Οικονομικός συνδυασμός ενισχυτή με ηχεία

Ναι αφου τυγχανει να εχω και τα δυο σπιτι μου.Σε ενα χωρο 15 τετραγωνικων και με το ρυθμιστικο στη θεση 11 η ενταση ειναι ικανοποιητικη ενω ο ελεγχος του ηχειου αριστος.Βεβαια τα ηχεια εχουν (συμφωνα με το κατασκευαστη) 4Ω αντισταση κατι που βοηθαει τον ενισχυτη παρα τη μικρη ευαισθησια του ηχειου.Αν ανεβασεις και αλλο την ενταση αρχιζει η "θολουρα" και αν ειναι και καπως δυσκολο το κομματι τα πραγματα χειροτερευουν αισθητα.Δεν θα στον προτεινα παρα μονο με ευαισθητα ηχεια (πανω απο 92db) κατι πολυ δυσκολο στα χρηματα που θα κινηθεις.
Ο 315 βγαζει σημαντικα μεγαλυτερες εντασεις ενω οδηγει τα ηχεια για πλακα,σιγουρα ομως δεν ειναι τοσο αναλυτικος οσο ο trends (παντα μεχρι τις σταθμες που μπορει να παιξει καλα).
Περα απο τον ηχο (που ειναι φυσικα το πιο σημαντικο) ειναι και οι ευκολιες (υποδοχες συσκευων,τηλεχειρισμος) που ο μικρος trends απλα δεν εχει.Αν σε ενδιαφερει συστημα με μια μονο πηγη δεν υπαρχει προβλημα ειδικα αν αυτη εχει και ρυθμιζομενη σταθμη εξοδου (υπολογιστης ή cd player με τηλεχειριζομενη σταθμη εξοδου).

Καλημέρα, πέρα από τις ευκολίες που έχει ο Nad 315 για χώρο 10 τ.μ. με τα ίδια ηχεία (els3) και μέχρι την ένταση που αποδίδει ο Trends τι διαφορές έχουν στον ήχο; Αποδίδει καλύτερα ο Trends;Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψη σου καθώς αυτοί οι 2 ενισχυτές με ενδιαφέρουν πολύ. Στις χαμηλές πώς είναι τα πράγματα; Όταν είχα ακούσει Trends με μικρό ηχείο δεν ήταν πολύ καλά..
Η μουσική που ακούω είναι κυρίως ηλεκτρονική και λίγο ροκ.

Mα στα ειπα σχεδον

Ο 315 βγαζει σημαντικα μεγαλυτερες εντασεις ενω οδηγει τα ηχεια για πλακα,σιγουρα ομως δεν ειναι τοσο αναλυτικος οσο ο trends (παντα μεχρι τις σταθμες που μπορει να παιξει καλα).

αν ακους τετοιου ειδους μουσικη θελεις γκαζια,ξεχνα τον trends,αυτος ειναι για πιο ηρεμες καταστασεις και απο ειδος αλλα κυριως απο ενταση.
Στο χαμηλο ο nad εχει περισσοτερο ογκο αλλα ο trends ειναι πιο σφικτος (παντα μεχρι εκει που παιξει ανετα).

Mα στα ειπα σχεδον

αν ακους τετοιου ειδους μουσικη θελεις γκαζια,ξεχνα τον trends,αυτος ειναι για πιο ηρεμες καταστασεις και απο ειδος αλλα κυριως απο ενταση.
Στο χαμηλο ο nad εχει περισσοτερο ογκο αλλα ο trends ειναι πιο σφικτος (παντα μεχρι εκει που παιξει ανετα).
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό ήθελα να μαθω.Ειχα παρατηρήσει και εγώ το ήταν σφικτός χωρίς όγκο όταν τον άκουσα, αλλά λόγω απειρίας δεν ήμουν σίγουρος για το αν ήταν η ιδέα μου.

Οπότε και αυτά που άκουσα καταλήγω για ενισχυτή στον C315BEE o οποίος ταιριάζει με πολλά ηχεία και για την τιμή του έχει την καλύτερη απόδοση και για ηχεία epos els3 ή Tannoy Mercury Fusion 2 ή Whafedale Diamond 9.2. Ελπίζω να καταφέρω να ακούσω τους συνδυασμούς αυτούς και επιτέλους να έχω τη μουσική που θέλω στο χώρο μου..

O trends λειτούργησε σαν σκάνδαλο για την audiophile κοινότητα και διατάραξε τις ισορροπίες της αγοράς, παγκοσμίως. Όπως σημειώνει το περιοδικό hi fidelity «αν δεν έχεις ανοιχτό μυαλό μπορεί να σου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα».
Κι επειδή καταλαβαίνουμε ότι η αγορά για να δουλέψει θα συσπειρωθεί, αναγκαστικά θα εφεύρει ελαττώματα σε ένα σπιρτόκουτο που κοστίζει όσο ένα δίκλινο δωμάτιο για μια νύχτα και παίζει μουσική με τρόπο συγκλονιστικό. Όποιος δεν έχει ίδιον συμφέρον (ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά) μου φαίνεται δύσκολο να μην έπαθε σοκ ακούγοντάς τον.

Όμως, αγαπητέ φίλε, οι απαιτήσεις μας για ήχο ωριμάζουν ζώντας τα μηχανήματα. Μπορεί να μην ωριμάσουν και ποτέ (ενδεχομένως να είναι και καλύτερα έτσι γιατί δεν παιδεύεσαι και συνεχίζεις να απολαμβάνεις τη μουσική σου χωρίς αναρώτηση).
Συμφωνώ λοιπόν, πως ο φινετσάτος μουσικός ήχος του trends μπορεί να μην σου είναι χρήσιμος. Οι φωνές θα είναι υπέροχες και γενικά η μεσαία περιοχή θα λάμπει αλλά τη ροκ ενέργεια δεν την ενδιαφέρουν οι χροιές. Αυτό είναι κατά τη δική μου γνώμη το πρόβλημα (που δεν αφορά τον trends αλλά ολόκληρη την hi-fi κατεύθυνση…) και όχι η χαμηλή ισχύς. Τον άκουγα μία εβδομάδα στο σαλόνι μου 30τ.μ. να οδηγεί αναίσθητα ηχεία. Τον επέστρεψα στον φίλο μου, πριν πάθω χρόνια κατάθλιψη.

Αν διαβάζεις αγγλικά, παρακολούθησε αυτό το άκρως αποκαλυπτικό blind τεστ:

http://www.stereomojo.com/SHOOTOUT2007INTEGRATEDS.htm

(καλή επιλογή και καλές ακροάσεις)

Φυσικα αφου σου αρεσει η ροκ μπορεις να κοιταξεις και καποιους μεγαλυτερους nad,τον 325 παραδειγμα,ειναι λιγο πιο ισχυρος απο τον 315 αλλα εχει σημαντικα καλυτερο τροφοδοτικο.

Last edited:
Ευχαριστώ για την απόκριση σου, τα Quad τα άκουσες με Nad και δεν σου άρεσαν; Για ποιο λόγω να είναι ευαίσθητα τα ηχεία, τι θα κερδίσω;
Αν είχε κάποιος κάποιον από τους συνδυασμούς που προτείνω θα με βοηθούσε πολύ να μου πει τις εντυπώσεις του.

Η ευαισθησία είναι πόσο δυνατά ακούγεται το ηχείο όταν του δίνεις 1watt. Όσο ποιό ευαίσθητο είναι (περισσότερα db), τόσο ποιό δυνατά ακούγεται. Αν βάλεις δηλαδή στον ίδιο ενισχυτή ένα ηχείο 95db και αλλάξεις σε ένα ηχείο με 88db χωρίς να πειράξεις την ένταση, το ηχείο με τα 95db θα ακούγεται πολύ ποιό δυνατά. Τώρα. Γενικότερα σε όλους τους ενισχυτές, όσο περισσότερο ανεβάζεις την ένταση, τόσο μεγαλώνει και η παραμόρφωση. Άρα ένα ευαίσθητο ηχείο θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα συνολικά. Αν έχεις ένα ηχείο που δεν είναι ευαίσθητο, τότε με έναν ενισχυτή της τάξεως των 10Watt που είναι o Trends, αν δεν κάνω λάθος, θα πάρεις εντάσεις σαν να άκουγες από τα ηχειάκια του υπολογιστή σου (πάνω κάτω) και το κυριότερο δεν θα μπορεί να διεγίρει σωστά τους κώνους των ηχείων για να ακούς κάτι της ποκοπής.

Τα Quad τα άκουσα με NAD C372 και δεν μου άρεσαν. Μόλις μου τα έβαλε, του είπα να τα αλλάξει κατευθείαν. Εμένα μου αρέσει το δυνατό μπάσο και μου φάνηκε ότι δεν είχαν καθόλου. Είναι καθαρά θέμα γούστου.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις Ge0rge, άρα με ένα αναίσθητο ηχείο πρέπει να ανεβάσεις πιο πάνω το ρυθμιστικό για να έχεις την ιδία ένταση με ένα πιο ευαίσθητο ηχείο, αν τα λέω καλά. Για τον Trends από ότι κατάλαβα πρέπει και το ηχείο να είναι 4Ω, δεν ξέρω όμως πως ακριβώς τον βοηθά αυτό.
Όσο αφορά τα Quad και μένα με ενδιαφέρει το μπάσο, πολλοί όμως λένε καλά για αυτά.

Παρακαλώ τίποτα. Καλά τα λες για τις εντάσεις, αλλά η γνώμη μου είναι ούτε καν να σκέφτεσαι την αγορά του trends. Αν θέλεις Trends έχω την εντύπωση ότι πρέπει να βρεις ηχείο από 95db και πάνω και δεν είναι απαράιτητο να είναι 4Ω. Η ευαισθησία μετράει. Αλλά τα ηχεία των 95db και πάνω στοιχίζουν πολλά. Πάρε έναν NAD που είναι σίγουρη λύση και πήγαινε να ακούσεις τα Quad και τα Roister που λένε ότι έχουν καλή σχέση τιμής απόδοσης. Μην μπλέξεις με τον Trends γιατί η γνώμη μου είναι ότι θα το μετανιώσεις. Για να ακούσεις κάτι της προκοπής με τον Trends πρέπει να δώσεις πολλά για ηχεία. Επίσης, η γνώμη μου είναι καλύτερα να πάρεις ηχεία βάσης λόγο χώρου. Θα πάρεις μπάσο και με ηχεία βάσης λόγο του ότι ο χώρος σου είναι 10 τετραγωνικά και δεν θα χαθούν.

Last edited:
Για να έχετε μιά καλή αναφορά,πως μπορεί να αποδώσει όλα τα είδη μουσικής,ένα μεγάλο σύστημα,πηγαίνετε το Σάββατο στην 3η ακρόαση για τα ενισχυτικά Spectron.Δέστε σχετικά στην κατηγορία Hi End.
Δεν έχει σημασία,άν το σύστημα είναι πολύ ακριβό και δεν πρόκειται ποτέ να το αγοράσετε.Απλά πηγαίνετε να ακούσετε...

Υπάρχουν συστήματα και μηχανήματα,που τα παίζουν όλα πολύ καλά.Αλλά δυστυχώς κοστίζουν πολλά.

Παρόλο που έχω κάποια ακουστική εμπειρία σε αυτό Θα ήθελα πολύ να παραβρεθώ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα.