Oppo BDP-93 ή Dune HD Max

GiannisEvoX

New member
9 March 2011
31
Παιδιά καλησπέρα,
Αφού επιτέλους τελείωσα με βιντεοπροβολέα, ενισχυτή, ηχεία κτλ είπα να πλαισιώσω το σύστημα μου και με ένα καλό player για να ξεκουράσω το ps3 σαν bluerayplayer και να έχω ένα καλύτερο media player από το wd tv live. Είμαι ανάμεσα στο OppoBDP-93 και Dune HD Max, ευελπιστώ ανεξαρτήτου επιλογής να δω κάποια διαφορά από τα υπάρχοντα οπτικά μέσα. Περιμένω τις προτάσεις σας...

Αφου θες media player τοτε σιγουρα το ΜΑΧ.
Το oppo ειναι για αλλες καταστασεις.Πολυ πιο ποιοτικο player αλλα για χρηση σαν media player δεν σου κανει.

Αφου θες media player τοτε σιγουρα το ΜΑΧ.
Το oppo ειναι για αλλες καταστασεις.Πολυ πιο ποιοτικο player αλλα για χρηση σαν media player δεν σου κανει.
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το αποκλείεις αφού παίζει mkv αναγνωρίζει srt, φαντάζομαι μιλάς για το κομμάτι του streaming και ότι δεν έχει εσωτερικό σκληρό?

Οppo 93, αν θες καλύτερη εικόνα και ήχο, 2HDMI out για ταυτόχρονη σύνδεση σε tv και projector και φυσικά αναπαραγωγή 3D BD

Dune Max, αν θες περισσότερες ευκολίες και συμβατότητες στο κομμάτι media player και δεν σε ενδιαφέρει το 3D BD. Είναι και ελαφρώς οικονομικότερο.

Σε σχέση με το PS3 θα δεις διαφορές και από τα δύο. Το PS3 είναι κυρίως παιγνιδομηχανή, τα άλλα δύο ΒD+Media Players.

Re: Απάντηση: Oppo BDP-93 ή Dune HD Max

Οppo 93, αν θες καλύτερη εικόνα και ήχο, 2HDMI out για ταυτόχρονη σύνδεση σε tv και projector και φυσικά αναπαραγωγή 3D BD

Dune Max, αν θες περισσότερες ευκολίες και συμβατότητες στο κομμάτι media player και δεν σε ενδιαφέρει το 3D BD. Είναι και ελαφρώς οικονομικότερο.

Σε σχέση με το PS3 θα δεις διαφορές και από τα δύο. Το PS3 είναι κυρίως παιγνιδομηχανή, τα άλλα δύο ΒD+Media Players.
Όταν λες συμβατότητα εννοείς ότι θα υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή mkv αρχείων γιατί μόνο αυτά με ενδιαφέρουν άντε και κανα mp3…

Όχι! στα mkv, m2ts, flac και mp3 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όλοι οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι τα παίζει νερό.

Όχι! στα mkv, m2ts, flac και mp3 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όλοι οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι τα παίζει νερό.
Χαίρομαι γιατί κατά βάθος αυτό με ψήνει!!!

Ε καλά... όλοι στα κάρβουνα είναι... εγώ μάλιστα έχω ψιλοαρπάξει.... :D ;)

:ernaehrung004:
Εγώ είμαι πριν το κάψιμο οπότε πρέπει να βγω από την φωτιά…

ναι αλλα και +700 ευρώ από έξω αγορά - εδώ κυκλοφορεί?- για ενα bd player δεν ειναι κομματακι κάπως ακριβό? Δλδ πόσο καλυτερη εικόνα και ήχο έχουν απο το philips 9600 ή το panasonic 300-310 που τα βρίσκεις στην μισή και στο 1/3 (το 310) της τιμης του oppo?

Υπάρχει αντιπρόσωπος (twindigital) και μάλιστα πολύ εξυπηρετικός (απο προσωπική επαφή το λέω).

Έπαιζε και μια προσφορά, προ του Πάσχα, στα 650Ε, τώρα κοστίζει 675E και πέραν του ότι είναι top σε εικόνα και ήχο, συνδυάζει ευκολίες και δυνατότητες που οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους, με τα πλαστικά κουτάκια.
Δες τα χαρακτηριστικά του στο site του αντιπρόσωπου και το αντίστοιχο νήμα στο forum...

Παρ' ότι είναι υπερτιμολογημένο στην Ευρώπη, ΙΜΟ, αξίζει μέχρι τελευταίου cent... και 1000Ε να έκανε τα ίδια θα έλεγα...

Το ένα είναι Media Player και παίζει πολύ καλά τα Blue Ray , ενώ το άλλο είναι Blue Ray και παίζει και μερικά αρχεία σαν Media Player. Έτσι ψήθηκα και εγώ και πήρα ένα Blue Ray που έπαιζε από την USB του παπάδες και έκανε και Streaming αλλά Media Player δεν ήταν και μετά πήρα και ένα Dune. Το λέω γιατί θα κατεβάσετε ISO και Blue Ray και το Oppo δεν θα τα παίζει και πιθανόν κάποιο φορματ που δεν θα είναι ακριβώς 16/9 και πάλι και αυτό δεν θα το παίζει και κάποια αλλά πιθανόν αρχεία. Για μένα πάρε το Dune και θα είσαι πολύ πιο ευχαριστημένος.

Last edited:
Το ένα είναι Media Player και παίζει πολύ καλά τα Blue Ray , ενώ το άλλο είναι Blue Ray και παίζει και μερικά αρχεία σαν Media Player. Έτσι ψήθηκα και εγώ και πήρα ένα Blue Ray που έπαιζε από την USB του παπάδες και έκανε και Streaming αλλά Media Player δεν ήταν και μετά πήρα και ένα Dune. Το λέω γιατί θα κατεβάσετε ISO και Blue Ray και το Oppo δεν θα τα παίζει και πιθανόν κάποιο φορματ που δεν θα είναι ακριβώς 16/9 και πάλι και αυτό δεν θα το παίζει και κάποια αλλά πιθανόν αρχεία. Για μένα πάρε το Dune και θα είσαι πολύ πιο ευχαριστημένος.
Μην με βάζεις σε σκέψης τώρα που έχω κατασταλάξει…

Απλά σου παρέθεσα την δική μου εμπειρία. Έχω αγοράσει πολλά, ευτυχώς έχω και την κόρη μου και της τα χαρίζω μετά. Να σκεφτείς πως τώρα έχω ένα WD Live και το DUNE σαν Media Player και άλλο ένα WD player έχω χαρίσει στην κόρη μου, της χάρισα ένα Sony Blue Ray και ένα Sony DVD Recorder και μου έχει μείνει, δεν μπόρεσα να πουλήσω, ένα Denon 3910 DVD SACD γιατί το αντικατάστησα με το Yamaha CD S2000. Έχω και σαν 3D Blue Ray και το Samsung BD 6900. Όπως καταλαβαίνεις έχω κάνει αρκετά λάθη και γι αυτό κάνω αυτήν την πρόταση.

