Οριζόντια τοποθέτηση ηχείων;

Λοιπόν η υποδοχή δίπλα σε αυτή των ακουστικών είναι line-in πχ για φορητή πηγή.

Τα παράσιτα σταματάνε αν πλησιάσω! ή αν αγγίξω την κεραία. Υποθέτω έχει να κάνει με γείωση;

Υπέθεσα και εγώ πως το ένα από τα 3 πιν θα ήταν γείωση κοινή και έτσι έκοψα περίπου 75εκ το ένα καλώδιο της ΑΜ κεραίας και το τοποθέτησα στο μεσαίο πιν. Βελτίωση σίγουρα στα παράσιτα. Νέα "κουφή" συμπεριφορά: Οταν πλησιάζω χαλάει το σήμα (κάνει παράσιτα).

Δοκίμασα να φτιάξω και δίπολο. Λίγο καλύτερη λήψη αλλά μάλλον δεν άξιζε τον κόπο και το ξήλωσα.

Εκοψα το καλώδιο της ΑΜ κεραίας που δεν χρησιμοποιώ.

Αυτή τη στιγμή έχω 75εκ καλώδιο στο FM pin (ως είχε δηλαδή) και 75 εκ καλώδιο στο μεσαίο pin που λειτουργούσε μάλλον σαν γείωση όταν ήταν τοποθετημένη η ΑΜ κεραία.

Δεν ξερω, τι να πω. Εμενα ο ραδιοενισχυτης εχει για FM ενα με δυο ακροδεκτες και δεν το εχω απλωσει καν. Το εχω συνδεδεμενο μαζεμενο πισω απο τον ενισχυτη και η ληψη ειναι αψογη

Απλά δεν έχεις καλή λήψη στην περιοχή σου. Όταν μπαίνεις μπροστά από την κεραία κόβεις το κυρίως σήμα (οπότε έχεις πρόβλημα) ή κάποια ανάκλαση που προκαλεί παρεμβολές (οπότε έχεις βελτίωση).

Τέντωσε το καλώδιο των FM και θα βρεις κάποια θέση (ίσως οριζόντια, ίσως κάθετη, αλλά το πιθανότερο λοξή) που το βουητό θα σταματήσει. Εκεί ακριβώς κολλήσε την στον τοίχο σταθερά με ταινία. Τώρα αν η σωστή θέση σου βγει μακριά από τον τοίχο, καλή τύχη. Ή άλλη κεραία. Έχει σύνδεση για εξωτερική κεραία; Αν ναι δοκίμασε να τη συνδέσεις με την κεραία της τηλεόρασης.

OK.
Χρειάζεται κάτι να κάνω με γείωση;
Να αφήσω τελικά όπως τα έχω τώρα τα σύρματα της κεραίας; (ένα στο FM pin και ένα σε αυτό που υποθέτω ότι είναι γείωση)

Τα δίπολα σε σχήμα Τ συνδέονται και στη γείωση. Τα απλά ίσια καλώδια FM που έχω δει μέσα σε συσκευασίες δεν έχουν γείωση, ενώ οι κουλούρες των AM έχουν. Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω...

Απάντηση: Re: Οριζόντια τοποθέτηση ηχείων;

Τα δίπολα σε σχήμα Τ συνδέονται και στη γείωση. Τα απλά ίσια καλώδια FM που έχω δει μέσα σε συσκευασίες δεν έχουν γείωση, ενώ οι κουλούρες των AM έχουν. Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω...

Σωστά.

Όσο κι αν ακούγεται κουφό, σε ένα mini-system της PHILIPS (MCM204) που είχε πραγματικά πολύ άθλια λήψη, όταν κούμπωσα ένα καλώδιο στο line-in χωρίς να το συνδέσω με εξωτερική πηγή, μπόρεσα να ακούσω καλύτερα 2-3 σταθμούς. Μπακάλικη λύση θα μου πεις, ωστόσο δεν ξέρεις καμιά φορά. Αν έχεις πρόχειρο κανένα καλώδιο με mini-jack, δοκίμασε... που ξέρεις...
(Γιαυτό σε είχα ρωτήσει δίπλα απ την είσοδο των ακουστικών τι έχει...)

Γενικώς αυτά τα mini συστήματα είναι κάτι αστείες υλοποιήσεις για γέλια. Ολος ο δέκτης είναι ένα ολοκληρωμένο τσιπάκι. Τι περιμένεις; Να πιάνει κιόλας;

Re: Απάντηση: Οριζόντια τοποθέτηση ηχείων;

Γενικώς αυτά τα mini συστήματα είναι κάτι αστείες υλοποιήσεις για γέλια. Ολος ο δέκτης είναι ένα ολοκληρωμένο τσιπάκι. Τι περιμένεις; Να πιάνει κιόλας;
Kαι τα δικα μας που ειναι πιο hi fi ενα τσιπακι εχουν!

καλα και αν συγκρινεις ενα cd δεκαετιας 80 με ενα σημερινο το ιδιο θα διαπιστωσεις αλλα δεν σημαινει οτι το παλιο παιζει πιο καλα!

Στα CD είναι η ψηφιακή τεχνολογία που αλλάζει τα πράγματα, εξελίσσονται οι επεξεργαστές, εξελίσσονται οι αλγόριθμοι κλπ. και γενικώς τα πράγματα τρέχουν όπως συμβαίνει και στα computers.
Τα FM όμως είναι αναλογική τεχνολογία... Και στην αναλογική τεχνολογία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Re: Απάντηση: Οριζόντια τοποθέτηση ηχείων;

Στα CD είναι η ψηφιακή τεχνολογία που αλλάζει τα πράγματα, εξελίσσονται οι επεξεργαστές, εξελίσσονται οι αλγόριθμοι κλπ. και γενικώς τα πράγματα τρέχουν όπως συμβαίνει και στα computers.
Τα FM όμως είναι αναλογική τεχνολογία... Και στην αναλογική τεχνολογία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Kαλα η αληθεια ειναι πως ενας κορυφαιος αναλογικος δεκτης μαλλον ειναι αρκετα καλυτερος απο τους ψηφιακους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οριζόντια τοποθέτηση ηχείων;

Kαλα η αληθεια ειναι πως ενας κορυφαιος αναλογικος δεκτης μαλλον ειναι αρκετα καλυτερος απο τους ψηφιακους.

Σωστά! Και οι δύο κορυφαίοι δέκτες ΟΛΩΝ των εποχών είναι οι κάτωθι:

http://www.audioscope.net/kenwood-kt917-tuner-p-1029.html

http://www.audioscope.net/sansui-tux1-p-976.html

Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς συμβιβασμός...