Optoma HD30 ή Epson EH-TW6100W;

ArgirisB

New member
6 September 2013
5
Γεια χαρά σε όλους.

Διαβάζω το forum αυτό εδώ και κάποιες μέρες, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός προβολέα και είμαι μεταξύ των 2 μοντέλων που αναγράφονται στον τίτλο.

Γνωρίζω ότι είναι διαφορετικών τεχνολογιών, αλλά επειδή μου έχουν παινέψει και τους δύο για την ποιότητα
της εικόνας τους, θα ήθελα να ακούσω από τους ειδικούς κάποια πράγματα.

Η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί για προβολή ταινιών αλλά και παιχνιδιών που θα παίζουν σε H/Y.

Να σημειώσω ότι έχω δει τον Optoma από κοντά και η ποιότητα της εικόνας ήταν όντως πολύ καλή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες συμβουλές σας. :smile:
Αργύρης

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ!!

Θέλεις να μας δώσεις μερικά στοιχεία για τον χώρο και το σετ απ σου ώστε να βοηθηθείς καλύτερα?

Απόσταση τοποθέτησης,
Ίντσες,
Απόσταση θέασης,
Τοποθέτηση (πάνω, κάτω, τι ύψος έχει το ταβάνι?)
Οθόνη σταθερή ή ηλεκτρική?
Υπάρχει τηλεόραση στη μέση?

Καλημέρα, Γιάννη.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Επειδή προβλέπεται μετακόμιση σε νέο χώρο (τον οποίο ακόμη ψάχνουμε) δεν ξέρω κατά πόσο
είμαι σε θέση να απαντήσω σε κάποιες από τις ερωτήσεις σου.

Ιδανικά θα ήθελα να τοποθετηθεί στο ταβάνι. Οθόνη δεν υπάρχει ακόμη, αλλά μπορεί και να
καταφέρω να τη στριμώξω στο budget,

Τηλεόραση δεν υπάρχει εδώ και 12 χρόνια. :smile:

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Αν ηταν για ταινίες μονο θα σου πρότεινα τον dlp.
Απο την στιγμή ομως που αναφέρεις και games, αλλαζει λίγο το θέμα γιατι μπορεί να σε κουράσει ενδεχομένως ...
Προς τον epson με βαση τις ανάγκες σου.
Σκέψου την αγορά ενος καλού μεταχειρισμένου ή αν μπορείς να ανεβεις λιγο στα 1700 για να πάρεις εναν epson 8100 με lens shift (θα σου λύσει τα χέρια και ειναι ανώτερο μοντέλο με καλυτερη εικόνα)

Last edited:
Ευχαριστώ για την πρόταση, Vader!

Η τιμή ξεφεύγει και σίγουρα δεν θα μπορέσω να πάρω οθόνη ταυτόχρονα.

Με το καλώδιο του ΠΛΑΙΣΙΟΥ (HDMI) καλύπτομαι όσον αφορά την ποιότητα ή χρειάζομαι κάτι άλλο; (έχω διαβάσει το σχετικό thread για τα καλώδια, αλλά μια επιπλέον γνώμη δε βλάπτει).

Έχει κανείς εδώ μέσα εμπειρία από wireless setup με προβολέα της EPSON;

Καλησπέρα.... εγώ έχω τον epson 6000w
Όοσν αφορά το wireless δουλεύει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα.Η εικόνα είναι πολύ καλή...
Υπάρχει όμως θεωρώ θέμα με την ακτινοβολία και γι αυτό το λόγο μετά απο λίγο καιρό και εγώ τράβηξα καλώδια hdmi στην ψευδοροφή...

Επίσης να σου μεταφέρω και την εμπειρία μου με την αντιπροσωπεία και το service της epson...
Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος καθώς η συμπεριφορά τους είναι υποδειγματική...

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, Skopelos1.

Πόσο γρήγοροι ήταν στα αιτήματά σου στην αντιπροσωπεία; Χρειάστηκε αντικατάσταση σε κάτι και αν ναι, έγινε γρήγορα;