Ολοκληρωμενος για elac fs 248

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Τα ηχεια ειναι αυτα

O χωρος ειναι 4,5 Χ 6,5, η αποσταση των ηχειων μεταξυ τους ειναι 3 μετρα, η θεση ακροασης στα 4,5. Δεν ξερω αν εχει σημασια, αλλα τα ηχεια απεχουν απο τους πλαινους τοιχους περι τα 70-75 εκατοστα, ενω πισω τους υπαρχει "αερας" κοντα στους 80 ποντους.

Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και για μεταχειρισμενο (ταβανι 2000), και σε καινουργιο μπορω να ανεβω λιγο ακομη.

Βασικη προυποθεση ο ενισχυτης να εχει λειτουργια HT passthrough (πχ krell 400xi, Hegel H100 / H200)

Γνωμες απο που να αρχισω ?
(θα προτιμουσα αν ξερετε να μου προτεινετε και καταστηματα που δινουν μηχανηματα για δοκιμη)

Ευχαριστω

Τα ηχεια ειναι αυτα

O χωρος ειναι 4,5 Χ 6,5, η αποσταση των ηχειων μεταξυ τους ειναι 3 μετρα, η θεση ακροασης στα 4,5. Δεν ξερω αν εχει σημασια, αλλα τα ηχεια απεχουν απο τους πλαινους τοιχους περι τα 70-75 εκατοστα, ενω πισω τους υπαρχει "αερας" κοντα στους 80 ποντους.

Ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και για μεταχειρισμενο (ταβανι 2000), και σε καινουργιο μπορω να ανεβω λιγο ακομη.

Βασικη προυποθεση ο ενισχυτης να εχει λειτουργια HT passthrough (πχ krell 400xi, Hegel H100 / H200)

Γνωμες απο που να αρχισω ?
(θα προτιμουσα αν ξερετε να μου προτεινετε και καταστηματα που δινουν μηχανηματα για δοκιμη)

Ευχαριστω

Κοίτα εδώ και κανόνισε ακρόαση αν μπορείς.....

Θενκς
Αλλα 75 βατ ? Μηπως ειναι καπως λιγα ?
Εχω καλομαθει στα 200 :D

Μην σου φαίνονται καθόλου λίγα. Δες το τροφοδοτικό του να δείς τί ρεύματα δίνει και μετά πές μου αν και ο τελικός σου μπορεί να τα δώσει....

Τον emotiva θα πάρει η μπάλα? Τα καημενούλια τα κεντρικά δεν τα σκέφτηκες? θα ακούν τα μεγάλα αδερφάκια τους και θα κλαίνε :bigcry:

Μην σου φαίνονται καθόλου λίγα. Δες το τροφοδοτικό του να δείς τί ρεύματα δίνει και μετά πές μου αν και ο τελικός σου μπορεί να τα δώσει....

Δεν γνωριζω απο τεχνικες προδιαγραφες....
Ο παρακατω ειναι αυτος που εχω:

Number of Channels: 3
Input Impedance:
Unbalanced – 47kohms
Balanced – 33kohm
Transformer Size: 850VA
Secondary capacitance: 60,000uF
Output Devices: 6 per channel
Amplifier Gain: 32db
Signal to Noise Ratio 1 watt: <98db
Full Power: <112db

Size: 17” W x 7.75” H x 19” D
Topology: Fully Discrete, Dual Differential, High Current, Short Signal Path Class A/B
Power output (all channels driven):
300 watts RMS @ 4 ohm (0.1% THD)
200 watts RMS @ 8 ohm (0.1% THD)
Power Band Response: 20 Hz to 20 kHz with less than .05db deviation at rated power
Broadband Frequency Response(-3db): 5Hz to 150kHz
Weight: 57 lbs (72 lbs boxed)

xpa3_top.jpg

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμενος για elac fs 248

Τον emotiva θα πάρει η μπάλα? Τα καημενούλια τα κεντρικά δεν τα σκέφτηκες? θα ακούν τα μεγάλα αδερφάκια τους και θα κλαίνε :bigcry:

Κανω μονο σκεψεις προς το παρον.

Θα κρατησω τον εμοτιβα για το κεντρικο, και ενα ζευγαρι πισω.

Σκεψεις....

Πολύ σωστή σκέψη, αν σε ενδιαφέρει η αναβάθμιση στη μουσική προχώρα! (Νόμιζα ότι τα πίσω θα συνεχίσουν με τον ΑV...)

ΥΓ Δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω ενισχυτή γιατί είναι εκτός δικού μου προϋπολογισμού οι ενισχυτές που κοιτάς και δεν έχω ακούσει κάτι...

Audia Flight III Tech Data

Output power Wrms 8 / 4 ohm 75W / 125
Amplifier stage gain 26dB
At maximum volume:
Frequency response (1Wrsm, -3db) 1Hz - 450KHz
Slew Rate (on 8 ohm) >80V/µS
THD <0,05%
S/N ratio >95dB
Unbalanced input impedance 51Kohm, 150pF
Balanced input impedance 30Kohm
Stand-by consumption less than 1W
Maximum consumption 400W
Dimensions and weight 420x90x420 (W x H x D), 12Kg
Shipping dimensions and weight 490x250x530 (W x H x D), 15Kg

Και γω δεν ξέρω πολλά αλλά μόνο από τα τονισμένα, θα λεγα ότι είναι ολίγον καλύτερος από αυτόν που έχεις τώρα....

Αμα πω οτι δεν καταλαβαινω θα με παρετε με τις πετρες ή θα φαω κανα ban ???

Αμα πω οτι δεν καταλαβαινω θα με παρετε με τις πετρες ή θα φαω κανα ban ???

Ελα απλό είναι !

Ο Audia έχει μεγαλύτερο εύρος από τον Emotiva, με μικρότερη παραμόρφωση και καλύτερο τροφοδοτικό!! Ξέρεις πολλούς ενισχυτές που ενώ δηλώνουν πχ 2x125=250W / 4Ω τροφοδοτικό έχουν maximum consumption 400W??

+1000
Ο παραπανω ενισχυτης εχει απιστευτες ικανοτητες οδηγησης μεταξυ
των αλλων καταπληκτικων χαρακτηριστικων του

Ενδεικτικα εχει παιξει σημαντικα καλυτερα απο ενα krell τελικο
δυνατοτητων 250w/8ohm-500w/4ohm και μαλιστα οδηγοντας
πολυ δυσκολα ηχεια μαγνητοστατικα πανελ
Απιστευτα καλη σχεδιαση κυκλωματος

Καλησπέρα.
Πρώτο απ' όλα,νομίζω ότι υπάρχουν συνφορουμίτες που έχουν το συγκεκριμένο ηχείο και θα μπορέσουν να σε διαφωτίσουν καλύτερα.
Καλό θα ήταν να μας πείς και τις διαστάσεις του χώρου σου.
Πάντως από προσωπική εμπειρία μα το μοντέλο 510(βάσης) της εταιρείας χμ,χμ,χμ. Γαργαντούας.
Ρουφούσε τον AVM evolution και δεν του έφτανε.Οταν με μεγάλη μου λύπη το αποχωρίστηκα,το άκουσα στον επόμενο ιδιοκτήτη με τα monoblocks της Audionet,ήταν κυριολεκτικά άλλο ηχείο.
Δοκίμασε πριν εκταμιεύσεις.