιστικο για τις συχνοτητες) και κατι οργανακια για την ληψη και το "κεντραρισμα" του σταθμου.
Πηγαινω στον πωλητη και του λεω... ενδιαφερομαι για tuner...

-Μου λεει: εχουμε αυτα και εκεινα, ειναι καλα εχουν ψηφιακες ενδειξεις, δυνατοτητες, τηλεχειριστηρια...

-Οχι φιλε μου, του λεω, εκεινο στη γωνια ποσο κανει?

-Μου λεει, αυτο ειναι παλιο, εχουμε καινουργια με τηλεχειρισμο, και μνημες

-Σε ευχαριστω του λεω, σιγουρα ειναι πολυ καλα αλλα εγω θελω εκεινο το παλιο, ποσο κανει?

-Μου λεει, 12λιρες

(το ακουω και κοντεψα να φυγω χωρις να πληρωσω... ακομα θυμαμαι που ειχα το παλιο ραδιοφωνο στα χερια μου στο λεωφορειο στο γυρισμο στο σπιτι)

συγνωμη που σε (σας) ταλαιπωρησα με την παραπανω ιστορια.

(...)

φιλε μου, παρε ενα μεταχειρισμενο του 1970-1980 (απο ebay ισως?) με στιβαρη κατασκευη και εμφανιση (και το βαρυ μεγαλο ρυθμιστικο βεβαιως) απο τα παλια και δεν θα θελεις να το αποχωριστεις ποτε.
τι να το κανεις το φθηνο το καινουριο? μια αηδια made in china θα ειναι και σε μερικα χρονια δεν θα θελεις ουτε να το φτυσεις.:flipout::flipout::flipout:
(οταν εδραιωθει το DAB στην ελλαδα-φεξε μου και γλιστρησα-, παιρνεις ενα αλλο ποιοτικο σε καλη τιμη...)
θα συμφωνησω
ακομη και νο νειμ να ειναι......

Όταν λες οικονομικό;

Από καινούριο, θα σου πρότεινα το DENON TU-1500 που έχει και πολύ καλό δέκτη και καλό ήχο, γύρω στα 200 ευρώ. Έχει και δικό του τηλεχειρισμό, γιατί συνήθως τα tuners άλλων εταιρειών τηλεχειρίζονται μόνο από το χειριστήριο του ενισχυτή ίδιας μάρκας.

Ωστόσο κι εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις από ebay που μπορείς ακόμη και με λιγότερα χρήματα να βρεις πραγματικά πολύ αξιολόγα κομμάτια. Κι εγώ την τελευταία φορά το ίδιο έκανα και δε το μετάνιωσα καθόλου, ίσα ίσα άρχισα να ψάχνομαι και για άλλο!

Ακόμη κι αν θέλεις να έχει ψηφιακό συντονισμό με μνήμες κι όχι με βελόνα που γυρνάει, και πάλι είναι πολύ συμφέρουσα λύση το ebay. Κι εδώ που τα λέμε βέβαια δεν ανταλάσσεις τόσο εύκολα τις ψηφιακές ευκολίες που σου προσφέρονται.

Και φυσικά εξαρτάται κι απ το υπόλοιπο σύστημα πάνω στο οποίο θα συνδεθεί. Πιστεύω πως για να αναδειχθεί πχ. ενα παλιό καλό Kenwood, πρέπει να παίξει και σε αντίστοιχα καλό σύστημα. Πάνω σε τι ενισχυτή-ηχεία θα το δουλέψεις; (αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τόσο καίριο να γνωρίζουμε το υπόλοιπο σύστημα)

Παρεπιπτόντως κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα tuner της Audion, με αναλογικό συντονισμό με βελόνα και το στυλ του παρέπεμπε σε high-end. Έχει κανείς ακουστά αυτή την εταιρεία; Δε την έχω ξανακούσει. Κοίταζα επίσης ένα άλλο πολύ πιο απλό βέβαια της Dual. Αυτά σαν tuners τι λένε;

Re: Απάντηση: Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FM TUNER

θα συμφωνησω
ακομη και νο νειμ να ειναι......

το συγκεκριμενο ειναι το Sharp st1122 made in Japan ....

Sharp%20ST-1122.JPG

355700587

355700587_1

mmmmμαλιστα
μου θυμησες λιγο το magnum που επαιζα πριν λιγα χρονια και που ολοι εκθειαζαν και ακομη ψαχνω το γιατι

ωραιο κομματι το σαρπακι...

Εγώ έχω Sanyo Plus. Mε βελόνα βαρειά κλπ, κεντράρει και καρφώνει τη συχνότητα σαν βράχος, έχει θαυμάσιο ζεστό ήχο, και... έχω και ένα walkman με τρείς μπάντες FM και 5 μνήμες ανά μπάντα.
Ψάχνω γρήγορα στο δεύτερο, ακούω από το πρώτο!

Re: Απάντηση: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FM TUNER

Εγώ έχω Sanyo Plus. Mε βελόνα βαρειά κλπ, κεντράρει και καρφώνει τη συχνότητα σαν βράχος, έχει θαυμάσιο ζεστό ήχο, και... έχω και ένα walkman με τρείς μπάντες FM και 5 μνήμες ανά μπάντα.
Ψάχνω γρήγορα στο δεύτερο, ακούω από το πρώτο!

αψογος!!!:idea: