Όσο διαβάζω τόσο μπερδεύμαι...

andrew_32

New member
2 May 2008
92
Πάτρα
help !!!
όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι και ζητώ την βοήθειά σας.
θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή max 400

το πρόβλημα μου είναι έχω πολλές συσκευές που θέλω να συνδέσω ( pc για αναπαραγωγή hd υλικού ,xbox 360,dvd,sat,και στο άμεσο μέλλον ps3)

έχω διαλέξει

1) sony str-dg820 378

2)onkyo tx-sr576 400

3) denon 1709 400

προσωπικά έχω επιλέξει το 1 (λόγω true hd ,dts hd & παραπάνω οπτικές και hdmi )

όποιος ενισχυτής πάρει 5+ αυτόν θα πάρω να τελειώνω

thanks!!!

Δεν το εχω ψαξει με τους συγκεκριμενους, αλλα αυτο που θα κοιταξεις πρωτα, ειναι να δεχεται και ηχο μεσω HDMI.

να σου πω την αλήθεια και εγώ δεν το έχω ψάξει γιατί σκεφτόμουν τον ήχο να το περάσω από τις optical & coaxial.
αν και έχω την εντύπωση ότι το κάνουν και οι τρείς.

Aς ξεκαθαρισουμε το βασικο πρωτα απο ολα. Αυτο που επιβαλεται να παρεις απο ενα καινουργιο AV ειναι το να σου αποκωδικοποιει τα νεα πολυκαναλα formats ηχου (DD true HD, Dts ma). Αυτο συμβαινει μονο αμα στειλεις την πληροφορια μεσω HDMI η με αναλογικες. Οι συγκεκριμενες πληροφοριες δεν "χωρανε" απο optical-coaxial οποτε δεν κανεις τπτ. Ειναι SOS αυτο.

Σωστός ο LOsT2.
Ετσι ακριβώς είναι παιδιά.
ΤΑ coaxial και optical είναι πλέον για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτό που παίζει πλέον είναι hdmi , ethernet-( dl3,4 για τους denonaκηδες).
Δεν χωράει η hd πληροφορία με τίποτα στα παλιά .Το πολύ πολύ μέχρι δικάναλο pcm ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ.
Πολυκάναλο και ασυμπίεστο μόνο hdmi, ethernet.

Last edited:
Απάντηση: Re: Όσο διαβάζω τόσο μπερδεύμαι...

Σωστός ο LOsT2.
Ετσι ακριβώς είναι παιδιά.
ΤΑ coaxial και optical είναι πλέον για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτό που παίζει πλέον είναι hdmi , ethernet-( dl3,4 για τους denonaκηδες).
Καλησπερα, τι ειναι το dl3-4 που αναφερεις?

Re: Απάντηση: Όσο διαβάζω τόσο μπερδεύμαι...

Aς ξεκαθαρισουμε το βασικο πρωτα απο ολα. Αυτο που επιβαλεται να παρεις απο ενα καινουργιο AV ειναι το να σου αποκωδικοποιει τα νεα πολυκαναλα formats ηχου (DD true HD, Dts ma). Αυτο συμβαινει μονο αμα στειλεις την πληροφορια μεσω HDMI η με αναλογικες. Οι συγκεκριμενες πληροφοριες δεν "χωρανε" απο optical-coaxial οποτε δεν κανεις τπτ. Ειναι SOS αυτο.

Δηλαδή sony έτσι ώστε να έχω τα νέα format ???

O οποιοσδήποτε ενισχυτής,πρέπει πρώτα απ' όλα να οδηγεί τα ηχεία.Το άν έχει κι υψηλή απόδοση ήχου είναι άλλο θέμα.Συνήθως,ότι πληρώνεις παίρνεις.

Μην στέκεστε μόνο στις ευκολίες και τα παραφερνάλια του ενισχυτή.Αν τα έχει όλα,αλλά δεν ακούγεται τι να τον κάνεις.

Τα 2 σέντσια μου...

O οποιοσδήποτε ενισχυτής,πρέπει πρώτα απ' όλα να οδηγεί τα ηχεία.Το άν έχει κι υψηλή απόδοση ήχου είναι άλλο θέμα.Συνήθως,ότι πληρώνεις παίρνεις.

Μην στέκεστε μόνο στις ευκολίες και τα παραφερνάλια του ενισχυτή.Αν τα έχει όλα,αλλά δεν ακούγεται τι να τον κάνεις.

Τα 2 σέντσια μου...

