Onkyo TX-NR509A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
Καλησπέρα,
ευτυχής κάτοχος του εν λόγω μοντέλου από χθες.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω συνδέσει το HTPC μου με HDMI στον Όνκυο.
Αφού βάζω να παίξει κάτι με πολυκάναλο ήχο, ο ενισχυτής ναι μεν παίζει από όλα τα ηχεία (5,1 setup), αναφέρει δε στην οθόνη του (πατώντας το "display"), ότι το φορμα του ήχου που δέχεται, είναι PCM 2.0
Το setup του HTPC δεν έχει αλλάξει από όταν είχα έναν παλιό πολυκάναλο ΣΟΝΥ και δούλευε σωστά...

καμιά ιδέα??

Re: Onkyo TX-NR509

Καλημέρα, τελικά το πρόβλημα δεν ήταν ο ενισχυτής αλλα η Raden 6670 και το HDMI της.
Στην καρτέλα supported formats, ανέφερε μόνο 2 κανάλια (ότι έπαιρνε ο ενισχυτής). Οπότε αναβάθμισα τους drivers της και εμφανίστηκαν και οι υπόλοιπες επιλογές όπο επιλέχθηκέ το 5.1 setup.
Τώρα όμως ο ενισχυτής παίρνει πολυκάναλο 5.1 μεν, PCM δε. Είναι φυσιολογικό αυτό?

OFF TOPIC
οι αντμίν ασ μεταφέρουν το θεμα όπου κρίνουν καλύτερα
OFF TOPIC

Re: Onkyo TX-NR509

Δεν αναφέρεις το σημαντικότερο! Τι player χρησιμοποιείς, και τι υλικό παίζεις.

Για να αποκωδικοποιήσει και να "αναφέρει" DD, DTS, DTS-HD, Dolby TruHD ο ενισχυτής σου, θα πρέπει να ορίσεις με κάποιο τρόπο τον player στο PC σου να στείλει τον ήχο στο HDMI σε μορφή RAW data και να μην κάνει την αποκωδικοποίηση ο ίδιος.

Ο πιό απλός τρόπος που γνωρίζω γι´αυτό είναι να εγκαταστήσεις τον Media Player Classic Homecinema. Αν έχεις βάλει άλλους codecs-players τα πράγματα μπλέκουν.

Καλημέρα, έχεις δίκιο δεν τα είπα όλα.
Λοιπόν χρησιμοποιούσα τον MPC-HC σκέτο και έπειτα έβαλα και τα LAV φίλτρα.Έπαιξε όπως το περίμενα, αλλά δεν με άφηνε να επιλέξω άλλο stream ήχου (αν είχε).
Οπότε έκανα καθαρή επανεγκατάσταση και έβαλα μόνο το ffdshow και το ρύθμισα σύμφωνα με τον οδηγό που βρήκα λινκ εδώ στο φόρουμ.
Τα αποτελέσματα είναι επιεικώς εντυπωσιακά (και με τα μούφα ηχεία μου!!).
Πλέον μπορώ να επιλέξω και το stream ήχου που θέλω.
Με δοκιμή το Fast Five αποκωδικοποίησα και DTS-HD!!!
Καμιά πρόταση για ταινία με True-HD?