Πωλείται ο εν λόγω AV προενισχυτής, αγορασμένος από Γερμανία το Νοέμβριο του 2009, από το γνωστό σε πολλούς εδώ μέσα κατάστημα TSN Versand, με διαθέσιμο το τιμολόγιο αγοράς (1499 €), προς επαλήθευση των γραπτών μου.
Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, λιγότερο από μία (1) ώρα συνολικά, γιατί ο χώρος Home Theater, για τον οποίο προοριζόταν, υπέστη ολοκληρωτική ανακαίνιση, με σκοπό να εξυπηρετήσει πολλαπλές ανάγκες και έκτοτε δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον επαναφέρω - το χώρο - στην αρχική του μορφή.
Ο προενισχυτής συνοδεύεται φυσικά από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ του (καλιμπραρισμένο μικρόφωνο για χρήση ηχητικής ρύθμισης του χώρου, τηλεχειριστήριο με την προστατευτική ζελατίνα του ακόμα ανέγγιχτη, καλώδιο ρεύματος, AM loop antenna, Indoor FM antenna, αν και για αυτά τα δύο τελευταία δεν ξέρω πόση χρησιμότητα υπάρχει).
Δεν υπάρχει το κουτί του, αλλά θα δοθεί συσκευασμένος σε άλλο κουτί με σωστό και ασφαλή τρόπο συσκευασίας.
Το διαθέσιμο manual της “μαμάς” του είναι στα Γερμανικά, αλλά υπάρχει ήδη το manual στην Αγγλική γλώσσα, σε μορφή PDF. Στον αγοραστή θα δοθεί μια πλήρης εκτύπωσή του, δεμένη σε σπιράλ, σαν κανονικό βιβλίο σε μέγεθος Α4.
Μαζί με τον προενισχυτή, δίνεται δώρο σε ψηφιακή μορφή (PDF) το Service Manual του προενισχυτή, σημερινής αξίας $13 (περίπου). Ίσως μπορεί κάποιος να το βρει και free, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η free έκδοση θα είναι πλήρης, όπως η αγορασμένη. Με ένα καλό ψάξιμο που έκανα, εντόπισα ένα μικρό του μέρος εδώ, αλλά είναι μόνο 34 σελίδες από τις συνολικά 231, που είναι το πλήρες service manual. Αυτό σε μένα είχε στοιχίσει γύρω στα 11 ευρώ τότε, υπάρχει και η απόδειξη αγοράς του. Είναι μια παλιά "παραξενιά" μου να έχω εξαρχής πάντα και ένα Service Manual, για όποια συσκευή έχω στην ιδιοκτησία μου. Μπορώ να το τυπώσω, αλλά απαιτεί σημαντικό χρόνο και κόπο, γιατί σχεδόν όλα τα διαγράμματα πρέπει να τυπωθούν σε χαρτί Α3 και μια τέτοια εκτύπωση πρέπει να γίνει σελίδα τη σελίδα και δεν είναι λίγες οι 231 σελίδες! Οπωσδήποτε, σε περίπτωση χρησιμοποίησής του για Service, το αρχείο PDF μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη για τον εξειδικευμένο τεχνικό που θα ασχοληθεί (μακριά από μας πάντως!!).
Επίσης, μαζί δίνεται δώρο και ένα καλώδιο ρεύματος, ιδιοκατασκευή ως αντικατάσταση του συνοδευτικού καλωδίου ρεύματος, με οπλισμένο καλώδιο 1.5m Olflex 110 CY 3x15mm2, τερματισμένο με ποιοτικά βύσματα Oiyade με επίχρυσους ακροδέκτες (C-079 IEC και P-079E Schuko).
Τέλος, στον προενισχυτή έχει αντικατασταθεί η υποδοχή ρεύματος IEC με άλλη ποιοτική υποδοχή με επίχρυσους ακροδέκτες Furutech FI-10. Σημειώστε ότι η υποδοχή του κατασκευαστή ήταν διπολική (χωρίς pin γείωσης, δηλαδή), ενώ η τοποθετηθείσα της Furutech είναι τριπολική, διαθέτει δηλαδή και μεσαίο pin γείωσης.
Τιμή: 650 ευρώ, συζητήσιμη. Περίπου 10% με 15% χαμηλότερη από αυτήν που υπάρχει στις αγγελίες διεθνώς, στην Ελλάδα δεν εντόπισα αγγελία (εντάξει, για το “διεθνώς” δεν έκατσα να ψάξω και όλον τον πλανήτη, αλλά από αυτά που είδα, σε Ευρώπη και Αμερική κυρίως, πρέπει να είμαι μέσα στην εκτίμησή μου). Από τις πολύ λίγες αγγελίες που υπάρχουν ακόμα (μάλλον δεν είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες του, που ψάχνονται για να τον πουλήσουν).
Απευθύνεται σε όσους δεν στοχεύουν – τουλάχιστον άμεσα – σε Dolby Atmos ή Auro 3D ή DTS:X και λοιπά συστήματα με ήχο “επί κεφαλής”. Με 9.2 κανάλια, πολλαπλές δικτυακές ικανότητες, Audyssey DSX και Dolby Pro Logic IIz για τα περιφερειακά κανάλια των νεότερων ηχητικών φορμά και Audyssey MultEQ XT Room Correction.
Αλλά τι να τα λέω, καλύτερα να τα πει ο κατασκευαστής:
Α. Χαρακτηριστικά Audio-Video
9.2-Channel Balanced Line-Level XLR Pre Outs (with Front Bi-Amping Capability)
2-Channel Balanced XLR Audio Inputs
Dual IR Inputs with Common Output
Linear Optimum Gain Volume Circuitry
Neural-THX® Surround Decoder
Music Optimizer™ for Compressed Digital Music Files
Theater-Dimensional Virtual Surround Function
RIHD (Remote Interactive over HDMI) for System Control
Direct Mode and Pure Audio Mode
Tone Control (Bass/Treble) for All Channels
Front-Side Auxiliary Inputs (for Camcorders, Game Consoles, etc.)
2 USB Ports (Front/Rear) for MP3 Audio Devices (Audio Only)
Component Video Upscaling (Up to 1080i)
Component Video Switching (3 Inputs and 1 Output)
5 Composite Video Inputs and 2 Outputs
Color-Coded, 9 Multichannel Pre Outs
7 Digital Inputs (4 Optical and 3 Coaxial)
Independent Crossover Adjustment for F/C/S/SB/FH/FW (40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
A/V Sync Control Function (Up to 250 ms in 5 ms Steps)
40 FM/AM Random Presets with RDS (PS/RT/PTY/TP)
Β. Άλλα Χαρακτηριστικά
Gold-Plated A/V Inputs and Outputs
High-Rigidity Flat Chassis (1.6 mm Thick)
4 S-Video Inputs and 1 Output
5 A/V Inputs and 1 Output
Monitor Outputs (Component Video, Composite Video, and S-Video)
3 Audio Inputs and 1 Output
Phono Input
Gold-Plated, Machined Solid Brass, 19 mm-Pitch Audio Inputs (CD and Phono)
Color-Coded, 7.1-Multichannel Inputs
12V Triggers (A, B, and C) with Adjustable Delay
Onscreen Display (OSD)
IntelliVolume
Aluminum Front Panel and Volume Knob
Firmware Updates via Ethernet and USB
Bi-Directional Ethernet Port and RS232 Port
Compatible with RI (Remote Interactive) Dock for the iPod
Bi-Directional, Preprogrammed, and Customizable RI Remote Control with Backlight, Onscreen Setup, Mode-Key LEDs, and Macro Presets for Four Activities
Γ. Προηγμένα Χαρακτηριστικά
THX® Ultra2 Plus™ Certified
DTS-HD Master Audio™, DTS-HD High Resolution Audio™, Dolby® TrueHD, and Dolby® Digital Plus Decoding
HDMI™ Version 1.3a to Support Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM, and CEC
HDMI Video Upscaling to 1080p with HQV Reon-VX
DSD Direct for Super Audio CD
Audio and 1080p Video Processing via HDMI (1 Front/7 Rear Inputs and 2 Outputs [Main/Sub])
Burr-Brown 192 kHz/32-Bit DACs (PCM1795 x 6) for All Channels
Ultra-Low-Jitter PLL (Phase Locked Loop) Circuitry to Improve Audio Quality
Three TI (Aureus™) 32-Bit DSP Chips (DA830 x 1, DA788 x 2) for Advanced Processing
VLSC™ (Vector Linear Shaping Circuitry) for All Channels
ISF (Imaging Science Foundation) Video Calibration
Audyssey DSX™ and Dolby® Pro Logic® IIz for New Surround Channels
Audyssey MultEQ™ XT to Correct Room Acoustic Problems and to Calibrate Speakers
Audyssey Dynamic Volume™ to Maintain Optimal Listening Level and Dynamic Range
Audyssey Dynamic EQ™ for Loudness Correction
Dolby® Volume for Reference-Quality Listening Experience at Any Volume
Διευκρινήσεις:
- Ο προενισχυτής είναι ουσιαστικά αδούλευτος, αλλά δυνατότητα ακρόασης σε ήδη στημένο πολυκάναλο σύστημα δεν υπάρχει. Τους λόγους τους εξήγησα στην αρχή.
- Πριν παραδοθεί όμως, υπάρχει δυνατότητα να γίνει μπροστά στον αγοραστή ένας τυπικός λειτουργικός έλεγχος, με μια επιτόπια σύνδεσή του στο σαλόνι μου, στην τηλεόρασή μου (μια Pioneer Kuro) με μια πηγή και με έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, σε δικάναλο (στερεοφωνικό) σύστημα. Χρειάζεται όμως προσυνεννόηση για να στηθεί και να γίνουν οι τυπικές συνδέσεις.
- Η τιμή είναι συζητήσιμη, σε λογικά πλαίσια. Έτσι κι αλλιώς, η άποψή μου είναι ότι είναι αρκετά χαμηλή για τέτοια συσκευή. Περαιτέρω ερωτήσεις θα απαντηθούν ευχαρίστως με PM.
Ευχαριστώ.
(Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες, δικές μου, της ίδιας της συσκευής)
Έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, λιγότερο από μία (1) ώρα συνολικά, γιατί ο χώρος Home Theater, για τον οποίο προοριζόταν, υπέστη ολοκληρωτική ανακαίνιση, με σκοπό να εξυπηρετήσει πολλαπλές ανάγκες και έκτοτε δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον επαναφέρω - το χώρο - στην αρχική του μορφή.
Ο προενισχυτής συνοδεύεται φυσικά από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ του (καλιμπραρισμένο μικρόφωνο για χρήση ηχητικής ρύθμισης του χώρου, τηλεχειριστήριο με την προστατευτική ζελατίνα του ακόμα ανέγγιχτη, καλώδιο ρεύματος, AM loop antenna, Indoor FM antenna, αν και για αυτά τα δύο τελευταία δεν ξέρω πόση χρησιμότητα υπάρχει).
Δεν υπάρχει το κουτί του, αλλά θα δοθεί συσκευασμένος σε άλλο κουτί με σωστό και ασφαλή τρόπο συσκευασίας.
Το διαθέσιμο manual της “μαμάς” του είναι στα Γερμανικά, αλλά υπάρχει ήδη το manual στην Αγγλική γλώσσα, σε μορφή PDF. Στον αγοραστή θα δοθεί μια πλήρης εκτύπωσή του, δεμένη σε σπιράλ, σαν κανονικό βιβλίο σε μέγεθος Α4.
Μαζί με τον προενισχυτή, δίνεται δώρο σε ψηφιακή μορφή (PDF) το Service Manual του προενισχυτή, σημερινής αξίας $13 (περίπου). Ίσως μπορεί κάποιος να το βρει και free, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η free έκδοση θα είναι πλήρης, όπως η αγορασμένη. Με ένα καλό ψάξιμο που έκανα, εντόπισα ένα μικρό του μέρος εδώ, αλλά είναι μόνο 34 σελίδες από τις συνολικά 231, που είναι το πλήρες service manual. Αυτό σε μένα είχε στοιχίσει γύρω στα 11 ευρώ τότε, υπάρχει και η απόδειξη αγοράς του. Είναι μια παλιά "παραξενιά" μου να έχω εξαρχής πάντα και ένα Service Manual, για όποια συσκευή έχω στην ιδιοκτησία μου. Μπορώ να το τυπώσω, αλλά απαιτεί σημαντικό χρόνο και κόπο, γιατί σχεδόν όλα τα διαγράμματα πρέπει να τυπωθούν σε χαρτί Α3 και μια τέτοια εκτύπωση πρέπει να γίνει σελίδα τη σελίδα και δεν είναι λίγες οι 231 σελίδες! Οπωσδήποτε, σε περίπτωση χρησιμοποίησής του για Service, το αρχείο PDF μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη για τον εξειδικευμένο τεχνικό που θα ασχοληθεί (μακριά από μας πάντως!!).
Επίσης, μαζί δίνεται δώρο και ένα καλώδιο ρεύματος, ιδιοκατασκευή ως αντικατάσταση του συνοδευτικού καλωδίου ρεύματος, με οπλισμένο καλώδιο 1.5m Olflex 110 CY 3x15mm2, τερματισμένο με ποιοτικά βύσματα Oiyade με επίχρυσους ακροδέκτες (C-079 IEC και P-079E Schuko).
Τέλος, στον προενισχυτή έχει αντικατασταθεί η υποδοχή ρεύματος IEC με άλλη ποιοτική υποδοχή με επίχρυσους ακροδέκτες Furutech FI-10. Σημειώστε ότι η υποδοχή του κατασκευαστή ήταν διπολική (χωρίς pin γείωσης, δηλαδή), ενώ η τοποθετηθείσα της Furutech είναι τριπολική, διαθέτει δηλαδή και μεσαίο pin γείωσης.
Τιμή: 650 ευρώ, συζητήσιμη. Περίπου 10% με 15% χαμηλότερη από αυτήν που υπάρχει στις αγγελίες διεθνώς, στην Ελλάδα δεν εντόπισα αγγελία (εντάξει, για το “διεθνώς” δεν έκατσα να ψάξω και όλον τον πλανήτη, αλλά από αυτά που είδα, σε Ευρώπη και Αμερική κυρίως, πρέπει να είμαι μέσα στην εκτίμησή μου). Από τις πολύ λίγες αγγελίες που υπάρχουν ακόμα (μάλλον δεν είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες του, που ψάχνονται για να τον πουλήσουν).
Απευθύνεται σε όσους δεν στοχεύουν – τουλάχιστον άμεσα – σε Dolby Atmos ή Auro 3D ή DTS:X και λοιπά συστήματα με ήχο “επί κεφαλής”. Με 9.2 κανάλια, πολλαπλές δικτυακές ικανότητες, Audyssey DSX και Dolby Pro Logic IIz για τα περιφερειακά κανάλια των νεότερων ηχητικών φορμά και Audyssey MultEQ XT Room Correction.
Αλλά τι να τα λέω, καλύτερα να τα πει ο κατασκευαστής:
Α. Χαρακτηριστικά Audio-Video
9.2-Channel Balanced Line-Level XLR Pre Outs (with Front Bi-Amping Capability)
2-Channel Balanced XLR Audio Inputs
Dual IR Inputs with Common Output
Linear Optimum Gain Volume Circuitry
Neural-THX® Surround Decoder
Music Optimizer™ for Compressed Digital Music Files
Theater-Dimensional Virtual Surround Function
RIHD (Remote Interactive over HDMI) for System Control
Direct Mode and Pure Audio Mode
Tone Control (Bass/Treble) for All Channels
Front-Side Auxiliary Inputs (for Camcorders, Game Consoles, etc.)
2 USB Ports (Front/Rear) for MP3 Audio Devices (Audio Only)
Component Video Upscaling (Up to 1080i)
Component Video Switching (3 Inputs and 1 Output)
5 Composite Video Inputs and 2 Outputs
Color-Coded, 9 Multichannel Pre Outs
7 Digital Inputs (4 Optical and 3 Coaxial)
Independent Crossover Adjustment for F/C/S/SB/FH/FW (40/50/60/70/80/90/100/120/150/200 Hz)
A/V Sync Control Function (Up to 250 ms in 5 ms Steps)
40 FM/AM Random Presets with RDS (PS/RT/PTY/TP)
Β. Άλλα Χαρακτηριστικά
Gold-Plated A/V Inputs and Outputs
High-Rigidity Flat Chassis (1.6 mm Thick)
4 S-Video Inputs and 1 Output
5 A/V Inputs and 1 Output
Monitor Outputs (Component Video, Composite Video, and S-Video)
3 Audio Inputs and 1 Output
Phono Input
Gold-Plated, Machined Solid Brass, 19 mm-Pitch Audio Inputs (CD and Phono)
Color-Coded, 7.1-Multichannel Inputs
12V Triggers (A, B, and C) with Adjustable Delay
Onscreen Display (OSD)
IntelliVolume
Aluminum Front Panel and Volume Knob
Firmware Updates via Ethernet and USB
Bi-Directional Ethernet Port and RS232 Port
Compatible with RI (Remote Interactive) Dock for the iPod
Bi-Directional, Preprogrammed, and Customizable RI Remote Control with Backlight, Onscreen Setup, Mode-Key LEDs, and Macro Presets for Four Activities
Γ. Προηγμένα Χαρακτηριστικά
THX® Ultra2 Plus™ Certified
DTS-HD Master Audio™, DTS-HD High Resolution Audio™, Dolby® TrueHD, and Dolby® Digital Plus Decoding
HDMI™ Version 1.3a to Support Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM, and CEC
HDMI Video Upscaling to 1080p with HQV Reon-VX
DSD Direct for Super Audio CD
Audio and 1080p Video Processing via HDMI (1 Front/7 Rear Inputs and 2 Outputs [Main/Sub])
Burr-Brown 192 kHz/32-Bit DACs (PCM1795 x 6) for All Channels
Ultra-Low-Jitter PLL (Phase Locked Loop) Circuitry to Improve Audio Quality
Three TI (Aureus™) 32-Bit DSP Chips (DA830 x 1, DA788 x 2) for Advanced Processing
VLSC™ (Vector Linear Shaping Circuitry) for All Channels
ISF (Imaging Science Foundation) Video Calibration
Audyssey DSX™ and Dolby® Pro Logic® IIz for New Surround Channels
Audyssey MultEQ™ XT to Correct Room Acoustic Problems and to Calibrate Speakers
Audyssey Dynamic Volume™ to Maintain Optimal Listening Level and Dynamic Range
Audyssey Dynamic EQ™ for Loudness Correction
Dolby® Volume for Reference-Quality Listening Experience at Any Volume
Διευκρινήσεις:
- Ο προενισχυτής είναι ουσιαστικά αδούλευτος, αλλά δυνατότητα ακρόασης σε ήδη στημένο πολυκάναλο σύστημα δεν υπάρχει. Τους λόγους τους εξήγησα στην αρχή.
- Πριν παραδοθεί όμως, υπάρχει δυνατότητα να γίνει μπροστά στον αγοραστή ένας τυπικός λειτουργικός έλεγχος, με μια επιτόπια σύνδεσή του στο σαλόνι μου, στην τηλεόρασή μου (μια Pioneer Kuro) με μια πηγή και με έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, σε δικάναλο (στερεοφωνικό) σύστημα. Χρειάζεται όμως προσυνεννόηση για να στηθεί και να γίνουν οι τυπικές συνδέσεις.
- Η τιμή είναι συζητήσιμη, σε λογικά πλαίσια. Έτσι κι αλλιώς, η άποψή μου είναι ότι είναι αρκετά χαμηλή για τέτοια συσκευή. Περαιτέρω ερωτήσεις θα απαντηθούν ευχαρίστως με PM.
Ευχαριστώ.
(Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες, δικές μου, της ίδιας της συσκευής)