Ως ενοικιαστής τι δικαιώματα έχω?

waxman

Established Member
26 September 2007
131
Οταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα και ανακαλύπτεις εκ των υστέρων, ότι τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν σε όλη την πολυκατοικία και ο ιδιοκτήτης δεν σε έχει ενημερώσει από πριν, πως το χειρίζεσαι? Τι δικαιώματα έχω ως ενοικιαστής? Υπάρχει κάποιο σωματείο?

Οτι γράφει το συμβόλαιο που υπογράψατε... Εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης μπορεί να ισχυριστεί ότι σε είχε ενημερώσει... Παρ'όλα αυτά, εφ'όσον στο συμβόλαιο αναγράφεται οτι το διαμέρισμα σου παραδόθηκε σε "άριστη κατάσταση", απαιτείς να επιδιορθώσει την βλάβη ΑΜΕΣΑ... Δεν το συζητάς... το απατείς (ΟΚ, κρατάμε μιά ευγένεια όμως)...
Διάβασε καλά το συμβόλαιο...

Κατα πάσα πιθανότητα αν αρνηθεί να φτιάξει την βλάβη, μπορείς να του ασκήσεις αγωγή για "αδικαιολόγητο πλουτισμό" (νοικιάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες δηλαδή)...
Θυμίσου, δεν μπορείς να του πεις οτι δεν του δίνεις το νοίκι αν δεν φτιάξει την βλάβη, ή οτι θα του δώσεις μικρότερο νοίκι μεχρι να φτιαχτεί... Μόνο κατόπιν συμφωνίας αυτό...
Επειδή φαίνεσαι φρέσκος, θυμίσου επίσης ότι δεν πληρώνουμε δραχμή για χαρτόσημο, ούτε φορο ακίνητης περιουσίας (που πολλοί ιδιοκτήτες θέλουν να μεταφέρουν στον ενοικιαστή)...

Εν κατακλείδι, μην υποχωρήσεις στα δικαιώματά σου - όπως αυτό της θέρμανσης... Δεν συμφέρει κανέναν απ'τους δύο η αντιπαλότητα... Πιστεύω θα την φτιάξει την βλάβη πριν φτάσεις στα άκρα...

Οταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα και ανακαλύπτεις εκ των υστέρων, ότι τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν σε όλη την πολυκατοικία και ο ιδιοκτήτης δεν σε έχει ενημερώσει από πριν, πως το χειρίζεσαι? Τι δικαιώματα έχω ως ενοικιαστής? Υπάρχει κάποιο σωματείο?

φαντάζομαι οτι έχεις νοικιάσει τελευταίο όροφο και δεν φτάνει το νερό ή υπολειτουργούν?

Η βλάβη είναι στον κεντρικό λέβητα της πολυκατοικίας, και οι ιδιοκτήτες έχουν παγώσει το θέμα της επισκευής, προφανώς για λόγους κόστους.Δηλαδή κανείς δεν έχει θέρμανση. Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι παραχωρείται σε άριστη κατάσταση, και έτσι υπεγράφη. Το καλοκάιρι που μπήκα όμως πως θα μπορούσα να τσεκάρω το καλοριφέρ?
Τέλος πάντων θα κινηθώ διπλωματικά και νηφάλια αφού ενημερωθώ πρώτα... η θα αγοράσω ... λαμπάτους!!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι στο διαμέρισμα αλλά στο κοινόχρηστο λέβητα. Χλωμό να καταφέρεις κάτι ενάντια στον ιδιοκτήτη... Ακόμη και αν έχει αυτός την καλή διάθεση να επισκευαστεί ο λέβητας, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι.

Η αν ο ιδιοκτήτης αναγνωρίσει το πρόβλημα (για το οποίο δεν είχε ενημερώσει τον ενοικιαστή εξ'αρχής) μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος του ενοικλιου...

Η αν ο ιδιοκτήτης αναγνωρίσει το πρόβλημα (για το οποίο δεν είχε ενημερώσει τον ενοικιαστή εξ'αρχής) μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος του ενοικλιου...
... προφορικά η καινούργιο συμβόλαιο?

καινούριο νομίζω για να είστε καλυμμένοι γιατι η πρώτη τιμή αναφέρεται στο 1ο συμβόλαιο, αλλα δεν ξέρω πως ακυρώνουν το παλιό... Αν φτιάξετε καινούριο, τωρα που έχεις δει το σπίτι, ανέφερε σε αυτό και οτι μικροβλάβες υπάρχουν και πρεπει να φτιαχτούν (σε λογικά πλαίσια όμως, όχι να σου αλλάξει πχ ένα ραγισμένο διακόπτη...)

Μια εναλλακτικη προταση...δες την ταινια ''Ο αγνωστος του Πασιφικ Χαιτς'' με τον Μαικλ Κητον στον ρολο του παρανοικου ενοικιαστη. Αν δεν οδηγησουν πουθενα οι διαπραγματευσεις θα εχεις καλες ιδεες για να τον τρελλανεις...