OLED LG 48C2 vs LCD Samsung QE50QN90B

trafoulas

New member
23 December 2022
8
Καλησπέρα σας,

Θέλω να αγοράσω μία από τις παρακάτω τηλεοράσεις κυρίως για ταινία(netflix,disney κτλ), μπαλα και κανά nintendo switch gaming.
Μιας και η χρηση θα ειναι σχετικά απλη με ενδιαφερει ποια θα ειναι πιο γρηγορη και στα menu κτλ

LG 50QNED826Q στα 699€
Samsung QE50Q80B στα 719€

Ποια μου προτείνετε;
Εαν έχετε και άλλες επιλογές καλύτερες σε αυτά τα χρήματα let me know.

Ευχαριστώ!!

LG 50QNED826Q : VA panel ,Edge LED LCD (6 vertical local dimming stripes),100/12Hz με MCFI,webOS 7.1.

Samsung QE50Q80B VA panel,Direct LED LCD,Full array local dimming,50/60Hz,Tizen OS 6.5.

Άλλες επιλογές :

Sony KD-50X89J : VA panel,Direct LED LCD,100/120Hz με MCFI,Google TV.Στα 699 €

----

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : κυρίως για ταινία (netflix,disney κτλ), μπαλα και κανά nintendo switch gaming

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες: η χρηση θα ειναι σχετικά απλη με ενδιαφερει ποια θα ειναι πιο γρηγορη και στα menu κτλ

προϋπολογισμός : 699-719

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Απόσταση κύριας θέασης : 2 μέτρα

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): χαμηλός φωτισμός ημιυπογειο με μπαλκονοπορτα (συνηθως κλειστη)

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : κυρίως για ταινία (netflix,disney κτλ), μπαλα και κανά nintendo switch gaming

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): streaming κυριως

Απαιτήσεις σε ποιότητα: --

Απαιτήσεις άλλες: η χρηση θα ειναι σχετικά απλη με ενδιαφερει ποια θα ειναι πιο γρηγορη και στα menu κτλ

προϋπολογισμός : 650-750

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: LG 49UJ634V

Επίσης θα πρέπει να είναι με μεσαία βάση αλλιώς δε χωράει στο έπιπλο

Εφόσον θα προβάλλονται συχνά ταινίες και η υφιστάμενη τηλεόραση είναι 49", κοίτα καλύτερα για 55", για δύο μέτρα απόσταση θέασης.

Η Samsung Q80B είναι εντός budget, ενώ η (περσινή, χωρίς κεντρική βάση) Sony X90J/X93J είναι επίσης μια καλή λύση.
Φθηνότερες επιλογές, σε LCD μοντέλα με VA panels, είναι η Samsung Q70B (edge LED) και η (περσινή) Sony X89J.
Πάντως, ιδανική λύση θα είναι μια OLED. Αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για αγορά, μπορεί να πετύχεις κάποιο φετινό μοντέλο (LG B2, για παράδειγμα), με λιγότερα από 800 ευρώ (ίσως, με συνδυασμό προσφορών), στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

απο τις πρωτες 2 που εστειλα ποια μου προτεινετε βαση αυτών που εγραψα;

Δε θα παιξω ποτε ps5 ουτε καποια αλλη απαιτητικη κονσολα. Νομίζω η 80b ειναι καλυτερη επιλογη μιας και εχει full array panel κι ας ειναι 60hz ?

απο τις πρωτες 2 που εστειλα ποια μου προτεινετε βαση αυτών που εγραψα;

Δε θα παιξω ποτε ps5 ουτε καποια αλλη απαιτητικη κονσολα. Νομίζω η 80b ειναι καλυτερη επιλογη μιας και εχει full array panel κι ας ειναι 60hz ?

Την Samsung QE50Q80B λόγω FALD για τις ταινίες/netflix.
Για την μπάλα θα ήταν καλύτερα να ήταν 100/120Hz με MCFI .

Καλησπέρα,

Είμαι ανάμεσα σε LG 48C2 και Samsung QE50QN90B

Η διαφορά στις τιμές που τις βρίσκω είναι 120€ πιο ακριβή η oled. ( 886€ vs 765€ )
'Εχω δει ότι η c2 σε αυτές τις ίντσες δεν υποστηρίζει το νέο evo panel που φοράει.
Αξίζει να πάω στην oled όπως και να έχει;

Από την άλλη το δωμάτιο μου είναι σκοτεινό και είδα ότι η samsung αποδίδει καλύτερα σε φωτεινά δωμάτια. Θα έχω τόσο μεγάλο θέμα;

Τώρα έχω μία κλασική led και επίσης δε με παίρνει λόγω χώρου για 55.
Τη θέλω κυρίως για ταινίες.

Ευχαριστώ!

Συγνωμη για το neo comparison αλλα βρηκα προσφορες και ειπα να ανεβω κατηγορια.

Μπορείτε να με βοηθησετε;

Αξίζει να πάω στην oled όπως και να έχει;

Από την άλλη το δωμάτιο μου είναι σκοτεινό .

Τη θέλω κυρίως για ταινίες.
+ αναζητώ την καλύτερη εικόνα

= OLED

• Like
Reactions: wasteland