Απλά σου παρέθεσα την δική μου εμπειρία. Έχω αγοράσει πολλά, ευτυχώς έχω και την κόρη μου και της τα χαρίζω μετά. Να σκεφτείς πως τώρα έχω ένα WD Live και το DUNE σαν Media Player και άλλο ένα WD player έχω χαρίσει στην κόρη μου, της χάρισα ένα Sony Blue Ray και ένα Sony DVD Recorder και μου έχει μείνει, δεν μπόρεσα να πουλήσω, ένα Denon 3910 DVD SACD γιατί το αντικατάστησα με το Yamaha CD S2000. Έχω και σαν 3D Blue Ray και το Samsung BD 6900. Όπως καταλαβαίνεις έχω κάνει αρκετά λάθη και γι αυτό κάνω αυτήν την πρόταση.
Έχω την εντύπωση πως και τα δύο είναι πολύ καλά μηχανάκια και όποιο και να πάρω πιστεύω θα με ανταμείψει…δεν μπορώ να καταλάβω την αγορά του oppo σαν λάθος κίνηση με την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι πρόκριτε για εξαιρετικό player με πολύ καλούς επεξεργαστές εικόνας και ήχου. Δέχομαι ότι σαν media player δεν έχει τις αρετές του Dune αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν με ενδιαφέρει τόσο το μόνο που θέλω να κάνει είναι αναπαραγωγή mkv-srt και mp3 (streaming mkv δεν κάνω οπότε σε μουσικά αρχεία δεν νομίζω να έχει θέματα).Το σημαντικότερο για μένα είναι η αναπαραγωγή δίσκων blueray όπου εκεί νομίζω έχει σαφέστατο προβάδισμα. Και αυτό το βουρτσιστό αλουμίνιο είναι όλα τα λεφτά θα το βάλω δίπλα δίπλα με τον lx73!!!

Απλά να σου πω ότι παίζει και loosless - flac 24/96 δικάναλα-πολυκάναλα, rip vinyls - hd tracks κτλ) που μπορείς να βρείς στο δίκτυο από την ίδια πιθανώς πηγή που θα βρίσκεις τα video media files...
Σε ότι και αν καταλήξεις, αν σε ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα η μουσική, μην περιοριστείς στα mp3...

Αλλοίμονο κανείς δεν μπορεί να πει πως κάποιο από τα δυο αυτά είναι κακό μηχάνημα, ότι και αν αποφασίσεις καλορίζικο. Και σίγουρα να αγοράσεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο γιατί αυτό θα σε ευχαριστήσει.

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδεία πραγματικά είναι απίστευτο τι μπορείς να διαβάσεις και να μάθεις εδώ μέσα …όσο αφορά τον player θα πάρω το oppo χωρίς να ξέρω και πολλά πράγματα και από ότι κατάλαβα οι απαιτήσεις μου είναι μικρές σε σύγκριση με αυτά που μπορεί να κάνει , απλά μου έκατσε απ την αρχή στο μάτι και σαν εμφάνιση. Dalanik ήδη σε άκουσα και είμαι στην διαδικασία για εύρεση αρχείων που ανέφερες. Thanks allot again!!!

Εγω περιμενω το oppo 93 τις επομενες μερες μιας κ θελω blu-ray και 3D,αλλα εχοντας Popcornhour C200 μπορω να πω , πως ειναι κορυφαιος media player!Oσο αναφορα τα ISO το Oppo 93/95 πλεον με το fw 50-0608, μπορει:

As of firmware 50-0608, Blu-ray BDMV directories and ISO files are supported on local storage.

These are the formats that work within ISO files:

DVD Video
DVD Audio
Blu-ray (including 3D)
AVCHD

Operation and functionality should be identical to the original disc version of each type of content. That means menus, audio tracks, subtitles, codecs, on screen display: everything.

Some limitations and usage notes:

Only the above formats work. You cannot, for example, open archives of JPG or MP3 files in ISO.

CD Audio is not supported in ISO files.

That's not a serious problem: CDs can easily be copied to lossless formats like FLAC.

All ISO files appear under the Movie category of the player browser, even the DVD Audio files.

BDMV folders appear under each browser category: Music, Photos, and Movies. This like AVCHD and unlike ISO files.

There is currently no way to stream ISO files over a network. It's still an open question as to whether this is even possible with DLNA.

ISO files are not supported on optical data discs. I don't know if this is an oversight or a technical restriction due to transfer rates, disc spin speeds, etc.

Obviously you can burn one disc for each ISO file; I'm talking about copying multiple ISO files to an optical disc and treating them like media files.

This is probably not a common need, but I can imagine someone with a collection of tiny ISO files (cartoons?) archived onto optical media. Currently, these will have to copied to a flash drive or hard disc drive to be played.

Ejecting the tray will cause ISO playback to stop. This is unlike other media files, but like disc playback.

Last edited: