OLED ή 4K;

Ποιά τεχνολογία θα προτιμούσατε, μην υπολογίζοντας το

• Total voters
    0

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,427
Terra
Αφού η φούσκα, εμμ... η τεχνολογία του 3D ήθελα να πω, έκανε τον κύκλο της και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει πλέον πωλήσεις premium μοντέλων, 2 νέα φρούτα έρχονται να διεκδικήσουν μια θέση στο σαλόνι μας και μερίδιο από το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας. Μιας και το όραμα των υπευθύνων marketing δεν έπιασε, να βλέπουμε όλοι τηλεόραση φορώντας συνεχώς γυαλιά, ώστε να "απολαμβάνουμε" τη "νέα" και "ρεαλιστική" τρισιδιάστατη εικόνα που θα μας έκανε να ξεχάσουμε το ποταπό δισδιάστατο παρελθόν, έρχονται τώρα να μας πλασάρουν το "σαν τρισδιάστατο", που θα επιτυγχάνεται μέσω του τετραπλασιασμού της ανάλυσης ή/και της απειροποίησης της αντίθεσης.

'Οπως και να έχει, μας υπόσχονται νέες οπτικές εμπειρίες που μας περιμένουν στη γωνία...

Για να δούμε λοιπόν, για ποιά από τις δύο νέες τεχνολογίες τρέφουν τα μέλη του AVClub τη μεγαλύτερη προσμονή;

Αν εδώ και τώρα σας χάριζε κάποιος είτε μία 4Κ τηλεόραση, είτε μία OLED, ποιά θα προτιμούσατε;

Θα προτιμούσα μία OLED.
Αφού δεν υπάρχει αρκετό υλικό 4Κ, τι να την κάνω τώρα την 4Κ?
Θα τσάκιζα την OLED στη χρήση, 16 ώρες την ημέρα, βάρδια ανθρακωρύχου θα έκανε.
Όταν "ωρίμαζε" η 4Κ, θα πουλούσα την OLED που ανέξοδα είχα αποκτήσει, και θα εντρυφούσα στο 4Κ.
Όλα αυτά με το 4Κ είναι θεωρητικά όμως, μπορώ να έχω την OLED μου τώρα?:beatnik2:

Αν μιλάμε για τηλεόραση μέχρι 55" θα προτιμούσα σίγουρα OLED , αν μιλάμε για 60" και πάνω μπορεί να το σκεφτόμουν (χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα την επέλεγα) και για την 4Κ εφόσον όμως είχα σιγουρευτεί πρώτα ότι έχει (ή ότι θα έχει μελλοντικά μέσω αναβάθμισης) συμβατότητα με HDMI 2.0.

Με λίγα λόγια ψηφίζω OLED και βλέπουμε.

4K και επίπεδη! Άκου κυρτή τηλεόραση (δεν υπάρχουν και διαφορετικές OLED σήμερα, αν δεν κάνω λάθος δηλαδή).

Αφού δεν υπάρχει OLED να δούμε, με τι κριτήριο θα ψηφίσουμε? :hmmmm2:

Πολύ ευκολο , πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα με κινητά και ζήτα να δεις ένα Galaxy S4 ή το Galaxy Note.

Το Galaxy είναι κυρτό? -bye-

Last edited by a moderator:
Αφού δεν υπάρχει OLED να δούμε, με τι κριτήριο θα ψηφίσουμε? :hmmmm2:

Προφανώς και το poll δεν αφορά στην αξιολόγηση μετά από μακροχρόνια χρήση ή έστω βραχυχρόνια εμπειρία, αλλά στο τί είναι αυτό που προσμένουμε περισσότερο, βάσει των υποσχέσεων: μεγαλύτερη ανάλυση ή το απόλυτο μαύρο και άπειρη αντίθεση; ;)

Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, το 4Κ απευθύνεται ουσιαστικά μόνο σε προβολείς, και όχι σε τηλεοράσεις, εκτός εάν αναφερόμαστε στις τηλεοράσεις με τα κάδρα 80+ ιντσών. Δεν μπορώ δηλαδή να παρακολουθήσω τη λογική του να κάθεται κάποιος στο 1-1,5 μέτρο απόσταση από μια τηλεόραση 50-60 ιντσών ανάλυσης 4Κ για να μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά στην αναλυτικότητα.

Βέβαια, κατά τη γνώμη μου πάντα, το 4Κ όταν και εάν καθιερωθεί σαν το νέο φορμά σε δισκάκια UHD ή 4Κ ή όπως αλλιώς ονομαστούν, δεν θα φέρει μόνο την αύξηση της αναλυτικότητας. Θα φέρει και το νέο, πολύ μεγαλύτερο χρωματικό τρίγωνο, είτε αυτό θα είναι το DCI (το λιγότερο πιθανό), είτε το 2020 (το περισσότερο πιθανό), το οποίο είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ χρωματικό τρίγωνο, πλησιάζοντας πολύ το χρωματικό φάσμα που μπορεί να αντιληφθεί η ανθρώπινη όραση. Θα φέρει επίσης σίγουρα 10bit ή ακόμα και 12bit βάθος χρώματος, άρα ακόμα πολύ περισσότερες χρωματικές διαβαθμίσεις, άρα πολύ ρεαλιστικότερα και πειστικά χρώματα.

Επίσης θα φέρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 60 καρέ, άρα θα αποχαιρετίσουμε και θα ενταφιάσουμε οριστικά τα καταραμένα 24 καρέ που μας κυνηγάνε σαν φάντασμα επί τόσες δεκαετίες, και είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την εμετική κίνηση και τα εφιαλτικά παναρίσματα της κάμερας που "απολαμβάνουμε" στο σινεμά, στις τηλεοράσεις και τους προβολείς μας.

Με όλα αυτά κατά νου, ούτε κατά διάνοια δεν θα αγόραζα σήμερα μια τηλεόραση ή έναν προβολέα 4Κ, ακόμα κι αν είχα τα χρήματα. Η αγορά μου θα γινόταν μόνο όταν το νέο φορμά UHD ή 4Κ κυκλοφορήσει, και είναι σχετικά ώριμο, δηλαδή τουλάχιστον 6-9 μήνες μετά την επίσημη έναρξή του.

Από την άλλη μεριά, δεν έχω δει τηλεόραση OLED, οπότε δεν έχω άποψη...

Re: Απάντηση: OLED ή 4K;

Επίσης θα φέρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 60 καρέ, άρα θα αποχαιρετίσουμε και θα ενταφιάσουμε οριστικά τα καταραμένα 24 καρέ που μας κυνηγάνε σαν φάντασμα επί τόσες δεκαετίες, και είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την εμετική κίνηση και τα εφιαλτικά παναρίσματα της κάμερας που "απολαμβάνουμε" στο σινεμά, στις τηλεοράσεις και τους προβολείς μας.

Ειδικά γι' αυτό, με την όρεξη σε βλέπω να μένεις αδερφέ... :BDGBGDB55:

Μη Γιάννη, βάλε το μαχαίρι στη θήκη, είναι καλό παιδί ο Παναγιώτης!!:flipout::flipout:

Οk, τοτε ...
θελω ΚΑΙ 4Κ και OLED (Samsung KN55S9C).

Αφου μπορω (θεωρητικα) να εχω ΚΑΙ απολυτο μαυρο ΚΑΙ αναλυσαρα, γιατι να συμβιβαστω ?
Εννοειται οτι το παιχνιδι θα κριθει στην τιμη (και θα τρεχουμε ολοι μετα να υποστηριξουμε
γιατι το φτηνοτερο ειναι και καλυτερο ... ).

Οk, τοτε ...

Αφου μπορω (θεωρητικα) να εχω ΚΑΙ απολυτο μαυρο ΚΑΙ αναλυσαρα, γιατι να συμβιβαστω ?
Εννοειται οτι το παιχνιδι θα κριθει στην τιμη (και θα τρεχουμε ολοι μετα να υποστηριξουμε

Bad luck! Είναι OLED, αλλά 1080p! Δεν υπάρχει καμία OLED στα 4Κ αυτή τη στιγμή και αν βγει, τη βλέπω ακριβότερη και από το διαμέρισμα που θα μπει, με τις σημερινές τιμές της αγοράς ακινήτων! :Banane0:

Οk, τοτε ...

1080p OLED είναι αυτή...

Αρχικά το μενού περιλαμβάνει 1080p OLED και 4K LED-LCD, για να μην προκύψει κανένας συνωστισμός στα νεκροταφεία... :BDGBGDB55:

Η διαφορά είναι ότι αυτή είναι πρωτότυπο για επίδειξη σε εκθέσεις, μέχρι τη κυκλοφορία στην αγορά... οουυυ...