Δεν έχω ούτε το έμπειρο αυτί για να καταλάβω τις μικρές διαφορές, ούτε έχω τρελές απαιτήσεις με τα χρήματα που διαθέτω.
μην τρελαινόμαστε κιόλας.εδώ έκανα δουλεία μου 6 χρόνια με με ένα απλό σετ 5.1 (sony dav-s800 ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσο διαβάζω τόσο μπερδεύμαι...

Δεν έχω ούτε το έμπειρο αυτί για να καταλάβω τις μικρές διαφορές, ούτε έχω τρελές απαιτήσεις με τα χρήματα που διαθέτω.
μην τρελαινόμαστε κιόλας.εδώ έκανα δουλεία μου 6 χρόνια με με ένα απλό σετ 5.1 (sony dav-s800 ).

Οκ αλλά το άν ο ενισχυτής οδηγεί σωστά τα ηχεία δεν είναι θέμα τρελλής απαίτησης.

Βασική προυπόθεση είναι.

Σε καταλαβαινω. Εγω εχω αυτο:http://www.avoutlet.gr/default.aspx?pid=70&cgid=117&pd=1934
Oλα τα formats ηχου, εξοδοι προενισχυσης, 2 εξοδοι sub. αναλογικες εισοδοι. Αν σε φτανουν τα φραγκα χτυπα το.

πόσα optical in έχει ?

αξίζει η διαφορά τιμής σε σχέση με 661 που η μόνη διαφορά είναι τα νέα format και έχει μόνο 380 ?
δηλαδή η υποστήριξη των νέων format ήχου αξίζουν τα 200 διαφορά που έχουν (661 με 663 ) ???

thanks

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσο διαβάζω τόσο μπερδεύμαι...

Οκ αλλά το άν ο ενισχυτής οδηγεί σωστά τα ηχεία δεν είναι θέμα τρελλής απαίτησης.

Βασική προυπόθεση είναι.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά το θέμα είναι οτι υπάρχουν κάποιοι που στο άκουσμα κάποιου ενισχυτή ή σε ένα σετ ηχείων θα καταλάβουν 10 πράγματα και κάποιοι θα καταλάβουν 1.Νομίζω ότι ανήκω στην δεύτερη κατηγορία

Κι εδώ τι κάνουμε;-bye-

Ολοι απο το 0 κι όχι απο το 1 ξεκινήσαμε...

Το θέμα είναι να σ' αρέσει το χόμπυ και να ψάχνεσαι σιγά-σιγά.

Ηδη το κάνεις.Καλή συνέχεια φίλε.

Κι εδώ τι κάνουμε;-bye-

Ολοι απο το 0 κι όχι απο το 1 ξεκινήσαμε...

Το θέμα είναι να σ' αρέσει το χόμπυ και να ψάχνεσαι σιγά-σιγά.

Ηδη το κάνεις.Καλή συνέχεια φίλε.

thanks φίλε για τις συμβουλές σου!!!
Nαι μου αρέσει το hobby και από οτι βλέπω θα μου κοστίσει ...
ξεκίνησα με σκέψη για sony str-dg520 με 190 και με βλέπω δευτέρα να παραγγέλνω τον yamaha rx-v663.

να ρωτήσω κάτι;

αν ενα bluray player που δεν έχει dts master audio αποκωδικοποιητή, το συνδέσω στην tv με hdmi και βάλω μέσα ένα bluray με dts-hd δεν θα ακούω τίποτα?

και αν από το optical βγάλω ήχο στο 5,1 το απλό, πάλι δεν θα ακούω τίποτα;
ούτε ένα τυπικό dts?

να ρωτήσω κάτι;

αν ενα bluray player που δεν έχει dts master audio αποκωδικοποιητή, το συνδέσω στην tv με hdmi και βάλω μέσα ένα bluray με dts-hd δεν θα ακούω τίποτα?

και αν από το optical βγάλω ήχο στο 5,1 το απλό, πάλι δεν θα ακούω τίποτα;
ούτε ένα τυπικό dts?

Φυσικά και θα ακούσεις.

Συνήθως όλες οι ταινίες Blueray περιλαμβάνουν ήχο D.D ή DTS ανάλογα με τον τίτλο ή την εγγραφή.

Οπότε και θα δεις, αν θέλεις και θα ακούσεις από την TV μέσω HDMI, και θα ακούσεις από την οπτική ή ομοαξονική σύνδεση στον AV σου κανονικά ήχο 5,1.

δλδ αν το player δεν εχει DTS-HD αποκωδικοποιητή (και έχει μόνο απλό DTS) και το δισκάκι Βluray έχει μονο dts-hd ήχο, εγώ από την optical θα έχω την δυνατότητα να ακούω dts απλό?