Onkyo TX-SR875 ή Pioneer LX-70???

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Ποιόν από τους δύο θα με συμβουλεύατε να πάρω και ΓΙΑΤΙ???-bye-

Θα αντικαταστήσει τον μόλις πριν ενος ετους αγορασμένου και ΑΡΙΣΤΟΥ Yamaha RXV-659 (σε λίγες μέρες θα μπει στις αγγελίες)...

Θα τον συνδυάσω με το νέο μου συστηματακι που θα περιλαμβανει Dilla HD-1(μάλλον), και ηχεία TANNOY.

Το δωμάτιο έχει διαστάσεις 3,2 * 5 μετρα, αλλά αργότερα ίσως νοικιασω σπιτι με πιο μεγαλο δωματιο...

Θα τον χρησιμοποιήσω κατά 80% για ταινιες και παιχνίδια (ps3,pc) και ΚΑΤΑ 20% για ακρόαση κλασσικής μουσικής και λοιπά...

Θα ήθελα:

1) Οι εντάσεις εξόδου του σε watt, να είναι όσο γίνεται πιο πραγματικές
2) Να μην ζεστένεται ιδιαίτερα, για να μπορώ να τον λειτουργώ πολλές ώρες χωρίς πρόβλημα
3) Να δουλεύει καλά σαν HDMI switch και σαν scaller (αν χρειαστεί)
4) Να υποστηρίζει και εύκολα και δύσκολα ηχεία στην οδήγηση...
5) Να έχει εύχρηστο μενού και ευκολίες στη χρήση (καλό και αξιόπιστο σύστημα ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ρύθμισης με mic κλπ)...
6) Να δουλεύει κάπως αξιοπρεπώς και σαν στερεοφωνικός δικάναλος

Ακούω τις απόψεις σας...:operator:

Last edited:
1) Οι εντάσεις εξόδου του σε watt, να είναι όσο γίνεται πιο πραγματικές
2) Να μην ζεστένεται ιδιαίτερα, για να μπορώ να τον λειτουργώ πολλές ώρες χωρίς πρόβλημα
3) Να δουλεύει καλά σαν HDMI switch και σαν scaller (αν χρειαστεί)
4) Να υποστηρίζει και εύκολα και δύσκολα ηχεία στην οδήγηση...
5) Να έχει εύχρηστο μενού και ευκολίες στη χρήση (καλό και αξιόπιστο σύστημα ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ρύθμισης με mic κλπ)...
6) Να δουλεύει κάπως αξιοπρεπώς και σαν στερεοφωνικός δικάναλος
1 αστο
2 αν δεν ζαστένεται δεν δουλεύει τοσο απλα ,ολοι ζεσταινονται
3 πιονερ
4 ονκιο
5 πιονερ
6 ονκιο

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά ομολογουμένως μπερδεύτηκα λιγο...:ernaehrung004:

ΤΕΛΙΚΑ, pioneer ή Onkyo, και αν υπάρχει κάποιος που να υστερεί σε κάτι σημαντικό (δεν εννοώ να έχει πιο πολλά κουμπιά κλπ) σε σχέση με τον άλλο???

( Συνυπολογιζόμενης φυσικά και της ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗΣ διαφοράς τιμής τους υπέρ του pioneer)! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Onkyo TX-SR875 ή Pioneer LX-70???

ο πιονερ ειναι λίγο χειρότερος
αλλα δεν είναι ζημιάρης σαν τα ονκιο
διαλεεις

Τι εννοείς ''ζημιάρης" ???
Καίει ηχεία δηλαδή αν τον τσιτάρεις???

Με ενδιαφέρει ο ενισχυτής να έχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σύστημα ασφάλειας των ηχείων από clipping και λοιπές παραμορφώσεις, γιατί θα βάλω ΑΚΡΙΒΑ ηχεία πάνω και ΔΕΝ θέλω να μου τα κάψει αν ζοριστεί....

Από deep colour υποστηρίζουν και οι δύο σωστά??? (32bit χρωμα)

Επίσης, ο LX60 τι διαφορές έχει από τον LX70 ως προς την ποιότητα του ήχου και της εικόνας???

Φαντάζομαι θα έχουν και οι δύο τα ίδια κυκλώματα,με κάποιες αμεληταίες μικροδιαφορές, σωστά???

κρατας τον γιαμαχα.
αμα ῎οταν αλλαξεις ηχεια αλλαζεις και ενισχυτη

κρατας τον γιαμαχα.
αμα ῎οταν αλλαξεις ηχεια αλλαζεις και ενισχυτη

Ντίνο, ο Yamaha είναι και μενα η ΠΡΩΤΗ μου επιλογή, και ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ υπερευχαριστημενος από τον ήχο και την απόδοσή του...
(Δεν ξέρω τι με έπιασε και ενώ έλεγα να ΜΗΝ αλλάξω ΤΙΠΟΤΑ για φέτος, ξαφνικά τα ''σκότωσα" όλα σχεδόν καινούργια! :BXVZCBXZ6:

Με κολλήσατε φαίνεται το μικρόβιο της "AV-clubίτιδας"...:flipout::flipout::flipout:

Ήδη μπήκε στις αγγελίες του φορουμ, και ΑΝ με βγάλουν τα οικονομικά μου μετά την αγορά του Dilla και του καινουργιου ενισχυτή(πράγμα αρκετά δύσκολο), θα τα αλλάξω και τα ηχεία μου, αλλιώς, διαφορετικά λίγο αργότερα θα γίνει κι αυτό! :grandpa:

Υ.Γ. : Στο παραπάνω μου post θα μπορούσε να μου απαντήσει κανείς???

Last edited:
Με τον ονκυο θα παρεις την καλυτερη εικονα της αγορας απο AV ενισχυτη και γενικα scaler με διαφορα λογω πανακριβου επεξεργαστη που εχει... (REON)
Στον ηχο μαλλον ο ονκυο θα ειναι καλυτερος γιατι τα χαρακτηριστικα του σκιζουν και οι κριτικες του ειναι οι καλυτερες που εχω διαβασει...
Αρκει να παρεις το ανανεωμενο μοντελο και οχι καποιο παλιο που εβγαλε ενα προβληματακι στην αναπαραγωγη (καποια παραλογη καθυστερηση του ηχου απο την εικονα)...
Περισσοτερα θα βρεις στο αναλογο thread του onkyo 875...
Αλλα θεωρητικα πλεον ολα τα μοντελα ειναι απο τα ανανεωμενα...
Απο δυναμη και οι δυο ειναι υπεραρκετοι για AV ενισχυτη και ο ονκυο εχει και πιστοποιηση thx ultra 2...!
Ο ονκυο ζεστενεται παραπανω αλλα ετσι δουλευει οποτε δεν ειναι προβλημα.
Ο pioneer ισως ειναι μερικα watt παραπανω αλλα στα 140 πραγματικα watt τα 5-6 δε κανουν την διαφορα...
Ολοι πλεον οι ακριβοι AV ενισχυτες εχουν ευκολα μενου και μικροφωνο για σεταρισμα...
O onkyo ειναι καλυτερος σε στερεο απο τον pioneer...

Γενικα, αν εχεις τα χρηματα... πηγαινε για onkyo...

Τα ξέρω όλα αυτά που λες, για τον ONKYO, και έχω διαβάσει και την παρουσιαση από το τεύχος Νοεμβρίου του ΗΧΟΥ που μιλάει "διθυραμβικά'' για αυτόν....

Απλά, στην Ελλάδα, η τιμή του είναι κατα πολύ πιο αυξημένη από τους Pioneer LX60- LX70, και ΔΕΝ θα ήθελα να τον πάρω από εξωτερικό, λόγω εγγύσης, αλλά και κόστους μεταφορικών.... (βάρος!)

Επίσης,ΠΩΣ θα ξέρω ότι η αντιπροσωπία εδώ έχει φέρει τα νέα "αναβαθμισμένα" μοντέλα?

Με ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα του ΗΧΟΥ... Σε αυτό θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγαλη διαφορά έχει από τους Pioneer....

To θέμα της εικόνας, ΔΕΝ με ενδιαφέρει και τόσο, μιας και θα του στέλνω σήμα 1080p και από το PS3 και από το HTPC! (αναλογικες συσκευες εικονας δεν θα βαλω)

Ευχαριστώ!:ernaehrung004:

Last edited:
ε, αφου ολο το υφος των ποστ σου δειχνει οτι εχεις καταληξει για pioneer... γιατι μας ρωτας? :)
Πηγαινε και παρτον! Καλος ειναι!
Απλα να ξερεις συνηθως τα πραγματα χαλανε μετα την ληξη της εγγυησης τους... (Νομος του Μερφυ)

Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR875 ή Pioneer LX-70???

Τα ξέρω όλα αυτά που λες, για τον ONKYO, και έχω διαβάσει και την παρουσιαση από το τεύχος Νοεμβρίου του ΗΧΟΥ που μιλάει "διθυραμβικά'' για αυτόν....

Απλά, στην Ελλάδα, η τιμή του είναι κατα πολύ πιο αυξημένη από τους Pioneer LX60- LX70, και ΔΕΝ θα ήθελα να τον πάρω από εξωτερικό, λόγω εγγύσης, αλλά και κόστους μεταφορικών.... (βάρος!)

Επίσης,ΠΩΣ θα ξέρω ότι η αντιπροσωπία εδώ έχει φέρει τα νέα "αναβαθμισμένα" μοντέλα?

