Ώρα για νέα αγορά τηλεόρασης και για μένα...

LuNaTiC

New member
13 December 2008
88
Καλημέρα σας !
Έχω καιρό να παρακολουθήσω το φόρουμ είναι η αλήθεια αλλά όπως και παλιότερα έτσι και τώρα θα ανατρέξω σε εσάς για μια αγορά νέας τηλεόρασης !

Θέλω πιο πολύ να βλέπω αγώνες (Nova + OTEtv)
Με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα της εικόνας , για συνδέσεις κτλ όλες λίγο πολύ έχουν 1-2 HDMI οπότε δε θέλω κάτι extra.

Δεν γνωρίζω ΤΠΤ περί 3d τεχνολογίας και νομίζω πώς δε με απασχολεί atm. Αν βρούμε κάτι στα πλαίσια που ταιριάζει με τα υπόλοιπα... καλοδεχούμενο
Περί SMART TV επίσης δε γνωρίζω αλλά το να μπορεί να συνδεθεί με το Ίντερνετ νομίζω θα είναι καλή φάση και με ενδιαφέρει ας πούμε.

Το Budget μου δε ξέρω τα χαρακτηριστικά που σας είπα παραπάνω πόσο κοστίζουν nowdays γιατί δεν παρακολουθώ καθόλου τις εξελίξεις φαντάζομαι μπορώ να φτάσω ως το 1000ρικο σε πραγματικά εξαιρετική περίπτωση τηλεόρασης

Η θέση μου είναι περίπου στα 2.5 μέτρα (δίπλα απο το γραφείο μου)

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ είναι ότι στην γωνία που θα την βάλω δε θέλω να ξεπερνάει κατά πολύ τα 1.20εκατοστά σε πλάτος. (Απο τη μία πλεύρά θα ακουμπάει στον τοίχο από την άλλη υπάρχει πόρτα μπαλκονιού !

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Λοιπόν, κοιτάζεις σε LCD 46"-50" και σε plasma 50", αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο. Πέραν από τα αθλητικά, για ποια άλλη χρήση προορίζεται ?

Ότι γράφω βασικά δε νομίζω κάτι άλλο... περιστασιακά αν δω καμιά ταινία που μου αρέσει ή αν συνδέω τπτ απο τον υπολογιστή ... ίσως και κάνα παιχνιδάκι για τι φάση (σύνδεση με pc) μιας και έχω μόνιτορ με 2560x1440 ανάλυση

Νομίζω πως 50αρα κτλ δε θα έχει τις διαστάσεις που θέλω για την 46αρα ίσως αν έχει σχεδόν μηδαμινό bezel να κάνει...
Έχεις καμιά υπόψιν να δω της διαστάσεις της ?

Θα μετρήσω ΑΚΡΙΒΩΣ το πλάτος που μπορώ να χρησιμοποιήσω και θα σας πω.
Μη βγάλουμε κάποια καλή τηλεόραση απέξω και είναι κρίμα.

Γιατί τόση μεγάλη διαφορά οι plasma με τις άλλες στην τιμή? Σε καθαρά απεικόνιση εικόνας απο τις 4 ποιά είναι πιό καλή και βασικά μεταξύ LED LCD vs plasma τι ισχύει ?

Αν σου χωράει η 50αρα, προτίμησε την ...

Όλες 50αρες δεν είναι ?

Last edited by a moderator:
Μέχρι 1.15μ πλάτος +- κάτι εκατοστά νομίζω είμαι στο όριο.
Για πάμε !

Μού άρεσαν πολύ οι LED αλλά βλέπωντας και τις πλάσμα φαντάζουν πανάκριβες.
Για αθλητικά γεγονότα το πλάσμα δεν είναι καλύτερο?

Όλες οι πιο πάνω είναι στα 100 Hz, συνεπώς είναι κατάλληλες για αθλητικά. Τώρα, όπως γράφω και πιο πάνω, αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο μπορείς να βολευτείς με μια plasma, γλιτώνοντας και κάποια χρήματα. Κάνε όμως ένα κόπο να δεις τις πιο πάνω από κοντά πρώτα.

Δεν μου αρέσει το φως στο δωμάτιο... πάντα είμαι με κλειστά φώτα ή με κάποιο χρώμα απο το Living Colour

Ενώ όσα συζητάμε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις plasma, δεν πρέπει να ξεπερνάμε ότι είναι μια τεχνολογία που αποχωρεί σιγά σιγά γι αυτό και βρίσκονται σε χαμηλότερες τιμές. Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα που παρουσιάζονται στα τηλεορασάδικα είναι μόλις το 10% σε σχεση με τις LED ενώ μόνο 3 εταιρίες ουσιαστικά τις πλασάρουν: Lg, Samsung και Panasonic και οι τρείς απόλυτα αξιόπιστες βέβαια. Επίσης η ενσωμάτωση της τελευταίας τεχνολογίας των 3d και smart είναι σε ακόμα μικρότερο ποσοστό, ακόμα και το fullHD. Για να τα βρεις όλα μαζί πηγαίνει ψηλά η τιμή και πλησιάζει τις αντίστοιχες LED.
Αναμφίβολα όμως έχουν μια ιδιαίτερη αξία, καθαρότερη εικόνα, χρώματα και κινήσεις ειδικά για αθλητικούς αγώνες ενώ και για το 3d είναι ιδανικές λόγω μεγέθους οθόνης. Θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Οκ τότε πάμε σε LED LCD ...
Αυτές οι 2 που πρότεινε ο φίλος φαίνοντε ΤΟΥΜΠΑΝΟ...
Αλλά είναι λίγο τσιμπιμένες απο τιμές ... κάτι λίγο πιο κάτω vfm υπάρχει να τσεκάρω?