όποιος μπορεί ας βοηθήσει

kiato26

New member
11 September 2012
5
καλησπερα σε ολουσ 8α η8ελα να ρωτησω αν μπορω να συνδεσω ενα ραδιο η ραδιοενισχυτη στον υπολογιστη μου? 8α λειτουργει μονο για ακροαση στα8μων ραδιοφωνου. η καρτα ηχου ειναι sound blaster audigy τα ηχεια ειναι τα creative inspire t7900 για το ραδιο-ραδιοενισχυτη δεν εχω αποφασισει ακομα. αν ξερετε κατι με λιγα χρηματα θα σασ ευχαριστουσα αν μου λεγατε.

Εξήγησε μας λίγο καλύτερα τι θες να κάνεις

Εάν θες να δώσεις τον ήχο από την κάρτα ήχου σε ραδιοενισχυτή και αυτός με τη σειρά του να παίζει στα δικά του ηχεία , ναι γίνεται.
Είναι συνηθισμένο
Απλά συνδέεις το line out της κάρτας ήχου στο line in του ενισχυτή.

8ελω να ακουω ραδιοφωνο μεσω του υπολογιστη. αν γινεται 8α ηθελα να συνδεσω το ραδιο-ραδιοενισχυτη στην καρτα ηχου και να ακουω απο τα ηχεια του υπολογιστη. αλλα δεν εχω ιδεα απο αυτα και για αυτο ζηταω βοηθεια.

Α μάλιστα το ανάποδο δηλαδή από ότι περιγράφω πιο πάνω.

Δε παίζει ο σταθμός που θέλεις από το Internet? Internet radio?
Τσάμα είναι ;-)

Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις μια usb κάρτα ραδιοφώνου. Φθηνές είναι. Και κάποιες (αν όχι όλες) Usb κάρτες TV, πιάνουν και ράδιο.

(κάνε μια προσπάθεια σε παρακαλώ να γράφεις κανονικά και όχι greeklish, τον τίτλο τον διόρθωσα)

θα πάρεις την έξοδο του ραδιοφώνου (μικρο καρφί) ή του ραδιοενισχυτή (rca line out) και θα την οδηγήσεις στο input της κάρτας. (μικρό καρφί).
Ανάλογα με την περίπτωση θα χρειαστεις από ηλεκτρονικά καλώδιο που στις άκρες να έχει αυτά που έχουν οι παρενθέσεις.

Μπορείς να το κάνεις. Συνέδεσε την έξοδο ακουστικών του ράδιου (αν είναι φορητή συσκευή), την έξοδο line out (αν είναι ραδιοφωνικός δέκτης για στερεοφωνικό), ή την έξοδο tape out (αν είναι ραδιοενισχυτής), στην είσοδο line in της soundblaster.

οκ.συγνωμη για τα greekenglish. δεν εχω ιντερνετ εκει ειναι για το σπιτι στο χωριο. τετοια καρτα που μου λεσ εχω και πιανει κανονικα απλα ρωταω αν γινεται αυτο γιατι 8α το πρωτιμουσα απο την καρτα απλα και μονο για οπτικους λογους.