Ολυμπιακός-Φιορεντίνα σε 4Κ σε Cosmote TV!

AkisP

New member
Ο τελικος του Conference League θα μεταδοθει σε 4Κ από την ΑΕΚ Αρενα από την Cosmote TV.

Ηθελα να ξέρω, η μετάδοση θα γίνει με κάμερες και συνεργεία της Cosmote, σωστά? Αρα υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής εικόνας σε ανάλυση 4Κ!

Αν ναι, μπράβο στην Cosmote.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

timiman

New member
28 June 2019
30
Η μετάδοση έγινε σε 4Κ, αλλά έχω αμφιβολίες αν οι κάμερες ήταν 4Κ. Περισσότερο για upscaled 1080P μου φάνηκε. Και ιδιαίτερα στα πλάνα της side camera όπου οι παίχτες δεν είχαν την ανάλογη καθαρότητα από απόσταση που έπρεπε να είχαν. Συν τοις άλλοις, αν όντως είχαν 4Κ κάμερες, γιατί δεν υπήρξαν 4Κ μεταδόσεις ελληνικών διοργανώσεων την χρονιά που πέρασε;
"Πολύ βρώμα ή δουλειά!"

aneas

Senior Member
8 March 2024
470
Tι να το κάνεις το 4Κ
όταν οι κάμερες στα groplan έτρεμαν χειρότερα και απο κομπρεσέρ, πρώτη φορά είδα τέτοιο πράγμα.
Ο σκηνοθέτης πρέπει να ήταν άρρωστος; άσχετος; δεν είχε ιδέα απο σκηνοθεσία αγώνα ποδοσφαίρου, αλλού ήταν η φάση αλλού έδειχνε, όχι μια ή δύο φορές αλλά στο σύνολο του αγώνα, δεν ήξεραν καν να διαχειριστούν τα replay, τον κενό χρόνο.

Καμία μα καμία αίσθηση παραγωγής 2024. Άνετα θα έλεγες το όλο σύνολο ανήκει στην δεκαετία του 90.

Aπό εμένα μηδέν σε όλη την παραγωγή.

AntonisTz

AVClub Enthusiast
16 November 2019
792
Συν τοις άλλοις, αν όντως είχαν 4Κ κάμερες, γιατί δεν υπήρξαν 4Κ μεταδόσεις ελληνικών διοργανώσεων την χρονιά που πέρασε;
"Πολύ βρώμα ή δουλειά!"
Δεν ήταν υποχρεωμένοι για 4Κ παραγωγή από την Uefa;

timiman

New member
28 June 2019
30
Δεν ήταν υποχρεωμένοι για 4Κ παραγωγή από την Uefa;
Πολύ πιθανό να ήταν υποχρεωμένοι. Αλλά δεν έπεισε η "4Κ παραγωγή". Δείτε πχ στον τελικό του CL το Σάββατο πόσο καθαρά θα φαίνονται οι παίχτες στα πλάνα από την κεντρική κάμερα και συγκρίνετε τα με αυτά της Τετάρτης. Και σημειώνω ότι δεν ήταν θέμα bandwidth αλλά καθαρά θέμα upscaling από native 1080P κάμερες. Οι κάμερες της Cosmote έχουν ένα τεράστιο HD1080 στο πλάι τους. Δυστυχώς δεν έτυχε να δω κάποιο πλάνο κατά την διάρκεια του αγώνα για να επιβεβαιώσω την θεωρία μου.

timiman

New member
28 June 2019
30
Ο ήχος σας ικανοποίησε; εμένα μου φάνηκε σαν να ήταν χαμηλομενος...
Ήταν χαμηλωμένος. Αλλά νομίζω πλέον δεν υπάρχει volume normalization σε καμία ελληνική παραγωγή μεταδόσεων από κανένα πάροχο.

• Like
Reactions: pauleta

pauleta

Senior Member
25 July 2014
340
Αθήνα
Ήταν χαμηλωμένος. Αλλά νομίζω πλέον δεν υπάρχει volume normalization σε καμία ελληνική παραγωγή μεταδόσεων από κανένα πάροχο.
Το θεωρώ μεγάλο φάουλ από μεριάς τους. Αθλητικός αγώνας χωρίς το σωστό ήχο από την εξέδρα, χάνει το 50% της απόλαυσης για εμένα. Είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε 400αρι στο στίβο...

Hacker?pcs

AVClub Enthusiast
22 August 2010
853
Η Nova στο final four είχε πολύ ωραίο ήχο κερκίδας και μάλιστα έκανε κάτι πρωτοποριακό, στο κανάλι της στο YouTube είχε live streaming κάμερα της στις κερκίδες ΠΑΟ/οσφπ σε ημιτελικούς και τελικό κατά τη διάρκεια των ματς

Η Cosmote βέβαια πάντα έχει ήχο γηπέδου διαθέσιμο σε 2ο stream ήχου, δεν το έψαξα αν είχε στον τελικό αυτόν

Last edited:

christos_k

Established Member
27 July 2010
284
Maroussi
Ναι επιβεβαιωνω οτι στο τελικο του conference, μπορουσες να απομονωσεις τη περιγραφη και να εχεις μονο ήχου γηπέδου.

Αλλωστε, ειναι ο μοναδικος τρόπος για να δω εγω προσωπικα αγωνα ολυμπιακου...

Mountain

New member
5 March 2011
75
Πάντως το όποιο 4Κ είχε η Cosmote, δεν ήταν σταθερό. Εναλλασσόταν με 1080. Σπάσιμο νεύρων

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,265
Οι κάμερες της Cosmote έχουν ένα τεράστιο HD1080 στο πλάι τους.
Εχω δει και καμερες να γραφουν στο πλαι 4κ αλλα τι να το κανεις εαν το σημα του καναλιου ειναι μεχρι 1080

• Like
Reactions: Kirikosgeorgas