ολοκληρωμενος η' σετ προ/τελικος για πικαπ?

pakipakito

New member
14 May 2016
12
Καλημερα σε ολο το forum!
Aντιμετωπιζω ενα προβλημα ως αδαης..Μολις ολοκληρωσα τη κατασκευη ενος Lenco και μου εχει μπει το μικροβιο της αναβαθμισης και του ενισχυτη. Εχω εναν YAMAHA AS501 (και οχι τον AS500)που τον πηρα με την προοπτικη να τον συνδεω και στη ΤV και ισως να ακουω και αλλα εκτος απο βινυλιο και CD. Κατι τετοιο δεν συνεβη βεβαια ποτε αφου ακουω κυριως βινυλιο (εχω περιπου 1000+ δισκους και αυξανονται γρηγορα :-) ), δεν συνδεεται ποτε με την TV ουτε προκειται... Με το CDplayer ειμαι γενικα ικανοποιημενος απλα θα ηθελα να αναβαθμισω την ενισχυση ωστε να αναδεικνυει το πικαπ (το οποιο καποια στιγμη θα αναβαθμισω κιολας). Ηχεια τα Μοnitor Audio Bronze BX5.
Η ερωτηση μου ειναι αν ειναι καλυτερα να ψαξω για σετ προ/τελικου η καποιον καλυτερο ολοκληρωμενο με καλο phono που ισως να εχει και για MC ....
Budget γυρω στα 1000ευρω..Ανοιχτος και σε προτασεις :ears:

Re: Απάντηση: ολοκληρωμενος η' σετ προ/τελικος για πικαπ?

Καινουργιο μαλλον μιας που δεν το κατεω και πολυ.. Απο μουσικη κυριως jazz, prog.rock, rock! :-)

Σε ζεύγος προ-τελικού πάμε όταν το ζητούμενο είναι η οδήγηση δύσκολων σχετικά ηχείων (<=4Ω impedance) σε μεγάλους χώρους ακρόασης και η καλύτερη ποιότητα ήχου, με τίμημα το υψηλότερο κόστος και του interconnect συμπεριλαμβανομένου.
Για phono MC καλύτερα εξωτερικό. Για 1000 nad C165 BEE και nad C275 bee αλλά μεταχειρισμένο. Καινούργιο σ' αυτά τα χρήματα δεν θα βρεις.

OK, προτεινεις δηλαδη σετ προ/τελικου...Τα ηχεια μου ομως ειναι σχετικα ευκολα( 8Ω, sensitivity 90dB), o χωρος μικρος ( 20-25τμ.) και οι εντασεις μικρο/μεσαιες. Σε αυτα τα πλαισια και ενας ολοκληρωμενος δεν θα εκανε την ιδια δουλεια? Υπαρχει ομως καποια διαφορα οσον αφορα την επιλογη ειδους ενισχυσης οταν η πηγη θα ειναι κυριως πικαπ και σε αυτο το περιπου το budget? Το MC μπορω και να το αφησω εξω προς το παρον και να το δω αργοτερα με εξωτερικο οπως λες.

Δεν είναι απαραίτητο να πάρει σετ και ένας ολοκληρωμένος Nad μια χαρά είναι,θα περισσέψουν και αρκετά χρήματα για εξωτερικό phono

εννοεις καποιον σαν το NAD 356? και αφου αυτος ειναι ολοκληρωμενος γιατι χρειαζεται ΚΑΙ εξωτερικο phono?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ολοκληρωμενος η' σετ προ/τελικος για πικαπ?

εννοεις καποιον σαν το NAD 356? και αφου αυτος ειναι ολοκληρωμενος γιατι χρειαζεται ΚΑΙ εξωτερικο phono?

Γιατί δεν έχει phono..και αν είχε δεν θα μπορούσε να ήταν της ποιότητας ενός καλού εξωτερικού phono,αφού σ'ενδιαφέρει το βινύλιο

OK, προτεινεις δηλαδη σετ προ/τελικου...Τα ηχεια μου ομως ειναι σχετικα ευκολα( 8Ω, sensitivity 90dB), o χωρος μικρος ( 20-25τμ.) και οι εντασεις μικρο/μεσαιες. Σε αυτα τα πλαισια και ενας ολοκληρωμενος δεν θα εκανε την ιδια δουλεια? Υπαρχει ομως καποια διαφορα οσον αφορα την επιλογη ειδους ενισχυσης οταν η πηγη θα ειναι κυριως πικαπ και σε αυτο το περιπου το budget? Το MC μπορω και να το αφησω εξω προς το παρον και να το δω αργοτερα με εξωτερικο οπως λες.

Όχι. απλώς εξηγώ πότε χρειάζεται σετ προ-τελικού. Κι ένας καλός ολοκληρωμένος 2x100 W όπως σου προτάθηκε θα κάνει τη δουλειά του.

Αν παω για ολοκληρωμενο, ΝΑD προτεινετε με τα monitor audio? θα πρεπει σε αυτη τη περιπτωση να παρω και phono stage... Οι ολοκληρωμενοι που εχουν ηδη phono (oπως ο δικος μου) λεει τιποτα phono τους η' θα πρεπει να παρω ουτως η' αλλως εξωτερικο? το ενσωματωμενο phono πιο ακριβων ολοκληρωμενων οπως ο YAMAHA S2000 ειναι μηπως καλυτερο και αρκετο απο μονο του?

Ένα εξωτερικό phono προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ρυθμίσεις για αρκετές κεφαλές μελλοντικά. Επίσης θα επιβιώσει αναβαθμίσων στα ενισχυτικά.
π.χ. ένα καλό για αρχή είναι το ifi phono

Υάρχει και το νέο iFI micro iPhono2 αλλά δεν ξέρω αν κυκλοφορεί.

χωρις να ξερω πολλα θα σου πω τι εκανα εγω οταν σκεφτομουν να αλλαξω ενα μεταχειρισμενο ηχοσυστημα που μολις ειχα παρει επειδη δεν ημουν ευχαριστημενος απο την ποιοτητα του ηχου.
χωρις να ξερω τι ακριβως δεν μου αρεσε αρχησα να κοιταω για ολοκληρωμενο ή προ/τελικο ενισχυτη και ηχεια. Να σου πω οτι το μεταχειρισμενο που ειχα στην κατοχη μου αποτελειτο απο ενισχυτη pioneer a115 (20 ετιας) και ηχεια ιδιοκατασκευη που του ειχαν στοιχησει τα υλικα για να τα φτιαξει πανω απο 1000 ευρω (το οποιο δεν λεει και κατι αλλα μαλλον δεν ειναι και ενα μετριο ηχειο).
Οποτε αφου κοιτουσα διαφορους συνδυασμους (ολοκληρωμενο ή προ/τελικο ενισχυτη και ηχεια) και ειχα φτασει σε ενα καλο budget βρηκα μια αγγελια για ολοκληρωμενο λαμπατο tsakiridis aeolos και τον ακουσα με τα δικα μου ηχεια (τα οποια σκεφτομουν να αντικαταστησω).
Εμεινα πολυ ευχαριστημενος, ειχε ανωτερο ηχο απο διαφορους προ/τελικους ενισχυτες και ηχεια που ειχα ακουσει και ηταν σε υψηλο budget. Οποτε τον πηρα και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.
Γνωρισα και τους αδερφους Τσακιριδη οι οποιοι μου εδωσαν πολυτιμες συμβουλες για την σωστη χρηση του ενισχυτη και μου ειπαν μελλοντικα αμα θελω μπορουμε με χαμηλο κοστος να τον αναβαθμισουν. Το πιο συμαντικο ειναι οτι αυτα τα μηχανηματα ειναι τιμια για τα λεφτα τους, ειναι ελληνικης κατασκευης και οι κατασκευαστες ειναι ανθρωποι με πολυ μερακι και αγαπη για αυτο που κανουν.

Αυτη την στιγμη εχουν εναν μεταχειρισμενο aeolos στο μαγαζι τους σε καλη τιμη νομιζω κατω απο 500 με καινουργιες λαμπες, γιατι δεν το κοιτας μιας και τα ηχεια σου ειναι ευκολο να οδηγηθουν (γιατι εχουν υψηλη ευαισθησια). ζητα να στον δωσουν για ακροαση, δεν νομιζω να στο αρνηθουν. 

Last edited by a moderator:
Καλησπερα και απο μενα. Τι πικαπ/κεφαλη εχεις? Το σετακι προ-τελ της nad που προταθηκε αν και τιμιο στην κατηγορια του νομιζω ειναι overkill για τα συγκεκριμενα ηχεια, ποιοτικα και απο θεμα οδηγικης ικανοτητας. Μια καλη λυση ειναι ενας ολοκληρωμενος με ενα εξωτερικο phono για μελλοντικη ευελιξια σε κεφαλες, γιατι οχι και mc.
Στη θεση σου θα κοιτουσα και σε μεταχειρισμενα. Αν εχεις ενδοιασμους μπορεις κατα την αγορα να κανεις ελεγχο/ μετρησεις σε καποιον εμπειρο τεχνικο και αν το μηχανημα ειναι αψογο προχωρας. Αυτες τις μερες π.χ. ειδα τυχαια εναν Nad C370 στις αγγελιες των forums γυρω στα 250 Ευρω. Λυση που πιστευω θα σε καλυψει απολυτα εαν ειναι ενταξει το μηχανημα. Αν αρχισεις να ψαχνεις στις αγγελιες θα βρεις πολλες ευκαιριες. Απο εκει και περα πριν οποιαδηποτε αγορα το καλυτερο θα ηταν μια ακροαση με τα ηχεια σου.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα και ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τις προτασεις!

Exω ενα Lenco που του αλλαξα το plinth αλλα κρατησα τον βραχιονα(θα τον αλλαξω καποια στιγμη με Jelco 250ST). Κεφαλη PEARL με Jico Sas.

Θα κοιταξω και την προταση του aeolos αλλα αν καταλαβα καλα, ειτε σετ προ/τελικου ειτε ολοκληρωμενος με phono η' χωρις, θα πρεπει να παρω και εξωτερικο phono stage...Το budget δηλαδη ανεβαινει :-) Αν ειναι ετσι ισως να ξεκινησω απο εκει, παιρνοντας ενα καλο phono stage οπως αυτο που προταθηκε παραπανω για τον ΥΑΜΑΗΑ που ηδη εχω, που εχει βεβαια ενσωματωμενο phono και σε δευτερο χρονο θα παω μαλλον για αλλον ολοκληρωμενο. Απ'οτι καταλαβαινω οι περισσοτεροι προτεινετε για τα Monitor Audio κατι σε ΝΑD... Ο NAD 356 ειναι αρκετος η' μηπως ειναι "πολυς" κιολας γι'αυτα τα ηχεια? Αν βαλω τωρα phono stage πανω στο ηδη υπαρχον του ΥΑΜΑΗΑ δεν υπαρχει κινδυνος για τα ηχεια η' να αρχισει να ενισχυει τοσο το σημα του πικαπ που να ακουγεται hum? Υπαρχει και καποια αλλη προταση για σχετικα φθηνο phono?

Καλημερα και ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τις προτασεις!
Αν βαλω τωρα phono stage πανω στο ηδη υπαρχον του ΥΑΜΑΗΑ δεν υπαρχει κινδυνος για τα ηχεια η' να αρχισει να ενισχυει τοσο το σημα του πικαπ που να ακουγεται hum? Υπαρχει και καποια αλλη προταση για σχετικα φθηνο phono?

Την έξοδο του phono θα την συνδέσεις σε μια είσοδο line του ενισχυτή σου. Όχι αλλού.

Ο Nad είναι πολύ καλός.
Προτιμούμε έναν ρωμαλέο ενισχυτή από έναν μη ρωμαλέο.
Δεν παραμορφώνει και δεν κινδυνεύουν τα ηχεία μας να καούν

Θα συνδεσω την εξοδο του phono stage σε εισοδο line παρακαμπτοντας το built-in phono και ετσι δεν θα υπαρχει και θεμα θορυβου, σωστα?

Οταν λες ρωμαλεος πως το εννοεις? (βαση RMS, watt στα 8Ω η'τιποτα αλλο?) sorry για την μαλλον χαζη ερωτηση :-)

Καποια αλλη προταση ισως για phono stage?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ολοκληρωμενος η' σετ προ/τελικος για πικαπ?

Θα συνδεσω την εξοδο του phono stage σε εισοδο line παρακαμπτοντας το built-in phono και ετσι δεν θα υπαρχει και θεμα θορυβου, σωστα?

Οταν λες ρωμαλεος πως το εννοεις? (βαση RMS, watt στα 8Ω η'τιποτα αλλο?) sorry για την μαλλον χαζη ερωτηση :-)

Καποια αλλη προταση ισως για phono stage?

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις.
Ρωμαλέος=επάρκεια ρευμάτων,άρα μπορεί να οδηγεί με άνεση τα ηχεία

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ολοκληρωμενος η' σετ προ/τελικος για πικαπ?

:grinning-smiley-043