Όνειρα Θερινής Νυκτός....!!!!

φίλε quevedo ο δίσκος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το ίδιο και η βελόνα...ενεδεχομένως να είναι λάθος το στήσιμο...anyway δεν ξέρω...απλά κάποια στιγμή θα βγώ στη γύρα με τα υποψήφια προς αγορά πικάπ...θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις....

Έχετε ποτέ αναλογιστεί ότι.... μια σανίδα (απο πλέξι -γκλάς η τύπου ξύλου) πωλείται από 400+ ευρώ και με αμφιβόλου ποιότητας βραχίωνα, το MK2 σε αυτή την αναλογία πόσο έπρεπε να κάνει? Και μιλάμε για μια Technics που εχει σπάσει τα κοντέρ σαν πρωτοπόρος σε όλους σχεδόν τους τομείς όσον αφορά αυτόν τον χώρο, μέχρι και στις κεφαλές έχει αξεπέραστες καινοτομίες!

Εδώ δεν έχεις καθόλου άδικο :music-smiley-005:

Δεν είναι τυχαίο οτι πάνω στο πλατώ του SL-1200, στηρίχθηκαν πολλά μοντέλα της Technics!
Συμφωνώ κι εγώ οτι το Technics είναι αξεπέραστο από τους σανιδάδες και τους "τορναδόρους" των σημερινών βιοτεχνιών.

Αφού πάντως παίζεις σε τέτοια επίπεδα, γιατί δε σκέφτεσαι και την παρακάτω περίπτωση?
Μπορούμε να βρούμε από Γερμανία ένα αντίστοιχο σε εξαιρετική κατάσταση σαν καινούριο και με εγγύηση για ένα ολόκληρο χρόνο!!!
Aπλά... δεν έχουν να πουν τίποτε απολύτως οι σημερινής "τεχνολογίας" συσκευές!!:HTEHETH63:

img0001fy.jpg

img0002qan.jpg

img0003ew.jpg

img0006db.jpg

Last edited:
Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα, πως γίνεται και κάνει ένας βραχίωνας η ένα πλατό τον ήχο vintage?
Ο Vintage ήχος μπορεί με δυό λόγια να περιγραφεί ως εξής:
Μειωμένο χαμηλό. Δηλαδή το χαμηλό δεν πάει τόσο χαμηλά όσο μπορεί να φτάσει με τα σημερινά μηχανήματα, αλλά από ένα σημείο και πέρα αποκόπτεται ομαλά.
Ελαφρά -λίγο- φουσκωμένο μεσοχαμηλό. Εκεί που δίνεται η εντύπωση του όγκου.
Λίγο πιο γεμάτα, αυξημένα μεσαία. Στη περιοχή συχνοτήτων που καλύπτουν συνήθως οι ανθρώπινες φωνές.
Μαλακή (soft) αποκοπή (roll off) των πολύ υψηλών συχνοτήτων.

Αυτός είναι ο Vintage ήχος. Καθόλου ακριβής, αλλά πολύ γλυκός και ευχάριστος. Ο ήχος που πετύχαιναν τα μηχανήματα αναπαραγωγής μέσης κατηγορίας της δεκαετίας του 1960 και αρχών του 1970. Και αρέσει πολύ ακόμα και σήμερα. Διότι ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας δισκογραφίας φτιάχτηκε στα μέτρα των μηχανημάτων αναπαραγωγής εκείνης της εποχής, έχοντας υπ' όψιν τον Vintage ήχο που παρήγαν.

Στο ερώτημα σου: Εάν ένα μηχάνημα -οποιοδήποτε- παρουσιάζει κατά την αναπαραγωγή τέτοιο χαρακτήρα, όπως περιγράφτηκε πιο πάνω, τότε απλά έχει Vintage ήχο! :smile:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση (λίγο πολύ γνωστά είναι), αλλά φαντάζομαι αναφέρεσαι σε προ ενισχυτές – τελικούς – ηχεία κλπ. Εγώ είχα θέση την απορία συγκεκριμένα και σχετικά με βραχίονες και πλατό, όπου Vintage ήχο “βγάζουν” μάλλον μόνο στην εμφάνιση.

Αυτοί που κυνηγάνε τον vintage ήχο τον θέλουν σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας τους, από την κεφαλή μέχρι τα ηχεία. Πιστεύω ότι εκεί ανήκουν και όσοι ακούν σήμερα με SME 309, Ortofon SPU κλπ.

καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην κουβέντα και στους προβληματισμούς μου...και ειδικότερα το φίλο Δημοκηδή και audiolytic για τις πολύτιμες συμβουλές τους....
θέλω να πιστεύω οτι δεν θα πάει κάτι στραβά μέχρι το τέλος(γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη ζωή τι γινεται....)...
η κίνηση έγινε και δόθηκε η "εντολή" να σεταριστεί η benz micro MC20E2-L MC στο εξής πικάπ...
http://www.oracle-audio.com/?action=produit_show&id=12
με τον εξής βραχίονα...
http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=32

και γι'αυτό που έλεγα περι γκαντεμιάς....μια υποχρεώση της τελευταίας στιγμής με τη δουλειά θα με κρατήσει μακρυά απο το σπίτι μέχρι την Παρασκευή,
οπότε και πρέπει να περιμένω για την παραλαβή και τις πρώτες εντυπώσεις....

και μια απορία...κοιτώντας το πικάπ και τη συνδεσμολογία του βλέπω οτι στο πίσω μέρος (και στο μέρος του βραχιονα) έχει το εξής:
http://natenablog.blogspot.gr/2011/08/oracle-paris-t.html
οπότε σε περίπτωση που θέλει κάποιος να αναβαθμίσει το υπάρχον καλώδιο, θα πρέπει να πάρει καλώδιο για phono rca σε rca σωστά?
απλά θα πρέπει να έχει και τη σχετική γείωση και όχι ενα οποιοδήποτε interconnect...τα λέω σωστά και εάν ναί έχετε να προτείνετε κάτι καλό...?

και πάλι ευχαριστώ...δεσμεύομαι για εντυπώσεις μόλις παραληφθεί

Kαλορίζικο!!!
Περιμένουμε τις θετικές σου εντυπώσεις...
Τελικά τα "όνειρα θερινής νυκτός" , έγιναν πραγματικότητα μια ...καλοκαιρινή μέρα!
Καλές ακροάσεις λοιπόν!!!!!!-bye-

(by the way... την Acutex 420 την κράτησες??)

Last edited:
και μια απορία...κοιτώντας το πικάπ και τη συνδεσμολογία του βλέπω οτι στο πίσω μέρος (και στο μέρος του βραχιονα) έχει το εξής:
http://natenablog.blogspot.gr/2011/08/oracle-paris-t.html
οπότε σε περίπτωση που θέλει κάποιος να αναβαθμίσει το υπάρχον καλώδιο, θα πρέπει να πάρει καλώδιο για phono rca σε rca σωστά?
Σωστά.
απλά θα πρέπει να έχει και τη σχετική γείωση και όχι ενα οποιοδήποτε interconnect...τα λέω σωστά και εάν ναί έχετε να προτείνετε κάτι καλό...?

Αντιθέτως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο phono interconnect θέλεις και να βάλεις για γείωση, τελείως ανεξάρτητη, ένα οποιοδήποτε καλώδιο.

και πάλι ευχαριστώ...δεσμεύομαι για εντυπώσεις μόλις παραληφθεί

Αναμένουμε...

"Αντιθέτως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο phono interconnect θέλεις και να βάλεις για γείωση, τελείως ανεξάρτητη, ένα οποιοδήποτε καλώδιο."

Aν η κεφαλή θα είναι ΜΜ χρειάζεται προσοχή στο καλώδιο ώστε να έχει χαμηλή χωρητικότητα.

Ευχαριστώ για τις ευχές...προς τον φίλο delamostre...την acutex την έχω πάνω στο mk2 και στρώνει...και είναι γεγονός οτι είναι εξαιρετική....όπως περιπτωσάρα είναι και η sonus...τρομέρη γλύκα.....Παναγιώτη εμείς θα τα πούμε προσωπικά μέσω mail

Λοιπόν επιστρέφω με κάποιες πρώτες εντυπώσεις απο την απόκτηση του πικάπ...καταρχήν να πώ οτι δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο ακροάσεις (όχι μόνο αντίστοιχης κατηγορίας) αλλά γενικά απο διαφορετικές σχολές πικάπ, πλήν του δικού μου mk2...έτσι αφού ξεπεράσαμε κάποιες μικρές δυσκολίες, λόγω απορύθμισης του βραχίωνα κατά τη μεταφορά (οπότε δεν γλύτωσα και τα σχετικά πήγαινε έλα στον αντιπρόσωπο)....όταν με το καλό στήθηκε στη θέση του, με κέρδισε με την εμφάνιση του...σημειωτέο το γεγονός οτι η γκρίνια απο την ετέρα ήταν μηδαμινή, λόγω εμφάνισης και μόνο..οπότε αυτό το οποίο έμεινε να κάνω και μην περιμένοντας να ζεσταθούν οι λάμπες του tri, ήταν να ακούσω το επίμαχο τραγούδι τον tindersticks (http://www.youtube.com/watch?v=NhO_JVgl7Wc), το οποίο θα αποτελούσε και το σημείο σύγκρισης με το mk2...με το πρώτο άκουσμα δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου...απίστευτη ησυχία...ουδεμία υποψία "θορύβου" απο την μετάδοση, οπότε και ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο μου...όμως αμέσως άρχισα να μπαίνω στη διαδικασία να προσπαθήσω να καταλάβω τις διαφορές σε σχέση με το mk2...με λίγα λόγια πιο καθαρά σώματα, πιο σφιχτό μπάσο, απίστευτες ψιλές (σε σημείο που νομίζω οτι για πρώτη φορά άκουγα το super tweeter του harbeth)...γενικά μια εξ'ολοκλήρου αναβάθμιση σε σχέση με το mk2...βέβαια θα πεί κάποιος οτι είναι και υπερδιπλάσιο το κοστολόγιο (σε τιμές κτήσης της τότε εμπορικής αξίας)...αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι είχα κάνει απόπειρα να ακούσω την benz στο mk2, αλλά την κέρδισε κατά κράτος η acutex 420 str...επίσης επειδή ακούω μουσική αρκετά αργά τη νύχτα, με το mk2 για να ακούσω "σωστά" τα όργανα έπρεπε να σηκώνω την ένταση λίγοοοο ακόμη, ενώ στις αντίστοιχες εντάσεις με το paris είμαι παραπάνω απο οκ...μάλλον έχει να κάνει με την έλλειψη θορύβου κατά την κίνηση...δεν ξέρω...τέλος να πώ οτι πλέον είναι ξεκάθαρη η υπεροχή της αναλογικής αναπαραγωγής σε σχέση με την ψηφιακή...τώρα καταλαβαίνω αυτό το οποίο γράφουν αρκετά μέλη προς τους νεότερους οτι για την αναλογική αναπαραγωγή πρέπει κάποιος να διαθέσει κάποιο ποσό απο τα 800,00 και πάνω για να απολαύσουν τα οφέλη της και ακουστικώς...στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον Ανδρέα απο την orpheus audio για την άμεση εξυπηρέτηση και την προθυμία να μου λύσει όλες τις απορίες, τόσο για το πικάπ όσο και για τις ρυθμίσεις του phono

Δημήτρη σου εύχομαι καλές ακροάσεις με τα νέα σου αποκτήματα!
Να τα χαρείς και μέχρι την επόμενη αναβάθμιση να θυμάσαι:

"Enjoy with your music, not with your pocket!" :a0210:

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...απλά πίστευα και πλεόν επαληθεύτηκα οτι το σύστημα υστερούσε στην πηγή...θέλω με σταδιακά βήματα να στήσω ένα σύστημα αξιώσεων και πιστεύω οτι σε ενα μεγάλο ποσοστό το έχω πετύχει...είναι γεγονός οτι τον τελευταίο χρόνο έχω δαπανήσει μεγάλο ποσό...(περίπου στο κόστος απόκτησης του πικάπ) στην απόκτηση βινυλίων...οπότε αυτό που μένει είναι να βρώ και χρόνο για να τα απολαύσω...πάντως σήμερα, περισσότερο απο ποτέ λόγω φόρτου εργασίας, νιώθω μεγαλύτερη την ανάγκη της ακρόασης της μουσικής, η οποία έχει περάσει σε πιο "ήρεμα" και "χαλαρωτικά" ακούσματα...και πάλι ευχαριστώ