Ομοιομορφία Λευκού σε PANASONIC AT6000

Wizard.

New member
Καλησπέρα σας.

Ύστερα από καιρό που παρακολουθώ το forum αποφάσισα τελικά να πάρω προβολέα (πριν απο 2 μήνες)
και τελικά πήρα τον PANASONIC AT6000. Βασικά ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των LCD. Αυτό
που ήθελα να σας ρωτήσω ειναι για τα προβλήματα στην ομοιομορφία λευκού γιατι το παρατήρησα άμεσα στις πρώτες ώρες σε λευκό PATTERN.

Ρυθμίσεις: Colour Normal , Lamp Eco

Στο λευκό PATTERN που έβαλα παρατήρησα οτί ενώ με την ίριδα στο ΟΝ η εικόνα φαίνεται λευκή εκτός από την πολύ ακριανή αριστερά πλευρά/γωνία ήταν πολύ ελαφρώς κυανή. Οταν όμως κάνω την ιριδα OFF η εικόνα γίνεται η μισή απάνω κυανή και η μισή κάτω και προς δεξιά ελαφρώς ροζ.Στις έγχρωμες ταινίες βέβαια ως συνήθως δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα αλλά δεν θα μπορούσα να δω ασπρόμαυρη ταινία με την ιριδα OFF γιατί θα φαινόταν ροζ (ελαφρώς) η μισή εικόνα.
Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα παρουσιάζεται με την ελάχιστη μετακίνηση των χρωματικών φίλτρων , είναι από σκόνη
η μήπως θεωρούν οι κατασκευαστές οτι δεν πειράζει να είναι έτσι. Πάντως διορθώνεται με την ιριδα ΟΝ, όχι όμως 100%.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτό το πρόβλημα διορθώνεται με τις πολλές ρυθμίσεις που έχει ο προβολέας .

Ο προβολέας έχει 40 ώρες τώρα και κατά τα άλλα φαίνεται πολύ καλός και έχει φοβερό φακό από ότι βλέπω.

Θα πρέπει να μάθεις να ζείς με αυτό φίλε μου. Η ανομοιομορφία είναι χαρακτηριστικό των LCD προβολέων και όχι πρόβλημα (η ελαφριά ανομοιομορφία και όχι η πολύ έντονη) . Πάντως να ξέρεις εκτός από τις ασπρόμαυρες ταινίες δεν θα έχεις κάποιο θέμα στις υπόλοιπες. Τέλος, δεν διορθώνεται με ρύθμιση να έχεις υπόψιν σου.

(ένα κόλπο να δεις αν φταίει η λάμπα σου για την έντονη ανομοιομορφία είναι να την βγάλεις και να την ξανατοποθετήσεις να έχεις υπόψιν σου)

Επίσης καλησπέρα.. :grinning-smiley-043

Aν παραμείνει οπώς είναι το καταλαβαίνω. Αυτο που φοβάμαι είναι μήπως με τον καιρό χειροτερευσει βασικά από ότι έχω διαβάσει. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτό που με σώζει για να μπορώ να δω ασπρόμαυρες ταινίες ειναι όσες ρυθμίσεις έχουν την ιριδα ON.
Και δεν είχα καταλάβει οτι οι LCD δεν κάνουν για ασπρόμαυρες ταινίες.

Προφανώς πιστευω τότε (σε χειρότερη περίπτωση) θα μπορεί να το διορθώσει το service , αν και δεν ξέρω αν θα μπορεί να το διορθώσει προς το 100%. μπορεί; Υπάρχει αυτή η περίπτωση διόρθωσης;

Re: Απάντηση: Ομοιομορφία Λευκού σε PANASONIC AT6000

Aν παραμείνει οπώς είναι το καταλαβαίνω. Αυτο που φοβάμαι είναι μήπως με τον καιρό χειροτερευσει βασικά από ότι έχω διαβάσει. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτό που με σώζει για να μπορώ να δω ασπρόμαυρες ταινίες ειναι όσες ρυθμίσεις έχουν την ιριδα ON.
Και δεν είχα καταλάβει οτι οι LCD δεν κάνουν για ασπρόμαυρες ταινίες.

Προφανώς πιστευω τότε (σε χειρότερη περίπτωση) θα μπορεί να το διορθώσει το service , αν και δεν ξέρω αν θα μπορεί να το διορθώσει προς το 100%. μπορεί; Υπάρχει αυτή η περίπτωση διόρθωσης;

αν ισχυει, -που απο οσο λεει ο Γιαννης παρακατω ισχυει, οι προβολεις τεχνολογιας LCD ειναι deal breaker για οποιον βλεπει ασπρομαυρες ταινιες.
πολυ ενδιαφερον αυτο!

Ισχύει το ότι θα χειροτερεύει σε βάθος χρόνου ή και οτί μπορεί να διορθωθεί αργότερα από το service;

Αν βέβαια δεν είναι το πρόβλημα από την λάμπα.

Από το service δεν μπορεί να διορθωθεί πλην να σου αντικαταστήσουν τον προβολέα ή το οπτικό, πράγμα σπάνιο για τέτοιου είδους πρόβλημα μιας και αποτελεί εγγενή αδυναμία της τεχνολογίας και όχι συγκεκριμένο πρόβλημα (δηλαδή και να στον αντικαταστήσουν ο επόμενος πάλι θα έχει θέμα, μεγαλύτερο?μικρότερο?θα έχει πάντως).

Θα ήθελα να ρωτήσω ξανά σχετικά με τον αν χειροτερεύει η περίπτωση με τη χρωματική ανομοιομορφία γιατί δεν κατάλαβα καλά στην απάντηση που αναφερόταν.Και σε περίπτωση που χειροτερεύει αν ξεκινάει πριν την αλλαγή της πρώτης λάμπας και αν φαίνεται σημαντική επιδείνωση εκείνο το διάστημα. (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση γήρανσης τω υλικών που όπως και να έχει θα φθαρούν και προφανώς θα χαλάει η εικόνα )

Η χρωματική ανομοιομορφία επιδεινώνεται με το πέρασμα των ωρών στο 99,99% των περιπτώσεων. Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρντ ωρών που συμβαίνει αυτό. Επίσης, σπάνια επιδεινώνεται τόσο πολύ ώστε να καταστεί η θέαση αδύνατη στον προβολέα. Μπορεί να ενοχλεί σε κάποια πλάνα, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο προβολέας πάει στα σκουπίδια.

Αναφέρομαι και στην περίπτωση των ασπρόμαυρων ταινιών η σε ασπρόμαυρα πλάνα σε έγχρωμη ταινία. διότι τώρα για μπορεί να διορθωθεί με την ΙΡΙΔΑ ON κυρίως σε Normal colour mode, (δίνει μάλλον πιο πολύ φως εκεί που το χάνει, δεν ξέρω ακριβώς). ΑΝ για κάποιο λόγο μετά δεν διορθώνεται με την ΙΡΙΔΑ σε ασπρόμαυρα πλάνα θα έχει σχεδόν το 1/3 της επιφάνειας της εικόνας ελαφρώς ροζ απόχρωση κάτι το οποίο θα φανεί αμέσως.
Με την αλλαγή των ρυθμίσεων Normal,Cinema1 η ανομοιομορφία μετακινείται σε άλλο μέρος.

Πάντως ο προβολέας είναι ευκρινέστατος (για LCD δεν το περίμενα) και η διαφορά στην σύγκλιση των panel είναι η ελάχιστη.