Οπτική ίνα ή αναλογικά καλώδια ήχου?

zoumas

New member
29 May 2010
5
Καλησπερα θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου μιας και εχετε εμπειρια και αν μπορειτε να με βοηθησετε, βεβαια δεν ξερω αν ειμαι στο καταληλο topic.
Εχω την ΤV: LG LH4000 και ενα Home Cinema: Samsung HT-TZ222 καθως και ενα Laptop Acer Aspire 8920. Λοιπον οταν θελω να συνδεσω το pc με την τηλεοραση για καμια ταινια ή για μουσικη, το συνδεω με hdmi καλωδιο και δινω και εικονα και ηχο στη τηλεοραση, και ταυτοχρονα συνδεω την τηλεοραση με καλωδιο οπτικης ινας με το home cinema για να εχω ηχο απο εκει,(κλεινοντας βεβαια τον ηχο της τηλεορασης). Το προβλημα μου ειναι οτι αν τον ηχο απο την τηλοραση το δωσω στο h.c. με rca καλωδια τοτε ο ηχος ειναι πολυ πιο δυνατος και ετσι οπως θα επρεπε να ηταν. Το ιδιο ισχυει και οταν δεν χρησιμοποιω λαπτοπ αλλα μονο τηλεοραση και H.C για κανεναν αγωνα.
Αναρωτιεμαι λοιπον αφου η οπτικη ινα ειναι πιο καινουρια ταιχνολογια γιατι εχει τετοια απωλεια αποδοσης, κανω κατι λαθος? Να σας πω επισης πως το μηκος του καλωδιου δεν ξεπερνα το 1m και η αξια της ηταν 10€.
Αν καποιος γνωριζει κατι επ αυτου ας μου στειλει, ευχαριστω.

P.S. προς τους admin, αν το post ειναι σε λανθασμενο topic να το μεταβιβασετε αλλου, σας ευχαριστω

Re: Οπτικη ινα ή αναλογικα καλωδια ηχου???

Αναρωτιεμαι λοιπον αφου η οπτικη ινα ειναι πιο καινουρια ταιχνολογια γιατι εχει τετοια απωλεια αποδοσης, κανω κατι λαθος?

Οι ψηφιακές συνδέσεις ήχου όπως η coaxial και η optical που αναφέρεις, είναι για μεταφορά πολυκάναλου 5.1 ήχου κάτι που δεν μπορεί να γίνει με αναλογική σύνδεση και καλώδια RCA. Οσον αφορά την διαφορά στην ηχητική στάθμη μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής σύνδεσης, το ίδιο γίνεται σε όλους τους ενισχυτές δεν έχει κάποιο πρόβλημα το σύστημά σου.

Οι ψηφιακές συνδέσεις ήχου όπως η coaxial και η optical που αναφέρεις, είναι για μεταφορά πολυκάναλου 5.1 ήχου κάτι που δεν μπορεί να γίνει με αναλογική σύνδεση και καλώδια RCA. Οσον αφορά την διαφορά στην ηχητική στάθμη μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής σύνδεσης, το ίδιο γίνεται σε όλους τους ενισχυτές δεν έχει κάποιο πρόβλημα το σύστημά σου.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι αλλο πανω σε αυτο το θεμα. Επειδη το λαπτοπ εχει Digital Audio (S/PDIF) αν το συνδεσω με αυτο το καλωδιο: Οπτική Ίνα Toslink - Mini Plug 3.5mm, πανω στο Η.C θα εχω δυνατοτερο και καλυτερο ηχο? Και κατι τελευταιο ειτε συνδεω το pc με τo H.C απευθειας (αναλογικα) ειτε μεσω της TV με οπτικη ινα, οταν παιζω ταινιες blueray με ηχο dts δεν ακουω 5,1 οταν ειναι το h.c στην επιλογη stereo αλλα μονο οταν το βαλω στο cinema ή prolog ή ακομη καλυτερα στην επιλογη matrix οπου ακουγεται και απο τα 5 ηχεια ιδιος ο ηχος.
Γενικως πια ειναι η πιο σωστη επιλογη?
Ευχαριστω!

Το σιγουρο ειναι οτι η ΤV δεν εχει αποκωδικοποιητη DTS.

Επαναφερω αυτο το παλιο θεμα για να ρωτησω κι εγω με την σειρα μου κατι! Θελω να συνδεσω την τηλεοραση μου ( LG 42LA620S ) με το home cinema με οπτικη ινα. Δεν την εχω αγορασει ακομα,γιατι δεν ξερω αν πρεπει να προσεξω κατι για την αγορα της οπως καποιο χαρακτηριστικο?? Το μονο που βλεπω που διαφερει ειναι οι μαρκες και τα μετρα. Απ οτι βλεπω ολες ειναι αρσενικο-αρσενικο.
Περιμενω απαντηση σας! Ευχαριστω!

Kαι τα 2 άκρα ενός καλωδίου optical είναι τα ίδια.

Δεν χρειάζεται να προσέξεις κάτι.

Υ.Γ. Η τηλεόρασή σου υποστηρίζει Audio Return Channel μέσω HDMI. Αν και το Home Cinema υποστηρίζει την ίδια λειτουργία, δεν χρειάζεσαι επιπλέον σύνδεση με καλώδιο optical.
Ποιο είναι το Home Cinema;

Lg ειναι και το home cinema αλλα δε θυμαμαι τυπο. Δε πιστευω να το υποστηριζει ομως γιατι το εχω εναμιση χρονο τωρα. Στην τηλεοραση που την βρισκω αυτη τη λειτουργια που μου ειπες; Και επισης αν παρω τελικα οπτικη ινα, γυρω στα 8 ευρω που ειδα μια 2μετρη ειναι καλη;

Δες τον τύπο του Home Cinema. Αν δεν είναι κάποιο τελείως εισαγωγικό μοντέλο, πιθανόν υποστηρίζει κανάλι επιστροφής ήχου.

Διάβασε το manual της TV σου. Κάποια απ' τις εισόδους HDMI υποστηρίζει λειτουργία ARC. Στο manual θα αναφέρεται ποια είναι αυτή.....

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!! Θα το κοιταξω αυριο και θα ενημερωσω!

Το μοντελο του home cinema ειναι το LG HT44M. Δοκιμασα με το hdmi καλωδιο αφου πρωτα το εβαλα στην hdmi arc θυρα της τηλεορασης αλλα δυστυχως τιποτα. Αγορασα οπτικη ινα. Στελνει τον ηχο κανονικα στο home cinema αλλα δε βλεπω να υποστηριζει τον συγχρονισμο ηχου ωστε να ελεγχω τον ηχο του home cinema απο το κομπιουτερ της τηλεορασης. Ωστοσο βλεπω οτι παιζει λιγο χαμηλα. Πρεπει να φτανω την φωνη του home γυρω στο 15 για να ακουγεται καλα.