Όλα ίσωμα

Διαβάζω απόσπασμα από την ανταπόκριση του Stereophile από την έκθεση Burning Amp 2010 που δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του περιοδικού:

"... I sat in awe in a room dominated by Linkwitz’s openbaffled loudspeakers. Available in kit form from Wood Artistry, these moderately sized
speakers created perhaps the most dynamic-sounding presentation from CD I have ever heard. The music was an obscure Swedish recording:
Paul Mägi and the Uppsala Chamber Orchestra performing Shostakovich’s Symphony 15. The bass impact, soundstage immensity, and dynamic
gradations produced by these small speakers in a very large, totally untreated space was what I would expect only from Wilson Audio’s
Alexandria X-2s or similar giants. A Marantz CD player and a 12-channel ATI amp were used: each woofer, midrange driver, and pair of tweeters
had its own channel of amplifi cation. Linkwitz assured me that the amp rarely peaked above 20Wpc...."

Brazilian_Cherry1.jpg

Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για το ηχείο αυτό διότι το κείμενο μιλάει για 2 tweeters. Αλλά άλλο ηχείο του Linkwitz ανοιχτής μπάφλας δεν έχω υπόψιν.

Διαπιστώνω πάντως ότι παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των απανταχού φίλων της άνευ ορίων (ή orion)υψηλής πιστότητας, πάντα θα
βρεθεί :twoguns: κάποιος :smash: που θα χαλάει την πιάτσα...

Διαβάζω απόσπασμα από την ανταπόκριση του Stereophile από την έκθεση Burning Amp 2010 που δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του περιοδικού:

"... I sat in awe in a room dominated by Linkwitz’s openbaffled loudspeakers. Available in kit form from Wood Artistry, these moderately sized
speakers created perhaps the most dynamic-sounding presentation from CD I have ever heard. The music was an obscure Swedish recording:
Paul Mägi and the Uppsala Chamber Orchestra performing Shostakovich’s Symphony 15. The bass impact, soundstage immensity, and dynamic
gradations produced by these small speakers in a very large, totally untreated space was what I would expect only from Wilson Audio’s
Alexandria X-2s or similar giants. A Marantz CD player and a 12-channel ATI amp were used: each woofer, midrange driver, and pair of tweeters
had its own channel of amplifi cation. Linkwitz assured me that the amp rarely peaked above 20Wpc...."

Brazilian_Cherry1.jpg

Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για το ηχείο αυτό διότι το κείμενο μιλάει για 2 tweeters. Αλλά άλλο ηχείο του Linkwitz ανοιχτής μπάφλας δεν έχω υπόψιν.

Διαπιστώνω πάντως ότι παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των απανταχού φίλων της άνευ ορίων (ή orion)υψηλής πιστότητας, πάντα θα

Και τι είναι αυτό που σου κάνει εντύπωση, φίλτατε Έκτορα?
Και γιατί να μην παίζουν καταπληκτικά, οι Ωρίωνες?
Υποθέτω, γνωρίζεις ποιός είναι ο Linkwitz ....

Μονο τα καλυτερα εχουν γραφτει για τα συγκεκριμενα ηχεια...

αυτός με τον ραίλυ?

Απάντηση: Re: Όλα ίσωμα

Ναι, μάλλον καταπληκτικά θα παίζουν (Δεν τα έχω ακούσει).

Και μάλιστα με φθηνά ενισχυτικά.

Το κείμενο τα συγκρίνει με ηχεία 20πλάσιας τιμής. Και μάλιστα δημοσιευμένο σε περιοδικό που σε κάθε τεύχος έχει διαφήμιση των ηχείων της Γιούτα.

Επομένως... χαλάν την πιάτσα.

Έτσι δεν είναι;

Ναι αλλά ο Ριλευ πέθανε δυστυχώς τον Δεκέμβρη και μας έμεινε μόνο ο Linkwitz...

Έκτωρα εσύ έχεις τη φωτό του πρώτου ορίωνα, τώρα βρισκόμαστε αισίως στην revision 3.2 ,ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η 4 με άλλη διάταξη στα γούφερ και μονάδες seas κι εκεί.
Οι revisions αυτές δεν έχουν αλλάξει τρομακτικά πράγματα στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση αυτού του ηχείου, απλά βελτίωσαν οριακά κάποια πράγματα. Συνοπτικά:
1) Διαφορετική στήριξη της μονάδας μεσσαίων
2) Πίσω tweeter
3) Και τέλος αυτό με τις μονάδες χαμηλών που είπα πιο πάνω.

Ασχολούμαι εδώ και καιρό με τα orion και μιλάω με άτομα στο φόρουμ τους, που είναι πολύ εξυπηρετικά! Έχω αποφασίσει να τα κατασκευάσω, μαζεύω σιγά σιγά το "μπαγιόκο" και πιστεύω το καλοκαίρι να τα έχω έτοιμα, τροφοδοτούμενα από 8κάναλο hypex και να ξεμπερδεύω με το θέμα ήχος μια και καλή...

Πάντως υπάρχει και φωτο που δείχνει ότι (κάποια version?) διαθέτει και δεύτερο tweeter στην πίσω πλευρά, Εκτορα...

Πολύ ενδιαφέρον ηχείο, όπως και να ´χει...

attachment.php

Απάντηση: Re: Όλα ίσωμα

Ναι αλλά ο Ριλευ πέθανε δυστυχώς τον Δεκέμβρη και μας έμεινε μόνο ο Linkwitz...

Έκτωρα εσύ έχεις τη φωτό του πρώτου ορίωνα, τώρα βρισκόμαστε αισίως στην revision 3.2 ,ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η 4 με άλλη διάταξη στα γούφερ και μονάδες seas κι εκεί.
Οι revisions αυτές δεν έχουν αλλάξει τρομακτικά πράγματα στην ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση αυτού του ηχείου, απλά βελτίωσαν οριακά κάποια πράγματα. Συνοπτικά:
1) Διαφορετική στήριξη της μονάδας μεσσαίων
2) Πίσω tweeter
3) Και τέλος αυτό με τις μονάδες χαμηλών που είπα πιο πάνω.

Ασχολούμαι εδώ και καιρό με τα orion και μιλάω με άτομα στο φόρουμ τους, που είναι πολύ εξυπηρετικά! Έχω αποφασίσει να τα κατασκευάσω, μαζεύω σιγά σιγά το "μπαγιόκο" και πιστεύω το καλοκαίρι να τα έχω έτοιμα, τροφοδοτούμενα από 8κάναλο hypex και να ξεμπερδεύω με το θέμα ήχος μια και καλή...

8κάναλο hypex ?
Ποσο θα κοστισει αυτο το θηριο?

περίπου 2,000 ...

Υπάρχουν κι άλλες σκέψεις όμως, με οδήγηση των γούφερ παράλληλα (πέφτει η αντίσταση στα 2Ω αλλά δεν μασάνε τα χυπεξ), οπότε βγαίνει 6κάναλος με λιγότερα λεφτά, αλλά θα δω, έχω καιρό για αυτό...

Last edited:
Έχουν φτιαχτεί Orion στη Ελλάδα;

Επίσης με βάση αυτά που λέει ο Linkwitz είναι μάλλον εφικτή και η οδήγησή του από έναν φτηνό λαμπάτο για κάθε δρόμο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Πάντως για μια ακόμη φορά τα ενεργά κροσσόβερ φαίνεται να δείχνουν το δρόμο για εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς υποχρεωτική χρήση τελικών - ηλεκτροκολλήσεων

Τα ηχεία αυτά αποτελούν εύκολα φορτία από κάθε άποψη. Πρέπει οι τελικοί όμως που θα τα οδηγήσουν να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις:
1) Να είναι τουλάχιστον 60W/ch στα 8Ω.
2) Να έχουν πολύ χαμηλή εμπέδηση εξόδου.
3) Να έχουν κοινό gain αν πρόκειται να οδηγηθούν διαφορετικές μονάδες από διαφορετικούς ενισχυτές.
4) Να μπορούν να οδηγήσουν φορτία κοντά στα 2Ω, αν πρόκειται να οδηγηθούν παράλληλα τα γούφερ και σε αυτή τη περίπτωση ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει να βγάζει τουλάχιστον 200W στα 4Ω.
Αυτό το τελευταίο είναι που κάνει δύκολη τη χρήση λαμπάτων για τα χαμηλά, αφού δεν θα το αντέξει ο μετασηματιστής εξόδου τους. Αλλιώς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λαμπάτοι για τα μεσσαία και υψηλά, ναι!
(Σημείωση: Και τα τουήτερ (μπρος, πίσω) συνδέονται συνήθως παράλληλα για οδήγηση από έναν ενισχυτή, και απλά παρουσιάζουν σύνθετη αντίσταση περίπου 3,3Ω)

Όχι, δεν έχουν φτιαχτεί από ότι ξέρω orion στην Ελλάδα.......ακόμα!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Όλα ίσωμα

Ναι, μάλλον καταπληκτικά θα παίζουν (Δεν τα έχω ακούσει).

Και μάλιστα με φθηνά ενισχυτικά.

Το κείμενο τα συγκρίνει με ηχεία 20πλάσιας τιμής. Και μάλιστα δημοσιευμένο σε περιοδικό που σε κάθε τεύχος έχει διαφήμιση των ηχείων της Γιούτα.

Επομένως... χαλάν την πιάτσα.

Έτσι δεν είναι;

Ούτε και γω τα έχω ακούσει.
Για τον Linkwitz όμως, respect...

Τωρα, αν χαλάει την πιάτσα δεν ξέρω.
Πιστεύω οτι έχει άλλο "τάργκετ γκρούπ" απο τις χαιεντάδικες εταιρίες.
Απευθύνεται μάλλον σε διαφορετικό κόσμο.
Αυτός που θα ψωνίσει Φοκαλ - ας πούμε - δεν αποτελεί εν δυνάμει πελάτη του.