Ολιγη βοήθεια

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
Θελω να κάνω ενα δωράκι στα ηχειακια μου τα οποία πλέον αντικατέστησαν τα Μ40 στο βασικό συστημα.
Λοιπόν ψαχνω για ενισχυτή, δεν κολλάμε αν ειναι ολοκληρωμένος ή τελικός ή μονομπλόκ
Θελω να πάω σε SET με 845 ή 211 ή 2Χ300Β (η μία δεν κάνει δουλειά)

Το συστημα HTPC-DAC-διενίσχυση(που ψαχνουμε)-Hemp CO15V (dim)

Εχω μπροστά μου τους δικούς μου Ηλέκτρα, Αχιλλέα και ακόμα
Προμηθέα της Korato (ολοκληρωμένος με παθητικό προ και μία 211 (GE VT4) στο κανάλι, Τσακιρίδη Ορφέα (845 Κινέζικη), περιμενω και JJ με 2X300B JJ.

Βλέπω με συμπάθεια και Audio Note με 2Χ300Β.

Το budget ειναι αυτό που φαινεται με ανω ακρο τον Προμηθέα.

Ολα τα παραπάνω καλα ειναι απλά πρεπει να ταιριάξουν τα gain δύο τετοιων. Εχω 8dB μεγαλύτερη ευαισθησία στη κόρνα και θελω να το φερω με τα χαρακτηριστικά ή volume στους τελικούς και οχι με L-pad το οποίο για τοση μείωση πνίγει τον ηχο

Θα με βοηθούσε να μου αναφέρατε αντιστοιχα μηχανακια

Υ.Γ. οταν τελειωσουμε θα ορίσουμε ημερομηνία και θα μαζευτούμε να κάνουμε πάρτι με 20 βάτ

Audio Note βλέπω να εχει μπολικους
δυστηχώς δεν εχω εμπειρία παρά μονο από ενα μονομπόκ με 300Β το οποίο με εντυπωσιασε
Αν εχετε εμπειρία απο τους ενισχυτές της εταιρίας θα με βοηθούσε
Ευχαριστώ

http://www.vacuumtube.com/trijapan.htm

300se_1.jpg

Thanks Διονύση,
το βασικό βεβαια ειναι να μας τα δώσουνε να τα ακούσουμε σπίτι
ο ολοκληρωμένος βολεύει γιατι στη διενίσχυση ρυθμίζεις με το volume του τη σταθμη και εχεις ισορροπία με το αλλο ζευγος των τελικών.

Τον πιο μουσικό αποτελεσμα για την ωρα το εχω με 300Β δυστηχώς ο Αχιλλέας δεν εχει τροφοδοσία αρκετή για 15'', το πάει αλλά ιδρώνει
Σε δυναμικά και χαμηλό η 845 του Οδυσσεα και ο Προμηθέας ειναι με διαφορά καλύτερα από τα 150W της Ηλεκτρα.
Αυτες οι πουτάνες οι λάμπες δώσανε τοση ανάλυση και δυναμη χαμηλά-μεσοχαμηλά που οταν φέρνω στο μυαλό μου τον ηχο των Μ40...η διαφορά ειναι διχρονο-τετραχρονο.

Δεν κάνουμε δουλεια διαφορετικά...
Μια που το ειπες πηρα μερικά τηλέφωνα αντιπροσώπων με παρόμοια μηχανάκια και οταν τους ειπα να τα πάρω σπίτι...μονο που δεν γελασαν*.
Ευχαριστώ τον Χαιτα που ο ανθρωπος χωρις να με ξέρει ενδιαφέρθηκε και μαλιστα μου εφερε το τέρας σπίτι

Πρεπει να ταιριάξουν δύο ζευγη οπότε η ακρόαση εδω ειναι υποχρεωτική
χαμηλά κατά πασα πιθανότητα θα βάλω 845 ή 211 με ενα καλό πηνιο...κρύβεσαι
ψηλά το πιο 3-D και μουσικό αποτελεσμα το εδωσε η 300Β
Ενας από τους δύο πρεπει να εχει Volume αλλά να ειναι κοντα και τα gain τους αλλιως κάποιος θα ''σακατευτεί''

*πραγματικά ειναι απίστευτο εμεις για να πουλήσουμε φορτηγό αφιερώνουμε απίστευτο χρόνο για το στησιμο και τη μελέτη του οχήματος, κανουμε επιδείξεις, στο φέρνουμε στο γραφείο σου....

Πρεπει να ταιριάξουν δύο ζευγη οπότε η ακρόαση εδω ειναι υποχρεωτική
χαμηλά κατά πασα πιθανότητα θα βάλω 845 ή 211 με ενα καλό πηνιο...κρύβεσαι
ψηλά το πιο 3-D και μουσικό αποτελεσμα το εδωσε η 300Β
Ενας από τους δύο πρεπει να εχει Volume ....

Πιστευω να με συγχωρεσετε, μικρό παιδί ειμαι...
Μια χαρά τα λέω παραπάνω και πραγματικά το συστημα αποκτά δυναμικές με 845 και 211 και ψηλά μακραν η 300Β
αλλά σε καμια περίπτωση δεν καταφερα να ταιριάξουν χρονικά και σαν συνολο
Μαλλον πρεπει να εχεις ομοιους τελικούς στη διενίσχυση

Εχω μπροστά μου αρκετά μηχανάκια
και σημερα το πρωί τα εσβησα ολα και εκανα κάτι που εχω να το κάνω πολλά χρόνια, εφερα τρανζίστορ στο σπίτι
εχω μεινει εκπληκτος με τον ολοκληρωμένο της Naim
και πιστευω οτι σε τιμή ευκαιρίας εξαιτίας του dac που διαθέτει
Το dac ισοπέδωσε οτι ειχα διαθέσιμο σπίτι με διαφορά,
ειναι πολύ ευελικτο μηχανάκι γιατί μπορείς να συνδέσεις και εξωτερικό τροφοδοτικό και τελικούς δουλευοντας παράλληλα με τους τελικούς του για διενύσχυση
και το καλύτερο ειναι οτι υπάρχει ενεργό κρος της Naim σε περίπτωση που θελεις να ξεφορτωθείς τις κατασκευαστηκές ''σαβούρες'' των ηχείων

Οι κατασκευαστες εκεί ειναι μπροστα