Με ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα του ΗΧΟΥ... Σε αυτό θα ήθελα να ξέρω πόσο μεγαλη διαφορά έχει από τους Pioneer....

To θέμα της εικόνας, ΔΕΝ με ενδιαφέρει και τόσο, μιας και θα του στέλνω σήμα 1080p και από το PS3 και από το HTPC! (αναλογικες συσκευες εικονας δεν θα βαλω)

Ευχαριστώ!:ernaehrung004:

Μην αγοράσεις από έξωτερικό γιατί στην πρώτη βλαβη την έβαψες.
Στο θέμα του ήχου ο ONKYO 'εχει περισσότερη ισχύ από τον 70 αλλά ο 70 έχει ποιο εξιδικευμένο πρόγραμμα dsp για την ισιστάθμιση του χώρου σου αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν λοιπόν είσαι νέος ή νομίζεις ότι δεν έχεις τις δυνατότητες ή ότι δεν θέλεις να πολυασχοληθείς με το θεμα τότε ο ONKYO θα σε ικανοποιήσει.

Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη και Χρόνια Πολλά!-bye-

Μάλλον όπως μου τα λες, με βλέπω για τον LX70, γιατί έχω διαβάσει και σε ξενα φορουμ, ότι έχει ελαφρά ΠΙΟ κινηματογραφικό ήχο από τον Onkyo....

Επιπλέον, ΔΕΝ θέλω με ΤΙΠΟΤΑ να πληρώσω τα "κερατιάτικα" παραπάνω χρήματα που ζητάει η αντιπροσωπία της ONKYO στην Ελλάδα, και αφού με συμβουλεύεις να ΜΗΝ πάρω από εξωτερικό, θα σε ακούσω, γιατί είχα και εγώ κάποιους ενδιασμούς...

Στο θέμα ισοστάθμισης του ήχου, ΔΕΝ είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σχετικός, αλλά θα κάνω την αρχική ρύθμιση με το μικρόφωνο, και απο κει και περα με τον καιρο θα αρχισω να το ψαχνω...

Πιστεύεις, ότι θα με ικανοποιήσει αρκετά η επιλογή του Pioneer, σε σημείο που να ΜΗΝ μετανιώσω κάποια στιγμή που ΔΕΝ πήρα τον ΟΝΚΥΟ??? (μιλάω πάντα για το κομμάτι του ΗΧΟΥ)...

Θα ήθελα να επιλέξω έναν καλό ενισχυτή που θα παραμείνει στο ΡΑΚ μου, για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 χρόνια....

Σε ευχαριστώ! -bye-

Last edited:
o pioneer σιγουρα ειναι καλυτερος καθως και πιο δυνατος.επισης εχει δυνατοτης δικτυωσης κατι που δεν εχει ο onkyo.Και το σημαντικοτερο απο ολα ειναι 500 euro φθηνοτερος

Για μένα, αν δεν χρησιμοποιήσεις το ethernet του pioneer επιλέγεις τον onkyo. Aν όμως τα χρήματα σε κωλύουν, να πάρεις τον pioneer. Τον έχω ακούσει στερεοφωνικά και είναι ωραίος.

Για μένα, αν δεν χρησιμοποιήσεις το ethernet του pioneer επιλέγεις τον onkyo. Aν όμως τα χρήματα σε κωλύουν, να πάρεις τον pioneer. Τον έχω ακούσει στερεοφωνικά και είναι ωραίος.

Πολυκάναλα τον εχεις ακουσει? Εχει αυτη τη διακριτικοτητα και το υφος στον διαχωρισμο καθε καναλιου, οπως ο ΟΝΚΥΟ?:ernaehrung004:

Δυστυχώς δεν έτυχε. Ούτε μπορώ να στον συγκρίνω με τον onkyo γιατι δεν τον έχω ακούσει. Σίγουρα για το πολυκάναλο μπορούν να σου πουν τα παιδιά που τον έχουν.

Πάντως μουσικά που με ενδιέφερε έβγαζε καλύτερο ήχο απ ότι περίμενα σε κάτι σιντιά jazz που είχε παίξει, πολύ αναλυτκό.

Εχουν μαζευτει πανω απο 10 διαφορετικα 8ρεντ τον τελευταιο μηνα με 8εμα: Yamaha RX3800 (και RX1800) vs Onkyo 905 (και 875) vs Pioneer LX70 (και LX60) ... αλλα δεν βλεπω κανεναν μας να εχει καταληξει. (το βλεπω να οδηγει σε PB σε λιγο:ADFADF1: )
Αντε ρε Διονυση να βγαλεις εσυ τουλαχιστον την ακρη να μας πεις και μας, εγω απο τα τοσα reviews εχω λαλησει...:2thumb22sup: