Onkyo 607 και ρυθμίσεις στάθμης ηχείων

kgian

Senior Member
5 June 2008
442
Έχω έναν Onkyo 607 και το σετ ηχείων teufel concept s 5.1. Προκειμένου να κάνω τις ρυθμίσεις έχω το subwoofer στο 140hz crossover για να ρυθμίζεται από τον ενισχυτή και την έντασή του στο 55/80. Όταν τρέχω το ρυθμιστικό audyssey του ενισχυτή μου κάνει τους χαρακτηριστικούς ήχους που είναι στα 75db όπως βλέπω με ανεξάρτητο ντεσιμπελόμετρο, εκτός από τον ήχο του subwoofer που είναι 58db περίπου. Όταν τελειώνει και βάλω να ακούσω τα levels των ηχείων με ροζ θόρυβο από τις ρυθμίσεις του ενισχυτή είναι όλα ίσα εκτός από το subwoofer που είναι αρκετά χαμηλότερα. Επίσης όλα τα ηχειά και το subwoofer είναι στο 0 έως -3db.

Για να φτάσω την στάθμη αναφοράς 75db στα ηχεία μου πρέπει να ανεβάσω την ένταση του ενισχυτή στο 55/62 μέγιστο και να βάλω το subwoofer στο +12db από τον ενισχυτή και στο subwoofer sta 69/80.

Είναι δυνατόν να πρέπει να πάιζω τον ενισχυτή σχεδόν τέρμα για να πιάσω στάθμες αναφοράς; Επίσης πως γίνεται και το subwoofer είναι τόσο πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα; Μήπως μου διαφεύγει κάτι βασικό;

Πήγα χτες σε έναν φίλο που έχει έναν αρχαίο yamaha dsp-A592 και κάτι μεγάλα ηχεία wharfedale δαπέδου. Ο ενισχυτής του είναι μικρότερος σε watt από τον δικό μου αλλά δεν τολμούσες να πας την ένταση πάνω από την μέση. Τι παίζει;