Οπτική ή RCA για S/PDIF;

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Θέλω να πάρω κάρτα ήχου για να τροφοδοτήσω εξωτερικό (μπερι)DAC. Δεδομένου ότι το καλώδιο σύνδεσης θα είναι 5-8m έχει διαφορά να χρησιμοποιήσω οπτική ή RCA; Αυτό που κυρίως με ανησυχεί με την RCA είναι η πιθανή αύξηση του jitter από το καλώδιο. Υπάρχει τετοιο θεμα;

Εγώ θα εμπιστευόμουνα περισσότερο ένα ομοαξονικό καλώδιο RG-59/U παρά την πλαστική οπτική ίνα που έχουν τα TOSLINK. Αν η οπτική ίνα ήταν γυάλινη το συζήταγα, αλλά το κόστος της είναι εξωφρενικό.

Για να γλυτώσεις πραγματικά το jitter πρέπει να τροφοδοτείς και το DAC και την κάρτα ήχου από το ίδιο ρολόι χρονισμού. Η δυνατότητα υπάρχει σε πολύ λίγα μηχανήματα. Δεν νομίζω ότι το μήκος του καλωδίου θα δημιουργήσει πρόβλημα ώστε να μην κλειδώσει το DAC.

εχω την maudio audiophile 2496 και οδηγω το μπερυντακ με 8 μετρα καλωδιο
rg59 xωρις προβλημα.

παντως αν μπορης να κρυψεις τα καλωδια βρες μια καρτα με εξοδο wordclock να τη συνδεσεις στην αντιστοιχη εισοδο του μπερυντακ οπως και εξοδο aes/ebu 110ohm.

δεν ειναι ακριβες και θα το εκανα αν δεν ειχα περαση το καλωδιο κατω απο τα πλακακια.

Κι εγω κάπως έτσι λέω να το οδηγησω, με 8 μέτρα καλώδιο από την RCA έξοδο της κάρτας. Πάντως wordclock έξοδο δεν έχει. Αν καταφέρω να βρω κανενα pin πάνω στην πλακέτα ισως δοκιμάσω να φτιάξω κανενα custom καλώδιο για να το συνδέσω στην είσοδο του DAC.

νομιζα οτι δεν εχεις καρτα και σου προτεινα να παρης μια που να εχει μια και το μπερυ εχει εισοδο.

αφου η καρτα εχει εξοδο rca γιατι να ψαχνης pin δεν καταλαβα;

φτιαξε ενα με rg59 και δυο rca και εισαι οκ.

Επίσης πολύ καλή φήμη για χρήση ως DIY digital ICs έχουν τα ομοαξονικά καλώδια δορυφορικής (Βιοκάλ αν θυμάμαι καλά), αν και είναι περισσότερο δύσκαμπτα από τα RG59.

ειναι επιχρυσα,εχουν διαμαντενια επιστρωση η εστω !!! ειναι HiEnd ????

εγώ από το λαπτοπ χρησιμοποιώ μιά απλή sony οπτική με μικρό jack.
μιά χαρά είναι γι αυτό που κάνει

Σίγουρα δεν είναι κι αυτά RG-59; Γιατί τις προάλλες είδα καλώδιο σε ραδιοφωνικό πομπό. Ήταν 1,5 πόντο παχύ αλλά RG-59 έγραφε επάνω!

Σίγουρα δεν είναι κι αυτά RG-59; Γιατί τις προάλλες είδα καλώδιο σε ραδιοφωνικό πομπό. Ήταν 1,5 πόντο παχύ αλλά RG-59 έγραφε επάνω!

Περίεργο αυτό. Το RG59 που ξέρω εγώ είναι < 1cm σε πάχος και πιο λεπτό από καλώδιο κεραίας.

Για 1,5cm πάχος μπαίνουμε σε "χωράφια" RG213 και βάλε..

Havoc, εκεί να δεις HiEnd..

Τι ηλεκτρικές διαφορές (πχ στον τερματισμό ή στην χωρητικότητα) έχει το RG59 από το RG213;

Λέτε να έλεγε RG590 ή κάτι αντίστοιχο και να νόμιζα ότι λέει RG59; Παίζει κάτι τέτοιο;

το rg59 εχει συνθετη αντισταση αντισταση 75ohm ενω το rg213 εχει 50ohm.

απο εκει και περα παιζη η περιπτωση να υπαρχη rg59 μεγαλης διαμετρου για μεγαλα ρευματα.

rg590 δεν νομιζω να υπαρχη.