ολοκληρωμενος ενισχυτης μεχρι 700-800 ευρω!!

Παιδιά τελικά κατέληξα σε ενισχυτή Cayin252β και σε ηχεία Monitor Audio
RX8 τα άκουσα και έπαθα πλάκα για την μουσική που ακούω πάνε γάντι.
Είχαν δίκιο οι φίλοι που είπαν οτι στην αρχή ακουγεται ματσο μετά σε κουράζει.
Ανέβηκα λίγο σε χρήματα αλλα πίστεύω πωs κάνω την πιο σωστή επιλογή.

Παιδιά τελικά κατέληξα σε ενισχυτή Cayin252β και σε ηχεία Monitor Audio
RX8 τα άκουσα και έπαθα πλάκα για την μουσική που ακούω πάνε γάντι.
Είχαν δίκιο οι φίλοι που είπαν οτι στην αρχή ακουγεται ματσο μετά σε κουράζει.
Ανέβηκα λίγο σε χρήματα αλλα πίστεύω πωs κάνω την πιο σωστή επιλογή.

Καλορίζικα omen!..Οταν παραλάβεις και τα στήσεις, περιμένουμε εκτενή
παρουσίαση στην ενότητα "Παρουσιάσεις Συστημάτων"

Κινούμενος και ψάχνοντας ενισχυτή στην ίδια κατηγορία τιμής (με οροφή στα 650 ευρώ) για να οδηγήσει
τα RF-82II, έχω σχεδόν καταλήξει στον Nad C356 Bee (εναλλακτικά Harman Kardon HK-980) όμως.....
Οι νέες σκέψεις-προβληματισμοί μου, που προέκυψαν είναι:

* Θέμα βάρους-κατανάλωσης : Ο ΗΚ-980 ζυγίζει 12,7 κιλά με κατανάλωση 410 W, ενώ ο C356 είναι
4 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερος 8,7 δηλαδή, με κατανάλωση 350 W. Κι όμως ο ΗΚ-980 κοστίζει 389 ευρώ
ενώ ο C356 τα σχεδόν διπλάσια. Γιατί όμως ?? Δεδομένου πως το βάρος στον ενισχυτή είναι -κατά κάποιον
τρόπο- δείκτης μεγαλύτερου τροφοδοτικού άρα στιβατότερης-ισχυρότερης-ποιοτικότερης απόδοσης.
* Κάπου διάβασα τα χαρακτηριστικά του ΗΚ-980 και αναφέρεται ως "tube amplifier". Ανήκουν δηλαδή
σε διαφορετική κατηγορία - ο ΗΚ-980 λαμπάτος ενώ ο C356 τρανζιστοράτος ??

Παρακαλώ για τις διευκρινήσεις-αποσαφηνίσεις σας, έτσι ώστε να βοηθηθώ (επιτέλους) στην τελική επιλογή μου.

Last edited:
Κινούμενος και ψάχνοντας ενισχυτή στην ίδια κατηγορία τιμής (με οροφή στα 650 ευρώ) για να οδηγήσει
τα RF-82II, έχω σχεδόν καταλήξει στον Nad C356 Bee (εναλλακτικά Harman Kardon HK-980) όμως.....
Οι νέες σκέψεις-προβληματισμοί μου, που προέκυψαν είναι:

* Θέμα βάρους-κατανάλωσης : Ο ΗΚ-980 ζυγίζει 12,7 κιλά με κατανάλωση 410 W, ενώ ο C356 είναι
4 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερος 8,7 δηλαδή, με κατανάλωση 350 W. Κι όμως ο ΗΚ-980 κοστίζει 389 ευρώ
ενώ ο C356 τα σχεδόν διπλάσια. Γιατί όμως ?? Δεδομένου πως το βάρος στον ενισχυτή είναι -κατά κάποιον
τρόπο- δείκτης μεγαλύτερου τροφοδοτικού άρα στιβατότερης-ισχυρότερης-ποιοτικότερης απόδοσης.
* Κάπου διάβασα τα χαρακτηριστικά του ΗΚ-980 και αναφέρεται ως "tube amplifier". Ανήκουν δηλαδή
σε διαφορετική κατηγορία - ο ΗΚ-980 λαμπάτος ενώ ο C356 τρανζιστοράτος ??

Παρακαλώ για τις διευκρινήσεις-αποσαφηνίσεις σας, έτσι ώστε να βοηθηθώ (επιτέλους) στην τελική επιλογή μου.

δεν το προσεξες καλα , ο 980 ειναι τρανζιστορατος ενισχυτης. Το βαρος ενος ενισχυτη δεν ειναι απολυτοι κριτηριο, δες 2 μηχανηματα των 2000 ευρω και 1600 ευρω αντιστοιχα που ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια τους, τον audia flight III και τον Creek Destiny II, κοιτα τα specs τους και τσεκαρε το βαρος τους. Ειναι ελαφρυτεροι απο τον 980, σαν ενισχυτες ομως ειναι καποιες κλασεις ανωτεροι. Αν θες κατι μασιφ που να σου γεμιζει και το ματι, κοιτα αυτον σε παραπλησια τιμη http://www.auditorium.gr/index.php?productID=4

δεν το προσεξες καλα , ο 980 ειναι τρανζιστορατος ενισχυτης. Το βαρος ενος ενισχυτη δεν ειναι απολυτοι κριτηριο, δες 2 μηχανηματα των 2000 ευρω και 1600 ευρω αντιστοιχα που ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια τους, τον audia flight III και τον Creek Destiny II, κοιτα τα specs τους και τσεκαρε το βαρος τους. Ειναι ελαφρυτεροι απο τον 980, σαν ενισχυτες ομως ειναι καποιες κλασεις ανωτεροι. Αν θες κατι μασιφ που να σου γεμιζει και το ματι, κοιτα αυτον σε παραπλησια τιμη http://www.auditorium.gr/index.php?productID=4

Στο www.alatest.co.uk είναι που φαίνεται ως λαμπάτος ο ΗΚ-980 (tube Amplifier-----Yes) άρα έχουν κάνει λάθος.
Όχι δεν θέλω κάτι μασίφ για να μου γεμίζει το μάτι, αλλά το καλύτερο για τα αυτιά μου στα λεφτά που διαθέτω....!!!
Btw,κατανοόντας και το -ανωτέρω- σκεπτικό σου θα επιλέξω τον 356.

Υ.Γ. Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά στο post 48, του thread μου "Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ"
στο forum "Γενικά περί Δικάναλου Ήχου". Eυχαριστώ.

Στο www.alatest.co.uk είναι που φαίνεται ως λαμπάτος ο ΗΚ-980 (tube Amplifier-----Yes) άρα έχουν κάνει λάθος.
Όχι δεν θέλω κάτι μασίφ για να μου γεμίζει το μάτι, αλλά το καλύτερο για τα αυτιά μου στα λεφτά που διαθέτω....!!!
Btw,κατανοόντας και το -ανωτέρω- σκεπτικό σου θα επιλέξω τον 356.

Υ.Γ. Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά στο post 48, του thread μου "Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ"
στο forum "Γενικά περί Δικάναλου Ήχου". Eυχαριστώ.

ο 6800 δεν ξερω σε τι τιμη ειναι αυτη τη στιγμη, δεν στον εβαλα σαν προταση επειδη γεμιζει το ματι, αλλα επειδη μαζι με το ματι γεμιζει και το αυτι. Ειναι καλυτερος του Nad, μηχανημα που παιζει σε ταξη Α. Εχε τον σοβαρα υποψη σου.

Ο 356 στο τεστ του Ηχου ανεφερε τιμη αντιπροσωπιας 595 ευρω και υπεθεσα οτι στην αγορα θα ειναι ακομα πιο κατω ως ειθισται. Αν παει στο 700αρι εκει υπαρχουν κι αλλες σοβαρες επιλογες κ κοιτας αλλου.

Last edited:
Μην βιαστεις με τα RX8. Σε ένα συγκριτικό που είχε κάνει το hifi news με ομοειδή ηχεία, τα είχε βγάλει τα χειρότερα λόγω υπερβάλλοντος μπάσου(κάτι που διαπίστωσα και μόνος μου - αλλά σε άλλους μπορεί να αρέσει) . Αν θέλεις να σου στείλω το συγκεκριμένο συγκριτικό, πες μου.

ο 6800 δεν ξερω σε τι τιμη ειναι αυτη τη στιγμη, δεν στον εβαλα σαν προταση επειδη γεμιζει το ματι, αλλα επειδη μαζι με το ματι γεμιζει και το αυτι. Ειναι καλυτερος του Nad, μηχανημα που παιζει σε ταξη Α. Εχε τον σοβαρα υποψη σου.

Ο 356 στο τεστ του Ηχου ανεφερε τιμη αντιπροσωπιας 595 ευρω και υπεθεσα οτι στην αγορα θα ειναι ακομα πιο κατω ως ειθισται. Αν παει στο 700αρι εκει υπαρχουν κι αλλες σοβαρες επιλογες κ κοιτας αλλου.

Πριν 10 μέρες μου έδωσαν τιμή (από αντιπροσωπεία) για τον C355Bee (παλιό μοντέλο) 695 ευρώ.
Πριν 7 μέρες πήρα τιμή από κατάστημα για τον C356Bee στα 620 ευρώ. Για τον 6800 θα το ψάξω πάντως.
Ποιο τεύχος του Ήχου είχε τεστ τον 356 ??

Υ.Γ. Σχετικά με τη νέα πρότασή σου -τον 6800- να σου υπενθυμίσω ότι έχω τα Κlipsch RF-82II. Ταιριάζουν ??

Last edited:
Πριν 10 μέρες μου έδωσαν τιμή (από αντιπροσωπία) για τον C355Bee (παλιό μοντέλο) 695 ευρώ.
Πριν 7 μέρες πήρα τιμή από κατάστημα για τον C356Bee στα 620 ευρώ. Για τον 6800 θα το ψάξω πάντως.
Ποιο τεύχος του Ήχου είχε τεστ τον 356 ??

Υ.Γ. Σχετικά με τη νέα πρότασή σου -τον 6800- να σου υπενθυμίσω ότι έχω τα Κlipsch RF-82II. Ταιριάζουν ??

να παρεις τηλ τον αντιπροσωπο να κανονισεις ακροαση με τον ενισχυτη στο σπιτι σου στα ηχεια σου. Δεν ειναι σκληροηχοι οι xindak, κατα πασα πιθανοτητα ταιριαζει αλλα αυτο θα το διαπιστωσεις και μονος σου. Υπαρχει και ο Creek Evo II σε αυτη την τιμη. Τευχος ηχου θα κοιταξω να το βρω

να παρεις τηλ τον αντιπροσωπο να κανονισεις ακροαση με τον ενισχυτη στο σπιτι σου στα ηχεια σου. Δεν ειναι σκληροηχοι οι xindak, κατα πασα πιθανοτητα ταιριαζει αλλα αυτο θα το διαπιστωσεις και μονος σου. Υπαρχει και ο Creek Evo II σε αυτη την τιμη. Τευχος ηχου θα κοιταξω να το βρω

Μην κοπιάσεις άδικα Tyler, το βρήκα το τεύχος.
Merci.

Μην κοπιάσεις άδικα Tyler, το βρήκα το τεύχος.
Merci.

Διαβάζοντας το τεστ του Ήχου για τον C356, και συγκεκριμένα κάτω από το διάγραμμα
"Ισχύς-Παραμόρφωση-Ευαισθησία" τα σχόλια αναφέρουν:

"Yπό φορτίο 8Ω ο ενισχυτής αποδίδει 2 Χ 95 Wrms με ευαισθησία 350 mV, ενώ στα 4Ω
η τιμή διαμορφώθηκε στα 2 Χ 144 Wrms. Παρατηρούμε, ωστόσο, μια τόνωση της
παραμόρφωσης έως και τα περίπου 20W, κάτι το αρκετά ύποπτο"

Ερωτήσεις :

* Παραμορφώνει ο ενισχυτής -και μάλιστα σε χαμηλές εντάσεις μέχρι τα 20W- και γιατί
αυτό είναι ύποπτο ?? (δηλαδή επηρεάζει-επηρεάζεται και κάτι άλλο ??)
* Ποιος ο λόγος που η Nad "κρύβει" ισχύ -αναφέρει 2 Χ 80 Wrms/8Ω- ενώ ο Ήχος τον
μετράει στα 2 Χ 95 Wrms/8Ω ??
* Mήπως τα παραπάνω αποτελούν "ψιλά γράμματα" και λεπτομέρειες κατηγορίας
"ψύλων στ' άχυρα" για έναν entry level ενισχυτή ??