Optoma HD70-Απορίες

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Ανοιγω αυτο το θεμα μετα την πολυ σωστη προτροπη του φιλου alexst.:)

Copy-paste:

Όταν βαζω dvd ʽκλειδωνει´´ ο προβολεας στα 576p 50 hz. Στη συνεχεια τα κανει upscale στα 1080i για να τα προβαλει?

Σε ένα dvd (copy) που ειδα χτες εβλεπα καποια pixels-blurring ειδικα σε σκηνες που ειχαν βαθος και ένα σαν σπασιμο της εικονας. Αυτό εχει να κανει με την ποιτητα που ειναι γραμμενο το dvd γιατι σε ένα άλλο δεν το ειχα παρατηρησει?

Γενικως η ποιοτητα των dvd μπορει να διαφερει πολύ?Και αν ναι τοτε τι κανουμε ρυθμισεις??

Επισης αλλες ρυθμισεις για dvd αλλες για hd-dvd?

harrisxan τοτε γιατι οταν βαζω xbox360 κλειδωνει στα 1080ι?
Το ξερω οτι το native ειναι 720p.Αρα το κανει upscale?Μπερδευτηκα.......:slapface:

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!
Μιχαλης

Άλλο τι σήμα δέχεται και άλλο τι προβάλλει, ότι σήμα και να δεχθεί θα το προβάλλει ως 720p.

H ποιότητα των dvd διαφέρει από δισκάκι σε δισκάκι... η προβληματική κίνηση όμως είναι αποτέλεσμα μάλλον κακής συνδεσμολογίας ή ρυθμίσεων του πλειερ αν παίζεις από pc.

Ανοιγω αυτο το θεμα μετα την πολυ σωστη προτροπη του φιλου alexst.:)

Copy-paste:

Όταν βαζω dvd ʽκλειδωνει´´ ο προβολεας στα 576p 50 hz. Στη συνεχεια τα κανει upscale στα 1080i για να τα προβαλει?

? Κάθε προβολέας προσαρμόζει το σήμα εισόδου στη native ανάλυσή του.

Σε ένα dvd (copy) που ειδα χτες εβλεπα καποια pixels-blurring ειδικα σε σκηνες που ειχαν βαθος και ένα σαν σπασιμο της εικονας. Αυτό εχει να κανει με την ποιτητα που ειναι γραμμενο το dvd γιατι σε ένα άλλο δεν το ειχα παρατηρησει?

Αν είναι μονής στρώσης και μέτριο το πρωτότυπο δεν θα δεις ποτέ καλή εικόνα. Συνήθως τα απλά αντίγραφα έχουν μεγάλη συμπίεση και το αποτέλεσμα είναι οικτρό...

Γενικως η ποιοτητα των dvd μπορει να διαφερει πολύ?Και αν ναι τοτε τι κανουμε ρυθμισεις??

Τώρα μπλέκεις ρυθμίσεις με ποιότητα πρωτοτύπου. Μα για αυτόν τον λόγο κάνουμε κάποιες standard ρυθμίσεις ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την πλειονότητα των ταινιών.

Επισης αλλες ρυθμισεις για dvd αλλες για hd-dvd?

Βέβαια! Κάθε πηγή θέλει τη δική της ρύθμιση. Φυσικά και η αναπαραγωγή μας σε διαφορετικές αναλύσεις χρειάζεται την ανάλογη επιμέλεια.

harrisxan τοτε γιατι οταν βαζω xbox360 κλειδωνει στα 1080ι?

Γιατί αυτό είναι το σήμα που δέχεται. Κλειδώνει σε αυτή αλλά την προσαρμόζει στα 720p που είναι η native ανάλυσή του.

Το ξερω οτι το native ειναι 720p.Αρα το κανει upscale?Μπερδευτηκα.......:slapface:

Πιστεύω ότι απάντησα προηγουμένως...

Last edited:
Κωστα σε ευχαριστω παρα πολυ!:)
Ομολογω οτι μου ελυσες ολες τις αποριες!:firstprize:

Ομως γιατι νομιζω οτι διαβασα καπου οτι ο optoma εχει εσωτερικο scaler?ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ειδα καπου.....Μπορει να ηταν και λαθος.....

Re: Απάντηση: Optoma HD70-Απορίες

Ομως γιατι νομιζω οτι διαβασα καπου οτι ο optoma εχει εσωτερικο scaler?ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ειδα καπου.....Μπορει να ηταν και λαθος.....

Mα φυσικα και εχει! Για την περιπτωση που το δωσεις σημα που δεν ειναι ακριβος αυτο που προβαλει. Θα μπορουσες πχ να του δωσεις 576i, 1080i, ή οποιαδηποτε αλλη αναλυση απο pc. Τοτε παιρνει την αναλυση και την μετατρεπει στην εξοδο του.
Θεωρητικα λοιπον, αν εχεις μια καλη πηγη οπως ενα ακριβο dvd ή ενα καλο HTPC ειναι καλυτερα να του δινεις σημα 720p (ή 1280x720 στην περιπτωση του Pc) ωστε να γινονται οσο το δυνατον λιγοτερες μετατροπες.

Δηλαδή η εικόνα που θα δούμε με ένα απλό dvd player που δεν κάνει upscale με ένα που κάνει είναι η ίδια γιατί ο προβολέας θα κάνει το upscale? Γιατί εγώ έχω άλλη εντύπωση.

Να ρωτησω απλα!Ενα dvd 576p to ανεβαζει 720p?

Εγώ λεω όχι.
ΦΥΣΙΚΑ και το ανεβάζει, αν έχει ενσωματωμένο Scaller, και το προσαρμόζει στο πάνελ του .... (720p ή 1080p ) :antlers:
Δηλαδή η εικόνα που θα δούμε με ένα απλό dvd player που δεν κάνει upscale με ένα που κάνει είναι η ίδια γιατί ο προβολέας θα κάνει το upscale? Γιατί εγώ έχω άλλη εντύπωση.
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά πολλές φορές ... :grandpa:
Παίζει ρόλο, ποιο μηχάνημα έχει καλύτερο scaller έτσι ώστε να σου βγάλει την καλύτερη εικόνα....

Αν έχεις ένα ακριβό dvd player, και έναν προβολέα η τηλεόραση LCD οικονομικής κατηγορίας τιμής, ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ το player θα έχει καλύτερο scaller , οπότε και θα βάλεις αυτό να στέλνει 720p σήμα στον προβολέα σου...

ΑΝ απο την άλλη, έχεις έναν πανάκριβο προβολέα των 5000 ΕΥΡΩ με Faroudja Scaller, όπως είναι ο JVC Dila, τότε, ακόμα και αν του δώσεις απλό σήμα 576i από το player, θα βγάλει ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ από τα περισσότερα ακριβά players της αγοράς .... :antlers:

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ούτε για το player, ούτε για το μέσο προβολής ότι κάνει πιο καλή δουλειά ή όχι .....
ΑΠΛΑ , δοκιμάζουμε, και βλέπουμε με τα μάτια μας, ΤΙ μας αρέσει περισσότερο ! :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Optoma HD70-Απορίες

Κωστα σε ευχαριστω παρα πολυ!:)
Ομολογω οτι μου ελυσες ολες τις αποριες!:firstprize:

Να είσαι καλά και ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου...

Όπως σου είπε και ο Διονύσης για το upscaling θα πρέπει να πειραματιστείς.
Συνήθως όμως στη φθηνή κατηγορία προβολέων και στη μεσαία των DVD player υπερτερούν τα 2α που οφείλεται και στην άμεση μετατροπή του σήματος.