Οικονομικος φθηνος προβολεας data, αλλα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ποιοτικος!

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλησπερα,

Λιγο παραξενος ωφειλω να ομολογησω ο τιτλος του thread μου, αλλα ψάχνω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό! :smash:

Ενας γνωστος μου θελει να παρει εναν φορητο μικρο προτζεκτορα, ΚΥΡΙΩΣ για παρουσιασεις οπτικοακουστικου υλικου σε φωτεινο χωρο σε συνδυασμο με laptop, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να βλεπει και καμια ταινια στο σπιτι του απο το PC, ή από DVD player, ή και υλικό HD μέχρι και 720p! :2thumb22sup:

Τον ενδιαφερει η αναλυση να ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1024*768, (να προσαρμοζεται και σε 16:9 οθονη), και να εχει ρυθμιζομενη φωτεινοτητα η λαμπα ετσι ωστε να ριχνει ΑΠΛΕΤΟ φως οταν ειναι φωτιζομενος ο χωρος, και ΛΙΓΟ φως οταν ειναι σκοταδι...

Να μπορει να προβαλει ανετα μεχρι και μεγεθος 90'' ...

Να ειναι DLP, ή LCD ???

Επισης, πολυ σημαντικο να εχει φθηνο κοστος χρησης/ώρα (λαμπα) μιας και θα χρησιμοποιειται αρκετες ώρες καθημερινα ...

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ???:ernaehrung004:

Εγω θα προτιμουσα optoma hd70. Παιζει γυρω στα 750. Φθηνος και μικρος σε μεγεθος αρα και ευκολος στην μεταφορα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παραπανω προτασεις.... Αραγε οι λαμπες αυτων των προβολεων ΠΟΣΟ κοστίζουν??

Συμφερουν για πολύωρη καθημερινη χρήση?

Ακομα, η ποιοτητα εικονας τους σε ταινιες ειναι καπως αποδεκτή για το μεσο απαιδευτο ματι ???:worshippy:

O epson tw-680 pistevo einai foberos..Kai go afton thelo na mazepso na paro..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977529&product=1040898

Αυτος ειναι ΚΑΘΑΡΑ προβολεας home cinema και ΔΕΝ ανηκει στην παραπανω κατηγορια ομως.... :smash:

Και ΔΕΝ ειναι και φορητος, αρα δεν κανει για παρουσιασεις και μεταφορα μαζι με laptop! :drummer:

optoma hd 65, πολυ φωτεινος, πολυ μικρος, πολυ καλος για video χρηση, πολυ φτηνη λαμπα γραφουν στο εξωτερικο [ξεχασα να ρωτησω τιμη λαμπας οταν τον πηρα απο adamco] και τιμη κοντα στα 850 ευρω.

Ενδιαφερουσα προταση Κωστα! -bye-

Και μπορει να τον μεταφερει και ευκολα μαζι με ενα laptop για παραδειγμα ε?

Με τα φωτα αναμενα βγαζει καλη εικονα ? Και σε οτι αφορα το home-cinema κομματι του, πως τα παει απο rainbow, ή απο κινηση στις γρηγορες σκηνες?

Αν μπορεις και θελεις, ποσταρισε καμια φωτογραφια απο τον δικο σου .

Ευχαριστώ! :operator:

Εχει το μισο μεγενθος απο το 70 και την διπλασια φωτεινοτητα. Εχω στημενο διπλα του ενα panasonic ax100 οπου μικρες διαφορες εχει απο τον 200 με 400 ωρες στην λαμπα του και η διαφορα στην φωτεινοτητα ειναι η μερα με την νυχτα. Πολυ καλα χρωματα, μικρο zoom, Στις 100 ιντσες εχεις την αισθηση που σου δινει μια 46αρα LCD τηλεοραση και μαλιστα στο cinema mode που ειναι πολυ καλο χρωματικα την στιγμη που για να πλησιασεις αυτη τη φωτεινοτητα με τον panasonic πρεπει να τον εχεις στο dynamic mode οπου καταστρεφει τελειως την εικονα. Ολα αυτα στην χαμηλη σκαλα της λαμπας και στο cinema mode, μετα υπαρχει και η ψηλη σκαλα στη λαμπα και το dynamic mode! Αnsi contrast ο dlp δεν εχει καμια σχεση με τον lcd. Σε θεαση ταινιας ειναι ξεκουραστος στα ματια μου [δεν βλεπω rainbow γενικως] και η εικονα ειναι πολυ δυνατη διπλα στις σκιες που προβαλει ο panasonic στο cinema 1 mode. Θα μου πεις μα ο panasonic εχει 400 ωρες και ο optoma 40! Λοιπον πριν τον panasonic ειχα εναν epson 700 με 30 ωρες στην λαμπα και οι διαφορες ηταν το ιδιο εμφανεις.

η λαμπα του ΠΟΣΟ κοστιζει, και ποσες ωρες περιπου καραταει συμφωνα με την εταιρια ??

Επισης δινουν καποια εγγυηση για τη λαμπα ?

Οπως ανεφερα και παραπανω ο φιλος μου τον θελει για ημιεπαγγελματικη χρηση , το οποιο συνεπαγεται 4-5 ωρες την ημερα λειτουργια ....

H λαμπα πρεπει να εχει γυρω στα 200 ευρω απο αυτα που διαβαζω στο αγγλικο φορουμ, δυο χρονια εγγυηση και 3 μηνες η λαμπα. Ο κατασκευαστης δινει 2000 εως 3000 στην οικονομικη σκαλα.