Ορφανά KEF…

c_spi

Senior Member
11 December 2010
304
…μετά από ένα έκτακτο πάρτι με AV σύστημα:furious3: το Yamahaκι που οδηγούσε τα KEF, παρέδωσε το πνεύμα.

Το σύστημα έχει σαν αποκλειστική χρήση τις ταινίες (και ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκε στο πάρτι το παλιό καλό σετάκι LUXMAN με B&W ήταν η ευκολία του Yamaha να πάρει ήχο από το notebook με hdmi)

Ο χώρος θέασης είναι 5x6m, και η ερώτηση είναι τι θα οδηγούσε καλά και οικονομικά το συγκεκριμένο σετάκι ηχείων:

Front 2 x KEF Celestion F30
Center 1 x KEF Celestion F35
Rear 2 x KEF Celestion F30
Sub 1X KEF Celestion S80
Ευχαριστώ ...

Καλησπέρα.

Όταν λες οικονομικά,σε τι budget θες να κινηθείς περίπου?

Τσέκαρε και για κάνα καμμένο Tweeter.

Α και πάλι καλά που δεν έβαλες Luxman-B&W για πάρτυ,δεν πάει στον κόρακα ο yamaha... :flipout:

Τσέκαρε και για κάνα καμμένο Tweeter.
... κι εγώ το υποψιάζομαι φίλε μου αλλα ακόμα ελπίζω!!

Johnson said:
Α και πάλι καλά που δεν έβαλες Luxman-B&W για πάρτυ,δεν πάει στον κόρακα ο yamaha... :flipout:.
Χαχα!! ναι απο μια αποψη εχεις δίκιο, αλλα ο "παλιός" εχει βγάλει αρκετά παρτυ και πάντα σταθηκε στο ύψος του :)

Καλησπέρα! Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις?
Μια και τα Celestion απέχουν… από την hi end κατηγορία, θα ήθελα κάτι που να μπορέσει να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς και με κόστος το πολύ 600€ ελπίζω να βρω το ιδανικό τους ταίρι.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!!
Έχουμε λοιπόν ένα Pioneer VSX-1020-K, ένα Denon AVR-1911 και τέλος τον Yamaha RX-V667 3D…
Θέλοντας να αποφύγω τα στερεότυπα του στυλ, οι YAMAYA είναι πιο «μουσικοί» και οι PIONEER πιο «θεατρικοί», πιστεύετε ότι υπάρχει αυτό το «κάτι» που θα με βοηθούσε να επιλέξω την καλύτερη λύση για τα …. ορφανά ;

Επειδή πρόσφατα κι εγώ πήρα Pioneer (VSX-920) Θα σου έλεγα να πας να ακούσεις σίγουρα έναν Pionneer και να δεις πως λειτουργεί το MCACC και μετά ότι άλλο. Σίγουρα μουσικότερος είναι ο Denon αλλά στα λεφτά του ίσως ενας αντίστοιχος Pionneer να ακούγεται καλύτερα.
Τip δοκίμασε να ακούσεις τραγούδια με έντονα φωνητικά και πες μου...

...ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
προσανατολίζομαι προς τον Pioneer VSX-1020-K, αλλά δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει το ταίριασμα των 6Ω του ενισχυτή με τα 8Ω των ηχείων…

:hmmmm: ....οτι θα παιζει, θα παίζει, αλλα εκτός του οτι θα 'χω περιπου 80W ανα κανάλι, δεν θα έχω αλλες "παρενέργειες" στον ήχο;

... τελικά πήρα μεταχειρισμένο ενα Denon AVR 2311 απο φίλο, και ανακαλυψα οτι εχω 1 mid και 2 tweeter καμένα :behead:

(τον επέστρεψα και τωρα ειμαι σε αναζήτηση των καμένων:furious3::furious3::furious3:)

πρωί πρωί είχα στα χέρια μου 1 μαύρο Celestion F30 που έγινε ο δότης για το δικό μου.
Είχα ήδη αλλάξει το 1 tweeter, και έγινε η αγορά ενός μεταχειρισμένου yamy 463 (160 ) που θα καλύψει προσωρινά τις ανάγκες μου μέχρι να αποφασιστεί η αγορά ενός καλύτερου.
έστω και dts η αίσθηση ήταν απίστευτη μετά από τόσο καιρό, και ο νέος χώρος τελικά δεν είναι ακουστικά τόσο χάλια όσο τον περίμενα !!

....και έγινε η αγορά ενός μεταχειρισμένου yamy 463 (160 ) που θα καλύψει προσωρινά τις ανάγκες μου μέχρι να αποφασιστεί η αγορά ενός καλύτερου....

τελικά αυτό το ... "προσωρινά" ήταν πολύ γρήγορο!!
είμαι πλέον ευτυχής κάτοχος ενός LX73 (μεγάααααααλη υπέρβαση)
και πάω να ξεπακετάρω !!!!

Αααα πωλείται Yamaha 463 !!!

Πρόβλημα με τον 73 :(
Επιμένει να λέει ότι δεν έχω subwoofer !!
Το SW είναι ένα celestion S80, με ρυθμίσεις για phase Adjust, crossover Freq, και input level…
Είναι συνδεδεμένο με τον 73 με rca στη θέση sub, με setup: 5.1 Front bi amping …
Και τρέχοντας το full auto MCACC βγαζει σαν “ΝΟ" το sub.
help!!