Οnkyo 608 Vs pioneer 1020

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Ειμαι σε αντικατασταση του denon 1707 με έναν εκ των δυο του θεματος. Ποιον απο τους 2 προτεινετε? Τα ηχεια ειναι dali concept 6 -1 και sub crystal audio thx-10. Ποιος κουμπωνει καλυτερα? Χρήση κυρίως home cinema. Aνεξαρτητα από ποιος κουμπωνει καλυτερα, ποιον προτείνεται?
Από τις προδιαγραφές τους συγκριτικά σχολιάζω:
ο ονκυο εχει περισσοτερη ισχυ, 1 χρονο παραπανω εγγυηση, ειναι πιο φτηνος ειδικα απο εξω , ειναι THX ο πιονιρ ειναι? δεν εχει ιντερνετ αλλα δεν τρεχει κατι κουμπωνεις το λαπτοπ και εισαι οκ, έτσι δεν ειναί?
Ποιος κάνει καλύτερο upscaling ?
Ποιος σεταρεται ευκολοτερα?
Απο ποιοτητα κατασκευής υπερτερει ο ονκυο?
Τα προβλήματα υψηλων θερμοκρασιών παλιοτερων ονκυο εμφανιζονται και
σε αυτόν?
Εκτος απο το ιντερνετ που μάλλον λυνεται με τον τρόπο που ειπα, ο παϊονιρ εχει-κανει κατι που δεν το εχει-κανει ο ονκυο?

Στην ισχυ εχουν αρκετη διαφορα υπερ του ονκυο. Σε σχεση με τα ηχεια μου. Τα οδηγουν και οι 2 ομοιως καλα?

Στην ισχυ εχουν αρκετη διαφορα υπερ του ονκυο. Σε σχεση με τα ηχεια μου. Τα οδηγουν και οι 2 ομοιως καλα?

Τα Dali Concept 6 με ευαισθησία 91dB SPL και nominal impedance 8Ω οδηγούνται εύκολα, συνεπώς δεν θα έχεις πρόβλημα όποιον απ' τους δύο ενισχυτές επιλέξεις.

Ποιος κάνει καλύτερο upscaling ?

Anchor Bay (Pioneer) vs Faroudja (ONKYO). Μάλλον ο Pioneer υπερτερεί.

Ποιος σεταρεται ευκολοτερα?
Ο Pioneer

Απο ποιοτητα κατασκευής υπερτερει ο ονκυο?
Θα έλεγα ότι υπερτερεί ο Pioneer

Τα προβλήματα υψηλων θερμοκρασιών παλιοτερων ονκυο εμφανιζονται και σε αυτόν;
Είναι γνωστό το θέμα που έχουν οι ΟΝΚΥΟ με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσονται. Αντίθετα οι Pioneer ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση θερμαίνονται ελάχιστα.

Last edited:
Ευχαριστώ κώστα,
καταπιστικός όπως πάντα!! Κάποιος περισσότερο αντικειμενικός (μιας και είναι γνωστή η αδυναμία του κώστα στους pioneer!) καμιά γνωμούλα στα παραπάνω?

Απάντηση: Re: Οnkyo 608 Vs pioneer 1020

Ευχαριστώ κώστα,
καταπιστικός όπως πάντα!! Κάποιος περισσότερο αντικειμενικός (μιας και είναι γνωστή η αδυναμία του κώστα στους pioneer!) καμιά γνωμούλα στα παραπάνω?

Και εγώ έχοντας εμπειρία από ΟΝΚΥΟ και PIONEER θα συμφωνήσω με αυτά που σου λέει ο Κώστας (τα έχω ήδη πει αλλού).

Re: Απάντηση: Re: Οnkyo 608 Vs pioneer 1020

Και εγώ έχοντας εμπειρία από ΟΝΚΥΟ και PIONEER θα συμφωνήσω με αυτά που σου λέει ο Κώστας (τα έχω ήδη πει αλλού).
Που ακριβώς mr rebelos για να σε διαβάσω?

Ναι αλλα επισης ο ONKYO με 405ε ειναι σπιτι σου (hifiglobe) και ο Pioneer ειναι σχεδον στα 600 (schlauersshopen.de) οποτε το ερωτημα ειναι Τι εχει ο Pioneer παραπανω το οποιο κοστιζει σχεδον 200 ευρω?
Αυτο το Advanced MCMACC το γλυκολοιταω ομως!!!!

Το μονο στο οποιο ειναι καλυτερος ο 608 ειναι το τροφοδοτικο του ...
Αν εχεις δορυφορους παρε τον 1020 ο οποιος γενικα ειναι καλυτερος.

Αχ δεν ξερω πια εχω μπλεχτει. Με τον onkyo στα 405 ειμαι πολυ ανετα οικονομικα και μου περισσευουν και λεφτα για να βαλω καλυτερα ηχεια......αλλα δεν ξερω αν αξιζει τοσο πολυ τα 200 ευρω ο αλλος!!!!!Tο audyssee 2EQ ειναι τοσο αποτυχια? Το θεμα με το HDMI με ανησυχησε λιγο!

Τεσπα , μαλλον η τσεπη μου θα αποφασισει!!