Ομοιότητες & διαφορές

vagmak

Established Member
19 August 2009
262
Καλησπέρα σε όλους. Τελευταία με έχει πιάση μια τάση να σκέφτομαι για αλλαγές. Εχω τον τελικό Audiolab 8000P και Ολοκληρομένο σαν πρό τον 8000S. Και θα ήθελα να ρωτήσω εαν θα άκουγα κάποια διαφορα με τον Vincent SV-236MK
http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/tubeline/sv-236mk.html
Καταλαβαίνω οτι πάνω κάτω κινούνται στα ίδια επίπεδα budget αρα και επιδόσεων.
Μήπως όμως υπάρχουν διαφορές?
Δεν έχω παράπονο απο τα υπάρχον μηχανήματα, αλλά μου τα χαλάνε σε ποιό κλασσικά ακούσματα. (πολυμελή ορχήστρες)
Τι θα μπορούσα να κάνω με όριο τα 1500e? (Είναι και δύσκολες οι εποχές).
Σκεφτόμουν επίσσης μήπως περιμένω και τα νεα μηχανήματα της Audiolab, πόσο θα έχουν αναβαθμηστή ηχητικά?......δεκτές και άλλες προτάσεις. (Ηχεία Jamo D-830 & CDP Marantz 5003) Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Διαφορές σίγουρα υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα. Νομίζω ότι η καλύτερη βελτίωση θα ήταν η αντικατάσταση του 8000S με έναν καλό προενισχυτή. Με 1000 ευρώ παίρνεις αυτό το πολύ καλό μαραφέτι:
http://www.dared.gr/display.php?lang=EL&model=MC-7P
Με τα ίδια λεφτά παίρνεις ένα σετ προ-τελικού Audiolab και κάνεις διενίσχυση:
http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=158&page=1

Καλησπέρα σε όλους. Τελευταία με έχει πιάση μια τάση να σκέφτομαι για αλλαγές. Εχω τον τελικό Audiolab 8000P και Ολοκληρομένο σαν πρό τον 8000S. Και θα ήθελα να ρωτήσω εαν θα άκουγα κάποια διαφορα με τον Vincent SV-236MK
http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/tubeline/sv-236mk.html
Καταλαβαίνω οτι πάνω κάτω κινούνται στα ίδια επίπεδα budget αρα και επιδόσεων.
Μήπως όμως υπάρχουν διαφορές?
Δεν έχω παράπονο απο τα υπάρχον μηχανήματα, αλλά μου τα χαλάνε σε ποιό κλασσικά ακούσματα. (πολυμελή ορχήστρες)
Τι θα μπορούσα να κάνω με όριο τα 1500e? (Είναι και δύσκολες οι εποχές).
Σκεφτόμουν επίσσης μήπως περιμένω και τα νεα μηχανήματα της Audiolab, πόσο θα έχουν αναβαθμηστή ηχητικά?......δεκτές και άλλες προτάσεις. (Ηχεία Jamo D-830 & CDP Marantz 5003) Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Γιατί δεν κάνεις διπλοενίσχυση με τους δύο ενισχυτές που έχεις??Εγώ αυτό κάνω με τον audiolab 8000p και audiolab 8000a που έχω. Θα οδηγείς τα πρίμα με τον ολοκληρωμένο (που θέλουν και λιγότερο ρεύμα) και τα γούφερ με τον τελικό. Δεν παίζει ρόλο που δεν έχουν την ίδια ισχύ. Έχουν το ίδιο gain και αυτό είναι που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάντο και θα με θυμηθείς. Θα δεις μεγάλη διαφορά με κόστος μηδαμινό(ένα ακόμα καλώδιο ηχείων εκτός αν ήδη κάνεις διπλοκαλωδίωση). Πάντως είναι μεγάλο λάθος να δώσεις τον audiolab 8000s και να πάρεις προ τον 8000q και να μην εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα της διπλοενίσχυσης.

Υ.Γ Να προσέξεις μόνο να βγάλεις την μεταλλική λάμα που συνδέει τα tweeter με τα woofer γιατί θα κάψεις τους ενισχυτές!!!!.Αν έχεις απορίες για τον τρόπο σύνδεση ευχαρίστως να βοηθήσω.

Last edited:
Φίλε Savatage, ακούγετε αρκετά ενδιαφέρων η ιδέα της διπλοκαλωδίωσης, (και προπάντον οικονομική) & δεν έχω να χάσω τίποτα στο να δοκιμάσω.
Είναι κατανοητό το πώς γίνετε. (μια χαρά τα λες)
Απο εκει και πέρα πιστευεις οτι θα ακούσω διαφορά?!
Ξερω οτι δεν μπορώ να τα έχω όλα σε αυτή την κατηγορία, αλλα δεν μπορώ να δώσω και ένα κόσμο λεφτά.
Με ενδιαφέρη όταν ακούω π.χ. Tchaikovsky ή Ravel ή
ότι άλλο....να τα ακούω όλα, και όχι τα μισά. (εαν γίνετε αυτό)
Τα μηχανήματα εντωμεταξύ δεν έχουν προβλήμα τοποθέτησης (για να ψαχτό εκεί). Εκτός εαν είναι θέμα πηγής, και παω για άλλα.....

Κάνε την διπλοενίσχυση και αν δεν σου αρέσει μετά τα ξανασυζητάμε. Πάντως και τα ηχεία δεν είναι τίποτα τρομερό. Μικρούλικα είναι οπότε λογικό το βρίσκω με μεγάλα συμφωνικά έργα να μπερδέυουν. Ποιο πολύ πιθανό δηλαδή βρίσκω να φταίνε τα ηχεία παρά οι ενισχυτές. Πάντως με την διπλοενίσχυση όπως και να χει θα δεις διαφορά και σε αυτό το κομμάτι.

Υ.Γ Α και να συμπληρώσω ότι με τον vincent δεν θα ακούσεις καλύτερο ήχο από τι με την διπλοενίσχυση.

Δε νομίζω ότι φταίνε οι audiolab γι αυτό που ακούς. Τα ηχεία δεν τα ξέρω (ίσως να έχεις θέμα και εκεί), αλλά η πηγή σου σίγουρα δεν είναι ισάξια των ενισχυτών που έχεις.
-bye-

Last edited:
Ξεκίνα από την πηγή είναι ποιο εύκολο. Προτείνω DAC, είτε για να το συνδέσεις με PC, μετατρέποντας σε FLAC τα CD που έχεις, είτε για να το συνδέσεις με το CD5003.

Το V-DAC και το Audiokontrol λένε ότι είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους.
http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/audio-kontrol-1/
http://www.musicalfidelity.com/products/V-Series/V-DAC/V-DAC.asp

Στα 250 και 180 περίπου. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις παραπάνω χρήματα, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάτι και με τα ηχεία, αλλά αυτή είναι δική μου άποψη. Ο αντιπρόσωπος της MF μπορεί να σου δώσει να πάρεις σπίτι σου το V-DAC για δοκιμή το Σαββατοκύριακο, οπότε θα σου έλεγα να το προχωρήσεις έτσι (βέβαια να έχεις τα κατάλληλα καλώδια για να το συνδέσεις). Δοκιμάζεις χωρίς να σου κοστίσει κάτι και προχωράς ανάλογα με αυτό που θα ακούσεις.

Μόλις το δοκιμάσεις, έλα να τα ξαναπούμε.

Υ.Γ. Μην υποτιμάς την πηγή. Το ίδιο έκανα κι εγώ μέχρι που αποφάσισα να την αλλάξω.

Last edited:
Διπλοενισχυση με τα ενισχυτικα που εχεις και αναβαθμιση της πηγης ειτε με dac ειτε με αλλο cdp.Παντως με το v-dac δεν θα δεις διαφορα.
Τα ιδια ενισχυτικα ειχα το 1999,τα original εγγλεζικα audiolab.Μολις εκανα διπλοενισχυση σε ενα ζευγαρι mission που ειχα (751) η βελτιωση ηταν δραματικη,τα ηχεια σαν να μεγαλωσαν 3 φορες.

Διπλοενισχυση με τα ενισχυτικα που εχεις και αναβαθμιση της πηγης ειτε με dac ειτε με αλλο cdp.Παντως με το v-dac δεν θα δεις διαφορα.
Τα ιδια ενισχυτικα ειχα το 1999,τα original εγγλεζικα audiolab.Μολις εκανα διπλοενισχυση σε ενα ζευγαρι mission που ειχα (751) η βελτιωση ηταν δραματικη,τα ηχεια σαν να μεγαλωσαν 3 φορες.

Ακριβώς έτσι αισθάνθηκα και γω όταν έκανα διπλοενίσχυση με τους audiolab. Ότι μεγάλωσαν τα ηχεία:flipout:

Υ.Γ Δεν το λέω ειρωνικά.

Τα συγκεκριμένα ηχεία όντως φαίνονται αρκετά απαιτητικά σε ρεύμα.

Παιδιά είστε άψογoi! Θα κάνω διενύσχηση pro & τελικό με ηχεία, και θα κοιτάξω για DAC να δώ τι γίνετε...ή άλλη πηγή.
Προς το παρόν ψάχνομαι, γιατι το θέμα θα τρέξει σε 10-15 μέρες.
:SFGSFGSF:

....Ναι γι αυτό "τρώγομαι" με τα ενισχυτικά, μήπως δεν οδηγούνται σωστά τα ηχεία, και εαν μπορώ να κάνω κάτι....έτσι ήρθε η αρχική σκέψη για Vincent, επιδή έχουν υποδύναμη, αλλά και λάμπα στην προενίσχυση.
Να πώ την αμαρτία μου.....οτι εχω κάνει και την σκέψη μήπως δεν τραβάει ο τελικός, ίσος να είναι και βλακεία αυτό που σκέφτηκα......

....Ναι γι αυτό "τρώγομαι" με τα ενισχυτικά, μήπως δεν οδηγούνται σωστά τα ηχεία, και εαν μπορώ να κάνω κάτι....έτσι ήρθε η αρχική σκέψη για Vincent, επιδή έχουν υποδύναμη, αλλά και λάμπα στην προενίσχυση.
Να πώ την αμαρτία μου.....οτι εχω κάνει και την σκέψη μήπως δεν τραβάει ο τελικός, ίσος να είναι και βλακεία αυτό που σκέφτηκα......

Με την διπλοενίσχυση θα τραβήξει θέλει δε θέλει:a0210:

Ακόμα και να μην καταφέρεις κάτι με τον ολοκληρωμένο, παίρνεις άλλον έναν 8000 με 500 και είσαι μια χαρά.

Την πηγή να την κοιτάξεις οπωσδήποτε πάντως. Καλά τα εισαγωγικά marantz, αλλά για εισαγωγικά συστήματα...

......Ναι. Θέλω να δώ και τα νεα Audiolab τι θα λένε, είναι και η εποχή τους.
Γι αυτό δεν βιάζομαι τόσο.
Εχεις δίκιο, η πηγή οπωσδήποτε θα αναβαθμιστεί.

Τελικά είδα το φώς το αληθινό!!
Δοκίμασα διπλοενύσχιση...και να πώ την αλήθεια, δεν έμεινα και τοσο ευχαρηστιμένος.
Ναι! μεγάλωσε η εικόνα (και το ηχείο), αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε, κάτι με χάλαγε. Εξακολουθούσε να υπάρχει αυτή η ασάφεια σε ποιό δύσκολα έργα.
Μέχρι που αποφάσισα να αλάξω πηγή (harman kardon HD 990).....Τα είδα όλα!
Ισσοροπία, άνοιγμα σκηνής, βάθος, ανάλυση....και μουσικούλα να ρέει άφθονη. (Κατάλαβα πόσο συμαντικό κομμάτι είναι η πηγή στην αλυσίδα).
....πάντος θα ξανακάνω διπλοενύσχιση μια που έγινε η αρχή.
:smile:

Επειδή παραδέχεσαι πως παρά την υποδεέστερη πηγή, η διπλοενίσχυση είχε αποτέλεσμα, πρέπει να το επαναλάβεις με την νέα !

Εγώ έγινα οπαδός της (πολλαπλο)ενίσχυσης και τώρα δεν αλλάζω πλέον στρατόπεδο με τίποτε !
3πλοενίσχυση έχω στα δικά μου :smile: