Ώρα για κάμερα

chris-7

New member
17 December 2012
3
Γεια σας.
Ενδιαφέρομε να αγοράσω βιντεοκάμερα,και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Κάνω πεζοπορία-ορειβασία και οι λήψεις μου θα είναι κατά κύριο λόγω σε εξωτερικό περιβάλλον και φυσικό τοπίο.Λήψεις που θα γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας και σχεδόν με όλες τις καιρικές συνθήκες ,από άποψη φωτισμού.Συνήθως τραβάω ακίνητος και όχι περπατώντας.Το ζουμ θα με ενδιέφερε να είναι ικανοποιητικό.Επίσης θα με διευκόλυνε να διαθέτει Ελληνικό μενού.Έχετε κάτι να μου προτείνεται με σκοπό να διαθέσω περίπου 200 Ε;

Για τη χρήση που κάνεις, κοιτά αν σε ενδιαφέρει μια go pro.
Η GoPro θεωρώ ότι είναι μία καλή περίπτωση αλλά για αυτά που θέλει ο φίλος chris-7 υστερεί σε κάποια σημεία. Δεν έχει ζουμ και ο υπερευγώνιος που έχει τα τοπία τα δείχνει τόσο μακρία λες και είναι σε άλλο πλανήτη, δεν είναι καλη σε χαμηλό φωτισμό και δεν έχει ελληνικό μενού. Η καινούρια 3 white edition βγαίνει στα 249 βέβαια και είναι μία καλή περίπτωση.

Για πιο all around χρήση θα πρότεινα την επόμενη: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ameras/Sony-Videocamera-HDR-CX190-5423020.htm . Είναι από τα βασικά μοντέλα της Σονυ και είναι κοντά στα 200 ευρώ που ψάχνεις.
Έχω εμπειρία από προηγούμενη σονυ full hd και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Κάποια χαρακτηριστικά που ίσως σου ταιριάζουν chris-7:
- ζουμ χ25
- ελληνικό μενού
- καλά αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό (κλασικό προσόν των σονυ).
- δέχεται κάρτες sd. Βάζεις μία 32άρα και είσα βασιλιάς.
- φόρτιση από usb. Αργή μεν αλλά πιο βολική. Παλιά ήθελες μόνο τον δικό της φορτιστή. Τώρα έχεις μαζί το φορτιστή του κινητού και φορτίζει και την κάμερα.

Πρόσεξε όμως, ΔΕΝ είναι allweather. Θα αντέξει κάποιες σταγόνες βροχής αλλά δεν είναι και GoPro.

Eίναι και θέμα γούστου ,αλλά τα 2 τελευταία έτη οι φθηνές οι Sony δυστυχώς δεν κάνουν ότι διαφημίζουν χώρια από ποιοτητα κατασκευής είναι χάλια Κινέζικες,χαλανε εύκολα μέχρι και ξεβάφουν σύντομα.Στα ίδια χρήματα κοιτα κανείς Panasonic που έχουν πιο σταθερή αξιοπιστία (ως τώρα).

Απάντηση: Re: Ώρα για κάμερα

Eίναι και θέμα γούστου ,αλλά τα 2 τελευταία έτη οι φθηνές οι Sony δυστυχώς δεν κάνουν ότι διαφημίζουν χώρια από ποιοτητα κατασκευής είναι χάλια Κινέζικες,χαλανε εύκολα μέχρι και ξεβάφουν σύντομα.Στα ίδια χρήματα κοιτα κανείς Panasonic που έχουν πιο σταθερή αξιοπιστία (ως τώρα).
Ο αδελφός μου πήρε μια Sony HDR-CX260 η οποία μου φάνηκε σαν παιδικό παιχνίδι. Τόσο χάλια. Και σε δωμάτιο μέρα μεσημέρι είχε τόσο κόκκο λές και χιόνιζε.

Μπορεί να πρόκειται για διαφορετικές συσκευές αλλά η φωτογραφική sony που είχα,μου είχε κάψει το μικρόφωνο.Με αποτέλεσμα,αλήθεια να βλέπω με λίγη επιφυλακτικότητα την εταιρία.Απλά μου λένε πολλοί ότι η sony είναι κατεξοχήν εταιρία της βιντεοκάμερας.

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για κάμερα

Ο αδελφός μου πήρε μια Sony HDR-CX260 η οποία μου φάνηκε σαν παιδικό παιχνίδι. Τόσο χάλια. Και σε δωμάτιο μέρα μεσημέρι είχε τόσο κόκκο λές και χιόνιζε.
Ειχα αγορασει και εγω 11/2011 μια Sony HDR-CX130,αποκλειστικα για video σε εσωτερικους χωρους με τεχνιτο κατα βαση φωτισμο.Στην αρχη ειμουν ικανοποιημενος,αλλα παντα απορουσα πως μπορει το βιντεο να εχει ταμπελα full hd,θορυβος ξεπλυμενα χρωματα,ακομα και με καλο φωτισμο και ανοιχτα παραθυρα!
Ενας φιλος μου μετα απο δικη μου παροτρυνση αγορασε 11/2012 μια Sony HDR-CX730(930 ευρω) την ναυραρχιδα της sony(made in japan)στις consumer για φετος!Την δoκιμασα και εμεινα με το σαγωνι κατω!
Πραγματικο,πραγματικο full hd,οχι στα χαρτια.Καθαρωτατη εικονα χωρις καθολου θορυβο ακομα και σε χαμηλο φωτησμο(την χρεισιμοποιησα μονο σε εσωτερικους χωρους).Αψογη κινηση,καλα χρωματα.Σαν να βλεπει κανεις blue ray,αλλα χαρη στα 50p πιο ευκρινες!
Και με ενα συστημα σταθεροποιησης που σχεδον δεν κουνιεται η εικονα ακομα και αν εσυ μετακινησε!
Απο εκεινη τη στιγμη δεν μου παει η καρδια να χρεισιμοποιησω ξανα τη δικη μου!συνεχως του ζηταω να μου τη δανεισει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ώρα για κάμερα

Ειχα αγορασει και εγω 11/2011 μια Sony HDR-CX130,αποκλειστικα για video σε εσωτερικους χωρους με τεχνιτο κατα βαση φωτισμο.Στην αρχη ειμουν ικανοποιημενος,αλλα παντα απορουσα πως μπορει το βιντεο να εχει ταμπελα full hd,θορυβος ξεπλυμενα χρωματα,ακομα και με καλο φωτισμο και ανοιχτα παραθυρα!
Ενας φιλος μου μετα απο δικη μου παροτρυνση αγορασε 11/2012 μια Sony HDR-CX730(930 ευρω) την ναυραρχιδα της sony(made in japan)στις consumer για φετος!Την δoκιμασα και εμεινα με το σαγωνι κατω!
Πραγματικο,πραγματικο full hd,οχι στα χαρτια.Καθαρωτατη εικονα χωρις καθολου θορυβο ακομα και σε χαμηλο φωτησμο(την χρεισιμοποιησα μονο σε εσωτερικους χωρους).Αψογη κινηση,καλα χρωματα.Σαν να βλεπει κανεις blue ray,αλλα χαρη στα 50p πιο ευκρινες!
Και με ενα συστημα σταθεροποιησης που σχεδον δεν κουνιεται η εικονα ακομα και αν εσυ μετακινησε!
Απο εκεινη τη στιγμη δεν μου παει η καρδια να χρεισιμοποιησω ξανα τη δικη μου!συνεχως του ζηταω να μου τη δανεισει!
Εγώ πριν δυο μήνες πήρα την Panasonic HC-X900 η οποία είναι made in japan (όλες οι κάμερες που είχα ήταν γιαπωνέζικες).
Σε δωμάτιο με ελάχιστο φωτισμό δεν υπάρχει καθόλου κόκκος και τα χρώματα είναι άψογα.Τώρα κάποιοι που ψάχνουν κάμερα με 200-300 ευρώ που να τραβάει και με λίγο φωτισμό μου φαίνεται άπιαστο όνειρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ώρα για κάμερα

Εγώ πριν δυο μήνες πήρα την Panasonic HC-X900 η οποία είναι made in japan (όλες οι κάμερες που είχα ήταν γιαπωνέζικες).
Σε δωμάτιο με ελάχιστο φωτισμό δεν υπάρχει καθόλου κόκκος και τα χρώματα είναι άψογα.Τώρα κάποιοι που ψάχνουν κάμερα με 200-300 ευρώ που να τραβάει και με λίγο φωτισμό μου φαίνεται άπιαστο όνειρο.
Την CX-130 την ειχα αγορασει 450 ευρω!
Πριν ενα μηνα πηρα καινουργια φωτογραφικη τη Sony RX100(650 ευρω) το βιντεο που τραβαει ειναι παρα πολυ καλυτερο απο την περσυνη sony,και πολυ κοντα στην CX-730!
Απλα δεν εχει τοσο ευρυ πλανο και καπως λιγοτερη ευαισθησια στο χαμηλο φωτισμο,οπως επισης δεν μπορει να χρησιμοποιηθει(κρατημα στο χερι)με την ιδια ανεση οπως μια βιντεοκαμερα τα χρωματα ομως μου αρεσαν,οσο μπορω να κρινω απο εσωτερικους χωρους!
Περιμενω με αγωνια τις νεες ναυαρχιδες της Sony,Panasonic,και Canon(φετος δεν εβγαλε κορυφαιο μοντελο,εμεινε στου 2011) που θα παρουσιαστουν στη CES 2013 τον ιανουαριο για να αποφασισω αν θα κανω το βημα και να αγορασω μια!